Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

Ginkluotų žmonių nuotykiai

Spalio 3 d. medžiotojų klubo „Didžiagiris“ medžiotojui Utenos aplinkosaugininkai surašė administracinio nusižengimo protokolą už netinkamai sutvarkytas sumedžioto briedžio patino dorojimo atliekas – jos visos buvo paliktos toje vietoje, kur gyvūnas krito. Surašius protokolą, medžiotojai atliekas sutvarkė. 

Spalio 8 d. tame pačiame medžioklės plotų vienete „Didžiagiris“ sulaikytas šio būrelio narys, nes su graižtviniu medžiokliniu šautuvu, priklausančiu tėvui, medžiojo neturėdamas leidimo laikyti (nešiotis) ginklus – šis leidimas jam yra panaikintas. Kad išvengtų atsakomybės, medžiotojas ginklą paslėpė miške po žole ir bandė pasišalinti, tik jam nepavyko. Apie šio asmens medžioklę nebuvo įrašo ir jam išduotame medžioklės lape. Piliečiui surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir paimtas ginklas. Jam gresia bauda nuo 600 iki 1700 eurų ir teisės medžioti atėmimas nuo 3 iki 5 metų. Kadangi disponavimas šaunamuoju ginklu, neturint tam išduoto leidimo, turi nusikalstamos veikos požymių, visa su pažeidimu susijusi medžiaga bus perduota Utenos AVPK. Už šaunamojo ginklo perdavimą fiziniam asmeniui, neturinčiam teisės disponuoti šaunamuoju ginklu, administracinio nusižengimo protokolas surašytas ir sulaikyto medžiotojo tėvui. 

Smurtas

Spalio 11 d., apie 16.30 val., namuose, N. Daugėliškio sen. Taujūnų k., neblaivus (girtumą pasitikrinti atsisakė) 28-erių vyras smurtavo prieš neblaivų (1,81 prom.) 55-erių vyrą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir uždarytas į Panevėžio aps. VPK areštinę.

Spalio 12 d., apie 17.40 val., Vidiškėse, 38-erių vyras sukėlė fizinį skausmą 40-mečiui vyrui. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir patalpintas į Panevėžio aps. VPK areštinę.

Pasienyje su Baltarusija toliau vyksta hibridinis karas, plūsta migrantai, norintys patekti į Lietuvą, bet apgręžiami atgal. Antradienį į šalį pasieniečiai neįsileido 93 neteisėtų migrantų, pirmadienį – 121, sekmadienį – 39, šeštadienį – 56, penktadienį – 47, ketvirtadienį – vieno.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje