Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

Kaimynai „dovanų“ paliko sprogstamą užtaisą

Spalio 31 d., apie 15.59 val., 35-erių vyras sodyboje Vidiškių sen., Kukoriškės k., apžiūrinėdamas rastą savadarbį daiktą, panašų į ginklą, ir jam sprogus, susižalojo plaštaką. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nukentėjusysis paguldytas į Vilniaus ligoninę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. 

Nukentėjusiojo motina MI papasakojo, kaip viskas buvo. Nukentėjęs sūnus nusipirko buvusio kaimyno seną namą ir tvarkė jį. Tos dienos išvakarėse, ardydamas seną spintą, joje rado surūdijusį savadarbį „pistoletą“, tiksliau – ant medinės rankenos pritvirtintą vamzdelį (tokius „ginklus“ vaikystėje berniukai dažnai gamindavo: į vamzdelį priberdavo degtukų degiosios medžiagos, vietoj kulkos įdėdavo šratą, užtaisą uždegdavo per vamzdelio viršuje išgręžtą skylutę ir pliaukštelėdavo šūvis – J. B.). Šįkart vamzdelis, matyt, buvo bent jau parako prikimštas, nes degtukų „serka“ taip nesprogtų. Pirmąją dieną tą „ginklą“ numetė, kaip nereikalingą daiktą, su juo kurį laiką net žaidė… ketverių metukų vaikas! Kitą dieną vyras nutarė atidžiau apžiūrėti radinį. Kažką pakrapštė ir – sprogimas. Jis nuplėšė kairės rankos didįjį pirštą (jį rado tik vėliau, kai nukentėjęs vyras jau buvo išvežtas į ligoninę Vilniuje), sužalojo visą plaštaką, net jos kaulus. „Greitukė“ atvyko greitai, bet nuvežtas į Vilnių, vyras operacijos laukė kelias valandas, kol atliko COVIDo testus. Ar ateityje veiksni bus kairės rankos plaštaka ir pirštai – nežinia. Tokią štai netyčinę „dovaną“ kaimynas kaimynui paliko…

Sukčiavimas

Spalio 28 d., 28-erių vyras, gyv. Ignalinoje, M. Petrausko g., pareiškė, kad 2021-10-25, apie 15 val., skelbimų portale patalpino skelbimą apie parduodamą fotoaparatą su fotoaparato objektyvu, kurių vertė 950 eurų. Tą pačią dieną pareiškėjui paskambino nepažįstama moteris ir susitarė jai parduoti prekes bei papildomai į kainą įtraukė 150 eurų sumą už pristatymą. Pirkėja elektroniniu paštu atsiuntė galimai suklastotas pinigų mokėjimo pavedimo kopijas, o pareiškėjas prekes perdavė pristatymui, tačiau iki šiol pinigų negavo. Padaryta 1100 eurų turtinė žala. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vagystė

Spalio 28 d., 24-erių vyras pareiškė, kad Ignalinoje, Ažušilės g., laikotarpyje nuo 2021-10-27, 21 val., iki 2021-10-28, 8 val., sugadinus automobilio durų spyną įsibrauta į automobilį „VW Passat“ ir pavogta 170 eurų. Iš viso padaryta 214 eurų turtinė žala. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Smurtas

Spalio 30 d., apie 11.05 val., Dūkšto sen. neblaivus (2.23 prom.) 64-erių vyras smurtavo prieš neblaivią (1.71 prom.) 61-erių moterį. Vyras sulaikytas ir uždarytas į Panevėžio aps. VPK areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Spalio 31 d., apie 15.35 val., namuose N. Daugėliškio sen., Seniškio II k., neblaivus (1,44 prom.) 63-ejų vyras smurtavo prieš 64-erių moterį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir uždarytas į Panevėžio aps. VPK areštinę.

Lapkričio 1 d., apie 22.40 val., Ignalinoje, Versmės g., 60-metis vyras smurtavo prieš 59-erių moterį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir patalpintas į Panevėžio aps. VPK areštinę.

Lapkričio 2 d. 43-ejų vyras, gyv. Naujojo Daugeliškio sen., Mikalavo k., pareiškė, kad apie 15.40 val., Zarasų r., Juodalaukių k., jį nepažįstamas vyras iškeikė necenzūriniais žodžiais ir sudavė į ranką, sukeldamas fizinį skausmą. Pradedamas ikiteisminis tyrimas.

Lapkričio 3 d., apie 11.39 val., ta kad 2021-10-30, apie 17 val., namuose Mielagėnuose, 68-erių vyras smurtavo prieš 62-ejų moterį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.  

Asociatyvi nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje