Skip to content

Adrija Skudutytė apgynė Lietuvos motokroso čempionės vardą

LMSF inf.

Paaiškėjo čempionų vardai moterų bei jaunųjų sportininkų, mėgėjų bei veteranų klasėse, išsiaiškinome čempionus ir prizininkus galingiausiųjų klasėse MX1, MX2 bei keturračių ir motociklų su priekabomis įskaitose. Iš viso startavo 86 sportininkai, laukiama dar didesnio atletų būrio, startuosiančio 11-oje klasių, rašoma LMSF pranešime.

Surengto Lietuvos motociklų kroso čempionato paskutinio – penkto – etapo varžybų dalyvių ir žiūrovų akys krypo į ignalinietės Adrijos Skudutytės bei kaunietės Austėjos Tamuliūnaitės dvikovą. A. Skudutytė siekė apginti 2020 m. čempionės karūną moterų klasėje. Bet po keturių etapų ji vis dar atsilikinėjo nuo varžybų lyderės A. Tamuliūnaitės 20 taškų.

Pagal čempionato nuostatus, skaičiuojant galutinius rezultatus, atmetamas vienas blogiausias ar nevažiuotas važiavimas. Čia prasideda matematika. Atmetus prasčiausią Adrijos rezultatą (pelnytus 0 taškų antrajame čempionato etape, kai Adrija krito ir nefinišavo) bei Austėjos prasčiausią rezultatą (22 taškus, pelnytus už vieną iš antrųjų vietų), Adrija yra priekyje Austėjos vos dviem taškais. Todėl viskas sprendėsi dviejų finalinių važiavimų metu. Austėjai, kad taptų čempione reikėjo laimėti abu važiavimus, Adrijai kiek lengviau – jai pakaktų vos vieno laimėto važiavimo ir finišuoti antrajame, ne žemiau trečios vietos.

Prie starto linijos stojo aštuonios sportininkės. Pirmasis važiavimas Adrijai klostėsi, kaip iš natų. Nusileidus barjerui ji šovė į priekį. Austėjai teko besivejančios vaidmuo bei užduotis saugoti antrąją poziciją nuo trečioje vietoje važiuojančios Agilijos Skudutytės. Dvylika minučių ir du ratai įtampos. Pagaliau finišo vėliava ir pirma ją pravažiuoja Adrija.

„Trasa yra tobula, visa provėžiuota, ko Lietuvoje retai pasitaiko. Nėra labai išsimušusi. Visą laiką galvojau, kad varžovė už manęs, todėl stengiausi neatsipalaiduoti ir spausti“, – įspūdžiais po pirmojo važiavimo dalinosi 2020 m. čempionė Adrija.

Antrasis važiavimas sudėliojo paskutinius taškus ant „i“. Adrija ir vėl nepaliko vilčių savo varžovėms. Austėjai Tamuliūnaitei teko vytis pajėgesnę varžovę. Bėgant ratams, Adrija vis labiau tolo nuo ją persekiojusios Austėjos ir finišavo su įtikinama devynių sekundžių persvara.

„Super. Dabar jau galiu džiaugtis puikia diena. Taškai suskaičiuoti ir esu čempionė bei apgyniau čempionės vardą“, – pergalės džiaugsmu tiesiog tryško A. Skudutytė Lietuvos motokroso čempionato penktojo etapo finiše.

Penktąjį, finalinį Lietuvos motokroso čempionato etapą laimėjo bei antrus metus iš eilės čempionės vardą iškovojo A. Skudutytė. Antroje vietoje finišavo A. Tamuliūnaitė. Trečią rezultatą fiksuoja Adrijos Skudutytės jaunesnė sesuo Agilija.

LMSF nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje