Skip to content

Ką rinktis Huawei telefonui apsaugoti: ekrano stiklą ar plėvelę?

MI informacija

Tikriausiai visi yra girdėję tokius terminus kaip „ekrano plėvelė“ arba „ekrano apsauginis stiklas“. Kas yra ekrano plėvelės ir stiklai ir kuo skiriasi šios apsaugos? 

Pagrindinis mobiliojo telefono ekrano plėvelės tikslas yra apsaugoti mobiliojo telefono ekraną nuo įbrėžimų. Ar jie taip pat gali užkirsti kelią poveikiui? Yra įvairių niuansų, tačiau trumpas atsakymas yra ne. Žmonės dažnai turi iliuziją, kad ekrano plėvelė gali geriau apsaugoti ekraną nuo smūgio nei apsauginis stiklas. Iš kur tokia nuomonė? Toks vaizdas gali būti dėl to, kad plėvelė išsaugojo telefoną, kai telefonas buvo numestas, o ekranas nesulūžo. Tiesą sakant, tai tik apgaulingas efektas, nes telefono ekranas apsisaugojo nuo gamykloje įdiegto „Gorilla Glass“. Ar tai reiškia, jog „Gorilla“ technologija tokia gera, jog nereikia papildomų apsaugų? – Ne. Gorilla telefonų ekranai tiesiog yra tvirtesni už įprastą stiklą, todėl kartais nesuskyla per pirmą nelaimingą telefono kritimą, tačiau nereiškia, jog niekada nesuskils, ar jog ekrano plėvelė kažkuo pagelbėjo.

Apsauginis telefono ekrano stiklas. Pagrindinis tikslas yra apsaugoti telefono ekraną nuo įtrūkimų. Kaip apsauginis stiklas atlieka šią funkciją? Kai numetamas mobilusis telefonas, susidūrimo metu didžioji smūgio jėga patenka ant apsauginio stiklo ir jis sudūžta. Tikrojo mobiliojo telefono ekrano stiklo atveju likusi smūgio energija jau yra per silpna, kad būtų sulaužyta. Pakanka nuplėšti apsauginį stiklą ir pakeisti jį nauju, o ne pakeisti tikrąjį telefono ekraną, kuris paprastai nėra pigus. Bet kodėl tikrasis mobiliojo telefono ekranas kartais susilygina su apsauginiu stiklu? Jei patirsite stiprų ar paprastą “mirtiną” smūgį į aštrų, nelygų paviršių, net jei telefonas nukris iš mažo aukščio ir atsitrenks į labai aštrų daiktą, kinetinė energija kaupsis tam tikrame viename taške, o tada abu stiklai įtrūks. Tai labai reta situacija, niekas negali to išvengti, tačiau naudojant apsauginį stiklą tikimybė sulaužyti tikrąjį telefono ekraną visada yra mažesnė.

Ką reikėtų žinoti apie Huawei telefonų taisymą?

Jokiu būdu neardykite ir nebandykite pataisyti mobilaus ar išmanaus HUAWEI telefono patys, nes po to jis gali tapti neremontuojamas, geriausia rinktis HUAWEI telefonų remontas. Sušlapusio mobiliojo telefono nedžiovinkite karštį skleidžiančiais prietaisais. Visada pirmiausia susisiekite su Sinerta specialistais ir pasitarkite. Turėkite sugedusį telefoną ir įsitikinkite, kad jam nebegalioja gamintojo garantija (jei garantija yra galiojanti, susisiekite su gamintojo atstovu). Turėdami Jūsų sugedusį įrenginį, galėsime įvertinti gedimo sudėtingumą ir informuoti Jus apie remonto kainą bei trukmę.

Dažniausiai klientai susiduria su Huawei Mate 10 telefono ekrano ir baterijos gedimais, o šaltuoju metų laiku ypatingai padaugėja atvejų, kai telefonai sugenda dėl sąlyčio su vandeniu.

Remonto trukmė priklauso nuo Huawei Mate 10 modelio ir paties gedimo, reikiamų detalių, tačiau visada stengiamės suremontuoti telefoną kuo greičiau. Informuodami apie mobiliojo telefono taisymo kainą mūsų specialistai informuos Jus ir apie remonto trukmę. Naudojame tik patikimų gamintojų aukščiausios kokybės detales, todėl visada garantuojame aukščiausią remonto kokybę.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje