Skip to content

Kodėl verta atostogauti Palangoje?

MI informacija

Palanga yra kurortas, kuris yra dažnai aplankomas vasaros metu. Tačiau Palangoje galima rasti pramogų ir visų sezono metu. Tiesa, žiemą atrakcionų nerasite, bet jeigu mėgstate nuotykius gamtoje – Palanga gali tikrai tą pažadėti. 

Tai, kas seniai atrasta, bet neištirta

Gintaras yra laikomas Lietuvos auksu, todėl nuodėmė neaplankyti jo muziejaus. Kaip žinia Palangos Gintaro muziejus gali pasiūlyti ne vieną tūkstantį gintaro bei jo dirbinių eksponatų. Kiekvienais metais šios ekspozicijos yra atnaujinamos, todėl jeigu esate bent kartą buvę – žinokite dabar ten jau viskas atrodo kitaip. Taip pat Gintaro muziejus yra įsikūręs Tiškevičių dvare, todėl galėsite pasigrožėti ir šiuo istoriniu paveldu. 

Palangos miesto Botanikos sodas irgi yra viena iš vietų apie kurią žino kiekvienas, tačiau ne visi jame yra buvę. Tai nepaprasto grožio parkas, kurį yra įkūręs Feliksas Tiškevičius. Jis yra įsikūręs Šventajame Birutės miške bei vis iš naujo atrandamas skirtingais metų laikais.

https://beta.lt/poilsis/poilsis-kurorte/poilsis-palangoje garantuoja jums išsvajotąjį poilsį, kurį galite pasirinkti tiek apsupti miškingų parkų, tiek pačiame mieste.

Šunų mylėtojams

Tie, kas myli šunis ir yra jų gerbėjai – Palangos miestas suteikia galimybę į šį gyvenimo būdą pažvelgti kitu kampu. Šunų muziejus tai privati, beveik ketvirtį amžiaus renkama šunų kolekcija. Joje yra sukaupta apie 2000 įvairiausio dydžio šunų statulėlių, kurios yra atvežtos iš skirtingų pasaulio šalių. Taip pat čia galima pamatyti ir įvairiausių paukščių kiaušinių raižinių ir tapybos darbų! Ši pramoga yra tinkanti tiek suaugusiems, tiek vaikams. 

Aktyvaus laisvalaikio mylėtojams

Palangos miestas ir jo apylinkės yra pritaikytos ne tik pėstiesiems, bet ir tie, kurie mėgsta važinėtis su dviračiu (ar kita laisvalaikio transporto priemone). Pačiame kurorte driekiasi kelias, kuris yra pritaikytas dviračiams bei vedantis ne tik per žymiausias Palangos vietas. Su dviračiais galite laisvai nukeliauti iki Olandų kepurės ar net nuvažiuoti iki Šventosios ar Karklės! Taip pat Palangoje yra ir boulingo, teniso, sporto klubai, žirgynas bei kartodromas, todėl aktyvi veikla jums garantuota!

Mindaugo Milinio nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje