Skip to content

Daugiau dėmesio savo sveikatai – tik su gerais medikais

MI informacija

Jeigu norite visada jaustis kuo geriau ir tuo pačiu nesukti galvos dėl sveikatos problemų – tokiu atveju rūpintis savimi reikia ne tada, kai organizmas jau reaguoja į tam tikrus poveikius, tačiau tada, kol jaučiatės geriau. Profilaktiniai tyrimai yra būtini kiekvienam žmogui nepriklausomai nei nuo jo fizinės būklės, nei nuo jo amžiaus arba kitų socialinių veiksnių.

Geriausia klinika, kuri padės pasirūpinti Jūsų sveikata yra Affidea klinika. Tačiau vien tik geros klinikos – nepakanka. Reikia žinoti – kiek dėmesio sau skirti ir kokie gydytojai yra patys svarbiausi.

Ką reikia tikrinti reguliariai?

Jeigu norite, kad sveikatos problemos būtų tik iliuzija – svarbiausia aplankyti pas kelis tam tikrų sričių specialistus, kurie gali rasti problemas dar tada, kol jų nesimato.

Kokie tai specialistai?

1. Pirmiausia moterims reikalingas akušeris-ginekologas, kuris gali padėti panaikinti nemalonias ligas, kurios sukelia ne tik ciklo sutrikimai, tačiau taip pat ir LPL. 

2. Daugeliui profilaktiškai reikalingas ir alergologas-imunologas. Jeigu labai ilgus metus neteko susidurti su alergijomis – nereiškia, kad jos neatsirado ilgainiui.

3. Vis daugiau žmonių džiaugiasi, kad psichologas padeda susitvarkyti su savo sąmone. Ji labai dažnai perduoda pojūčius fiziniam kūnui, tad žmogus jaučiasi blogai įvairiapusiškai.

4. Dietologas reikalingas ne visiems, tačiau tikrai – vis daugiau žmonių jį įtraukia į specialistų su kuriais reikia pasikalbėti reguliariai, sąrašą. 

5. Galiausiai ir specialistas, kuris atlieka tyrimus iš kraujo. Tai ne tik medžiagų tyrimai, tačiau ir padedantis pasitikrinti skydliaukę. 

6. Endokrinologas – suteikia išsamesnes konsultacijas.

Kaip dažnai reikia pasitikrinti sveikatą?

Geriausiai pas medikus lankytis bent jau kartą per metus arba dar geriau – kartą per pusę metų. Lygiai tos pačios taisyklės galioja ir kalbant apie odontologus, kuriems irgi reikia skirti reguliarų dėmesį.

Lankantis pirmiausia siūlome pasitarti su savo šeimos gydytoju, kuris gali padėti Jums susirašyti reikalingą tyrimų sąrašą. Ir svarbiausia atsiminti, kad profilaktinės patikros yra būtinos. Galbūt vyresnio amžiaus asmenims ir atrodo, kad eiti pas gydytojus reikia tik tada, maži jau yra sveikatos problemų. Tačiau mes su tuo nesutinkame. Juk radus jas dar tada, kol jos labai mažos – susitvarkyti taip pat bus kur kas paprasčiau.

Kur rasti geriausius specialistus?

Nors Affidea klinika yra minima dažniausiai, tačiau natūralu, jog ir joje norisi rasti pačius geriausius. Dėl to siūlome susipažinti su komentarais vienuose arba kituose vertinimo portaluose. Apsilankius, žinoma, gydytoją siūlome reitinguoti ir Jums. Tai pagelbės kitiems rasti geriausią mediką, kai jo reikia.

Sveikata yra pats brangiausias žmogaus turtas, tad visiškai nieko keisto, kad šiam turtui reikia skirti kuo daugiau dėmesio. Tuomet pavyks būti sveiku bei laimingu žmogumi. Tokiu, kokiu būti nori kiekvienas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje