Skip to content

Gidas efektyviam ir teisingam plaukų formavimui

MI informacija

Nepriklausomai nuo to ar patys matote, jog plaukų būklė ir išvaizda suprastėjo, arba tiesiog norite greičiau ir geriau formuoti savo plaukus – užsukote ten, kur reikia. Mes surinkome svarbiausius patarimus visiems žmonėms, kurie nori tinkamai ir efektyviai formuoti savo plaukus jų nepažeisdami ir per daug nealindami. Apžvelgsime įvairių priemonių naudą ir veiksmų svarbą. Be tolesnių atidėliojimų – pradėkime!

Modeliavimo ir fiksavimo priemonės

Jeigu norite formuoti plaukus, turite žinoti dviejų rūšių priemones – modeliavimo ir fiksavimo. Modeliavimo priemonės yra skirtos sukurti pradinę šukuosenos formą ir išvaizdą. Tačiau, jeigu lauke pučia vėjas, jūsų plaukai prakaituos, jūs judėsite, tuomet tik modeliavimo priemonės neužtenka, nes plaukai išsiplaiksto ir šukuosena nesilaiko. Tam, kad pavyktų atlaikyti judesio ir realaus gyvenimo išbandymus, reikia fiksavimo priemonių.

Modeliavimui ir fiksavimui skirtos priemonės suteikia plaukams blizgesio, apimties ir užfiksuoja tokią šukuosenos išvaizdą atitinkamai. Tokios priemonės, kaip plaukų vaškas ar želė bei stipresnė pomada gali būti traktuojamos ir kaip fiksavimo, ir kaip modeliavimo priemonės, tačiau geriau naudoti abu, savo vietoje. Jeigu jus domina tokios priemonės, kaip vaškas ir kitos – apsilankykite varle.lt internetinėje parduotuvėje ir įsigykite tai, kas geriausia!

Plaukus modeliuokite tuomet, kai jie šiek tiek drėgni

Bene didžiausias iššūkis plaukų modeliavimui yra tai, jog juos tvarkyti reikia drėgnus, o ne sausus. Daug kas daro klaidą ir plaukus modeliuoti imasi tuomet, kai tik juos išsidžiovina. Turbūt pastebėjote, kad duše jūsų plaukai geriau priglunda prie galvos, o taip yra todėl, kad šlapi plaukai labiau priglunda ir geriau išlaiko formą. Išdžiūvę jie pasidaro puresni ir visiškai išdžiūvę plaukai nėra pernelyg tinkami modeliavimui. Pomadą, plaukų vašką ir kitas priemones geriausiai tepti ir įtrinti tuomet, kai plaukai apdžiovinti. Nelaukite pačio paskutinio momento ir formuokite juos tuomet, kai jie dar juntamai drėgnoki, tačiau nebe peršlapę.

Spręskite pasišiaušimo problemą

Modeliuoti pasišiaušusius plaukus – kone košmariškai sudėtinga. Su pasišiaušusiais plaukais „kovoja“ kone kiekvienas ir kiekviena. Dažnai net nusvyra rankos ir atrodo, kad plaukų sutvarkyti neįmanoma, nors – nėra padėties be išeities. 

Susišiaušimas (bent jau pastovus), dažniausiai praneša apie tai, kad plaukai yra per ilgi arba netinkamai nukirpti. Jeigu be atvangos kovojate su verpetais, styrančiais kuokštais ir susivėlusiais plaukais, pats laikas registruotis vizitui pas savo kirpėją ar meistrą. 

Dar viena priežastis, kodėl jūsų plaukai dažnai šiaušiasi, slypi plaukų priežiūros priemonių pasirinkime. Alkoholiai bei glicerinas yra slaptieji kenkėjai (bent jau šiuo aspektu), kadangi glicerinas pritraukia drėgmę, o alkoholis džiovina plauką, todėl tiek per sausa, tiek per drėgna aplinka plaukui neleis išlikti ramiai ir jis šiaušis.

Naudokite geras priemones po galvos plovimo

Nepamirškite to, kad verta ir kai kada naudinga į plaukus įtrinti tam tikras priemones po galvos plovimo. Tai gali būti leave-in tipo kondicionierius ar losjonas plaukų modeliavimui. Vėlgi, sudėtis – bene svarbiausia. Rinktis reikia priemones, kurių sudėtyje nerasite parabenų, sulfatų bei silikonų, kadangi šios medžiagos labiau alina ir kenkia plaukams nei duoda naudos. Be šių ingredientų esančios priemonės labiau padeda tvarkytis su pasišiaušusiais ir neklusniais plaukais bei leidžia išlaikyti vientisą ir sveiką plauko struktūrą.

Šukos, džiovintuvai ir kiti įrankiai

Kadangi yra daug priemonių plaukų formavimui ir modeliavimui, nenustebkite sužinoję, kad yra ir labai daug įrankių. Rinktis – ne taip lengva, kaip atrodo iš šono. Tačiau tam tikri įrankiai yra universaliausi ir labiausiai tinka beveik visiems. Pradžia ir esmė, kaip ir aišku, yra plaukų džiovintuvas. Šis įrenginys turėtų būti reguliuojamas ir leisti plaukus džiovinti vėsiu oro srautu bei labai gerai, jeigu turi specialų, drėkinančio oro srauto režimą. 

Šepetys – naudingas tiems, kurie turi ilgus ar garbanotus plaukus, tačiau jį naudoti reikia kukliai ir atsargiai. 

Na, o šukos – toks įrankis, be kurio išsiversti sunku. Šukos turėtų būti naudojamos kartu su modeliavimo priemonėmis bei po galvos plovimo.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje