Skip to content

Buhalterinė apskaita – tema, aktuali kiekvienai įmonei

MI informacija

Savo vietos po „saule“ verslo pasaulyje ieško pačių įvairiausių tikslų vedini žmonės. Vieni siekia įsitvirtinti tarptautinėje rinkoje, tuo tarpu kiti apsieina ir be samdomų darbuotojų bei tenkinasi situacija, kai vadovaujama tiesiog sau. Nepaisant to, kokios skirtingos įmonės bebūtų, tam tikri reikalavimai, neretai pavadinami biurokratija,  šias suartina. Vienas tokių pavyzdžių – buhalterinė apskaita, kurios tvarkymas būtinas visoms be išimtiems įmonėms, nepaisant šių generuojamų pajamų, darbuotojų dydžio bei kitų kriterijų. 

Aišku, kuo didesnė įmonė, tuo didesni pinigų srautai juda ir su įvairesnėmis apskaitos operacijomis susiduriama, tuo ir buhalterijos tvarkymas tampa sudėtingesnis, pareikalauja dar daugiau laiko bei pastangų. Priklausomai nuo įmonės juridinio asmens tipo, skiriasi ir šiai taikomi apskaitos reikalavimai. Taigi, pavyzdžiui, MB buhalterijos tvarkymas  gali būti išskiriama kaip atskira apskaitos kategorija. 

Daliai verslininkų, nesusidūrus su šiuo darbu asmeniškai, buhalterija gali pasirodyti juokų darbas, kurio atžvilgiu galima bandyti kiek įmanoma sutaupyti. Kodėl nepabuvus buhalteriu pačiam ar nepridėjus šio darbo į administratorės užduočių „krepšelį“? Ir iš tiesų, buhalterinę apskaitą reglamentuojantys įstatymai kai kuriais atvejais leidžia šia tvarkyti savo jėgomis. Pavyzdžiui, mažosios bendrijos atveju tokią funkciją gali prisiimti šios narys, turintis atitinkamą profesinį išsilavinimą ar baigęs kursus. 

Kita galima alternatyva MB bei kitoms įmonėms – pastoviai dirbantis etatinis buhalteris ar, priklausomai nuo apskaitos darbų apimties, net keli. Šis variantas įpareigoja mokėti specialistui sutartyje numatytą atlyginimą, nepriklausantį nuo darbų kiekio (krūvis, kaip žinia, svyruoja) bei pasirūpinti fizinės darbo vietos įrengimu (kabinetas, kompiuteris, programinė įranga ir kita). 

Įmonės veiklos specifika lemia, jog apskaitos darbų „sukrapštyti“ sudėtinga net ir pusei etato, tačiau norima, jog šie būtų atlikti profesionaliai? O gal, priešingai, kandidatas į buhalterio vietą pareiškia, jog jam bus reikalingas padėjėjas, padėsiantis susidoroti su itin solidžiu darbu krūviu? Kur kas racionalesnė išeitis tokiu atveju – specializuotos buhalterinės apskaitos bendrovės,  kurioms mokama tik už konkrečiai atliktas paslaugas. UAB „Joola“ apskaitos specialistai teikia patikimas apskaitos tvarkymo paslaugas, nesvarbu, kokio dydžio ši bebūtų ar kokiame mieste savo veiką vykdytų. Patikėkite savo apskaitą profesionalams ir būkite tikri, jog viskas bus atlikta laiku bei kokybiškai.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje