Skip to content

Šis tas apie kastraciją ir kastratus

„Lietuva – didvyrių žemė“ 
Mūsų giedama seniai,
Bet iš tos didybės semia 
Savo naudą tik velniai.

Prieš kurį laiką Kaune pasklido smarvė. Kauno meras Visvaldas Matijošaitis pajuokavo, kad smarvė atsirado, nes į Kauną suvažiavo būsimi gėjų parado dalyviai.

Kol kas nepranešta, ar po šeštadienį vykusio parado smarvė išnyko. Tačiau galima pripažinti, kad V. Matijošaitis pajuokavo labai nevykusiai. Taip, gėjai dažniau serga analine inkontinencija, tačiau tai liga, o iš ligos juoktis nedera. 

Prieš paradą LGBT+ bendruomenė įteikė Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielson savo reikalavimus, išdėstytus 14 punktų.

Deja, tie reikalavimai, pasirodę LRT.lt, labai greitai buvo išimti iš pagrindinio puslapio – po 4 valandų jų jau nebeliko, o kai pabandžiau juos susirasti dabar, rašydamas, net Google LRT.lt puslapyje jų rasti nepavyko. Nesuprantu, kodėl reikėjo riboti informaciją, kam ji nepatiko? Gal ir nepatiko, bet kur žodžio laisvė, a ne?..  

Na, gal ieškoti nemoku. Teko žiūrėti kitus šaltinius.

LGBT+ pradėjo nuo reikalavimo įteisinti vienalytę santuoką. Dar pavasarį jie būtų buvę patenkinti, jeigu į partnerystės būtų buvę įrašyta, kad galima vienos lyties partnerystė, o dabar jau reikalaujama vienos lyties santuokos ir šeimos.

Šiaip jau vienos lyties šeimų jau turime. Kuo ne vienos lyties šeima: dukra, mama, senelė, katė, kalė?

Ne tik santuokos ir šeimos gėjai reikalavo, bet ir teisės įsivaikinti. Prezidentas Gitanas Nausėda pasipiktino: visi tie reikalavimai neįmanomi be Konstitucijos keitimo. „Pažangioji Lietuvos visuomenė“ pasipiktino tokiais Prezidento žodžiais.

Dar LGBT+ reikalauja, kad apie LGBT būtų mokoma mokyklose – vidurinėse ir aukštosiose, tiesa, nenurodant, nuo kurios klasės tai turi būti pradedama, reikalauja, kad būtų pakeistas Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos informacijos įstatymas, kuriuo remiantis, teigia LGBT+ bendruomenė, ji yra diskriminuojama.

Kodėl LGBT+ bendruomenei taip rūpi, kad apie ją daugiau žinotų vaikai?

„Vikipedija“ rašo: „Mokslininkai nežino, kas tiksliai lemia asmens lytinės orientacijos susiformavimą ir nelaiko seksualinės orientacijos nei liga, nei pasirinkimu. Manoma kad ją lemia kompleksinė genetinių, hormoninių ir aplinkos įtakų sąveika“. 

Siekiantys apsaugoti vaikus nuo LGBT idėjų beda pirštu į „aplinkos įtaką“ ir teigia, kad pasakodami apie laisvą vyrišką meilę gėjai siekia papildyti savo gretas. Kaip priimta šiuolaikinėje žiniasklaidoje, reikia pridurti, kad gėjai tokias kalbas neigia. 

O kaip ten yra iš tikrųjų – manyčiau, kiekvienas gali spręsti pats. Jeigu paskaitysite „centrinę“ žiniasklaidą, sužinosite, kad iš neįgaliųjų ir gėjų tyčiotis negalima. Kas pabando – pažangiojoje Europoje apskritai lekia iš darbo. Štai neseniai su Seimo nariu Petru Gražuliu pagal dainą „Kas nešokinės” nusifilmavę šokėjai buvo apkaltinti visuomenės kiršinimu, LGBT bendruomenės žeminimu ir jau kitą dieną buvo išmesti iš darbo (ve.lt).

Apskritai – tyčiotis, žinoma, negražu, ir nors nedirbu ir manęs iš niekur išmesti jau negali, šito net nebandysiu. Nebent pasityčiočiau iš tradicinės šeimos gynėjų, tai nesmerktina.

Dar vienas LGBT+ bendruomenės reikalavimas – įteisinti lyties keitimą. Čia apskritai nesunku būtų rasti išeitį. Jeigu visuomenei nepatinka „lyties keitimas“, reikia įteisinti kastraciją, nes derėtų pripažinti, kad po „lyties keitimo“ vyras netampa moterimi, moteris – vyru, jie tik praranda gebėjimą turėti vaikų. Todėl kiekvienam to norinčiam, sulaukusiam 21 metų, reikėtų leisti kastruotis. Kodėl laukti iki 21 metų? Na, nejaugi manote, kad kastruotis galima leisti anksčiau, negu vartoti alkoholį?

Ko gero, Lietuvoje (o gal ir visoje Europoje) neigiamai pasisakyti apie sodomiją leidžiama tik Bažnyčiai, nors žodis „leidžiama“ čia nelabai tinka. Pakenčiama tokia nuomonė. Ir tai nuolat ieškoma „pokyčių“ Bažnyčios mokyme – gal popiežius jau ką nors gero apie gėjus pasakė?

Nors – ką čia popiežius. Jis gal prieš savaitę jau ir Putiną citavo, teigdamas, kad taip kalbėjo Merkel. Paskui buvo aiškinama – sumaišė. Gal pavardes ir sumaišė, bet šiaip, atrodo, Putino mintys jam artimesnės, negu Merkel. 

Tiesa, bažnyčios doktrinos žinovai primena, kad popiežius – ne Dievas, o tai, ką jis sako, nėra oficiali bažnytinė doktrina, popiežius nesvarsto ir nekeičia Bažnyčios tradicinio mokymo apie homoseksualius aktus.

Po šeštadieninių eitynių Kaune Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas, save profesionaliu gėjumi vadinantis Tomas Vytautas Raskevičius pareiškė, kad buvo „savotiškai prarasta Kauno nekaltybė“. 

Gal paklausite, kodėl pradžioje pacitavau Maironio eilėraštį? O šiaip sau, man jis kažkuo įdomus pasirodė.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje