Skip to content

Ar Auksinės krivūlės spindesys apakino Ignaliną?

Inga G.

Šiuo, vos ne apokaliptiniu laikotarpiu, kai valstybę purto krizė, kai žmonės susipriešinę ir susiskirstę į grupes, reikėtų džiaugtis, kad valdžia stengiasi pamatyti žmogų, įvertinti jo nuopelnus ir tinkamai pagerbti. Prasidėjus rudens sezonui skaičiuojamas derlius ir į jį įdėtas darbas, pasipila ir valdžios padėkų lietus. Po išskirtinai pagerbtų žemdirbių ir mokytojų apdalinimo saldainiais, atėjo eilė ir visiems kitiems: policininkams, pasieniečiams, medikams, savivaldybės darbuotojams, visiems kas nusipelnė savo sąžiningu darbu. Viskas atrodo tinkamai. 

Bet kodėl gi ta apdovanojimo šventė nukelta toli nuo savivaldos dienos (ji minima spalio 10)? Dabar jau aišku, kad reikėjo iš Vilniaus parsivežti Auksinę krivūlę, kad medijose kiekvieną dieną blykčiotų aukso spindesys ir valdžios šypsenos, kad į sceną galima būtų ją įnešti, kaip didžiausią turtą ir pastatyti ant postamento, kad kiekvienas ignalinietis atėjęs į padėkų lietaus vakarą būtų apšviestas.

Užsimota iš peties – nupirktas aukščiausio lygio prezidentūros renginių vedėjas, atlikėjos iš Vilniaus, suruoštas furšetas ir pakviesti visi (taip galima suprasti iš renginio skelbimo, kur net gyventojai paminėti).

Pamačius tokią reklamą, kilo mintis, kaip visi norintieji tilps, ar įleis stovinčius žiūrovus, kaip būdavo per anšlaginius kalėdinius renginius. Tarp žmonių kyla šnabdesiai – ar eisi? Po to – ar buvai? Dauguma liko namie, o kai kas nesuprato, kur pakliuvo. Pasirodo, oficiali informacija ir daug nuotraukų. Viskas gražu, prasminga, iškilu. Po kiek laiko socialiniuose tinkluose pasirodo pustuštės salės vaizdai ir vaišių stalai, vynu besimėgaujantys ignaliniečiai.

Tikrai net nekyla jokia mintis dėl 54 apdovanotųjų. Visiems 54 ignaliniečiams už jų darbus  kiekvienas gyventojas galėtų ir asmeniškai ranką paspausti, nes jie to verti. Tik ar tikrai reikėjo tokios patologiškai bukos pompastikos? Įdomu, kaip jautėsi vedėjas G. Mikalauskas, kalbėdamas pustuštei salei? Joje be 54 apdovanotųjų ir keliolikos savivaldybės darbuotojų daugiau beveik nieko ir nebuvo. Gal vis tik reikėjo apsiriboti uždaru vakaru kamerinėje aplinkoje su saviškiais talentingais atlikėjais ir vedėjais, įspūdingu rėmėjų furšetu? Bet tada iškyla svarbus klausimas, o kaip Auksinės krivūlės spindesys apšvies ignaliniečius? Juk nepastatysi aikštėje, kad kiekvienas ateitų, pažiūrėtų ir būtų apakintas aukso šviesos.

Kiekvienas apdovanojimas savivaldybei – geras ženklas, kad kažkas mus mato ir vertina. O šis  apdovanojimas skamba taip: „Už savivaldybės iniciatyvas gerinant bendruomenės saugumą“. Viskas susieta tik su nelegalių migrantų apgyvendinimu, nes kitokių iniciatyvų lyg ir nebuvo girdėti. 

Dažniau kalbama apie nederamas iniciatyvas. Viena iš jų – savivaldybės administracijos ir kitų įstaigų darbuotojų atleidimas iš darbo, atleistųjų skaičius tuoj, ko gero, pasieks triženklį skaičių. Kyla klausimas – ar saugiai jaučiasi atleisti jauni ir priešpensijinio amžiaus specialistai, kompetentingi savivaldybės darbuotojai? Ar saugiai jaučiasi jų šeimų nariai? 

O gal kas tikrai daug žinote apie geras savivaldybės iniciatyvas? Telieka tai retorinis klausimas.

Inga G.

9 komantarai (-ų)

  1. Matyt žmonėms iki gyvo kaulo įgriso nepelnyti pasigyrimai ir pasipūtėlių veideliai, todėl ir gavosi renginys PŠ.

  2. Privertė jaustis nesaugiai bendruomenės ir tuo labai giriasi,turėjo gaut Visagino,Švenčionių sav,nes išgirdo žmonių nerimą dėl saugumo,patys problėmas kuria,kiti sprendžia.

  3. Pagarba už protingą ir korektišką nuomonę

  4. Gyvenu Vilniuje, turiu artimų Ignalinoje. Per patį kovido įkarštį teko susidurti su dviem savivaldybės darbuotojais. Vairuotojas kuris vežiojo sergančius tirtis ir Česliokas , kuris tvarkė visus reikalus. Močiutė ir dabar už juos maldas kalba. Ar jiems padėkojo meras?

    • Turbut ne,bent vienas iš jų jau atleistas.

      • Atleistas??? tai labai kultūringas aukštos moralės žmogus išėjo pats. MOBINGAS 100 PROC.

  5. Patologiškai buka pompastika. Va čia tai geras:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))x

  6. Tarp apdovanotų ir blondinkų socdemių esama. Pulko damos jtvmtj

  7. Valio valio valio


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje