Skip to content

168 valandos

Įsisiautėjo lapkritis. Už lango taškosi lietūs, šiluma, tarsi podukra, kampe ant žirnių klūpo, retkarčiais baltumą sėja šalnos, už atlapų vienas kitam kimba vėjai, o visi kartu piešia darganotą vėlyvo rudenio paveikslą. Tokie orai keistis artimiausiomis dienomis neketina. Nei tiems orams kovidas, nei gripas, nei migrantai pro langus lipa…

O pasienyje rutuliuojasi drama. Kol kas lenkų pasienyje su Baltarusija, bet pasienio vadai ir Prezidentas sako, kad ir šalia Lietuvos jau sunkios technikos motorai burzgia, galimai migrantai vežami ir rengiami mūsų sienos šturmui. Todėl nuo trečiadienio vidurnakčio pasienyje su Baltarusija įvesta nepaprastoji padėtis. Pasienio ruože ir giliau šalies viduje esančioje teritorijoje nustatyti draudimai atvykstantiems į ją ir keliaujantiems jos viduje. Taip pat – papildomi ribojimai bei įgaliojimai pareigūnams. Tačiau valdžia ramina, kad pagrindiniai ribojimai bus taikomi arčiausiai valstybės sienos esančiame 5 km pasienio ruože, o papildomos tokio pat pločio zonos gyventojams kasdien gali tekti patirti tik atsitiktinius nepatogumus. Bet situacija gali pasikeisti, jei kiltų didesnės grėsmės iš Baltarusijos pusės. Kad nuvykti į 5 km ruožą (Tverečių, Didžiasalį, Meikštus, Dietkauščizną ir kitur) reikia specialių leidimų. Šiame ruože draudžiami ir bet kokie susirinkimai. Trumpai tariant, jei situacija neblogės, ta nepaprastoji padėtis neturėtų labai gyvenimo apkartinti, bet jei ji taptų tokia, kokia Lenkijos pasienyje, tuomet turėtume daug naujų nemalonių patirčių…

Ignalinoje nepaprastoji padėtis dar nejaučiama. Visokių nepaprastumų yra tik kai kuriose rajono įstaigose. Žvilgterėkime į „Kompatą“. Antradienį rašėme apie Dūkšto pirtį, kurią eksploatuoja „Kompata“ ir kuri esą laikinai uždaryta, rengiamasi jos nuomai. Grįžtant prie temos, keletas įdomių detalių. 

Pirma, valdžia ant savo kupros jaučia MI svorį ir reaguoja į laikraščio publikacijas. Seniai žinome, kad pirmas darbas, ką daro meras su savo kompanija antradienio ir penktadienio ryte, tai skaito „Mūsų Ignaliną“. Tuo jau įsitikinome „n“ kartų. Štai ir istorijoje dėl šios pirties. MI žurnalistė pirmadienį dar prieš aštuonias jau stovėjo prie Dūkšto seniūno A. Šakalio kabineto durų, kad seniūnas neišsisuktų suteikti informaciją. Jai išvažiavus, seniūnas kaip mat apie tai galimai trimitavo merui, o šis į Dūkštą pasiuntė savo kišeninę rašytoją. Tad straipsnis apie pirtį savivaldybės tinklalapyje pasirodė anksčiau, nei laikraštyje (jau tą patį pirmadienį). Tik A. Šakalio kalbos rašytojai ir MI kažkodėl skiriasi. Mums teigė, kad ir jis beveik nieko nežino apie galimą pirties nuomą, o jau kitai pusei išsijuosęs aiškino, kad viską žino, seniai tam rengiasi ir pan. Dar leptelėjo tai, ko nereikėjo. Girdi, pirtį eksploatuoja „Kompata“, o seniūnija tik malkų parūpina. O kokiu teisiniu pagrindu leidžia pinigus objektui, kuris seniūnijai nepriklauso?

Antra, nusišnekėjo ir „Kompatos“ direktorius V. Potapovas. Ką jis pasakė? Ogi tai, kad Zarasuose jau surado pirties nuomininką ir dabar reikia tik rajono tarybos pritarimo. Bet taip tokie reikalai nedaromi. Teisinis kelias toks: „Kompata“ pirmiau turi kreiptis į rajono tarybą, kad ši leistų pirtį išnuomoti, o leidus – skelbti konkursą ir ieškoti nuomininkų. Dabar gi viskas atvirkščiai, vėl vežimas statomas prieš arklį, o į rajono tarybą tarsi nusičiaudima. Ši valdžia jau ne kartą tokiu kampu žiūrėjo į tarybą, tai gal jos iš viso nereikia? Užteks vieno mero „kompetencijos“?

Trečia, kaip žinote, „Kompata“ dar pernai lapkritį panaikino savo buhalteriją ir apskaitai tvarkyti pasamdė Panevėžio UAB „Modeita“. Bet išlindo yla dėl tos „Modeitos“. Panašu, kad jai galimai vadovauja ta pati panevėžietė R. G., kuri 2017 m. teista už nusikalstamą bankrotą, apgaulingą apskaitos tvarkymą ir dokumentų klastojimą. O paskutinis (šio pirmadienio!) įrašas ties „Modeitos“ biografija toks: „Ši įmonė daugiau kaip 60 dienų vėluoja pateikti finansinės atskaitomybės dokumentus (informacija atnaujinta 2021-11-08)“. Tai kas su tokiais apskaitininkais laukia „Kompatos“? Išsamiau apie tai rašinyje „Koks likimas laukia „Kompatos“? Arba kas tvarko šios įmonės buhalterinę apskaitą“…

Nežiūrint į lapkričio niūrumą, visiems nuotaikingo savaitgalio!

Tiesiog Jonas 

6 komantarai (-ų)

  1. Skelbtoje informacijoje savivaldybės tinklapyje,viena iš vietų kur galimai bus maudomi Dūkšto gyventojai Šilumos tinklų katilinė,matomai Kainų reguliavimo tarybą nustatis kiek kainuos pasiprausti ir bus itraukta į tarifą šilumos .Nu kaip nesistėbėti ,tikrai bukas ir bukesnė .

  2. kuo tolyn, tuo durnyn…Kompatai gresia bankrotas, tai tampa visiškai aišku.
    Kažkas taikliai pavadino Buka ir Bukesnis. Toliau vyksta valdžiukės šou. Kišeninė žurnalistė daro savaitės apžvalgas..tipo „Kas geresnio, premjere”. Ten tokia tuštybė ir niekalai. Pati paklausia ir pati atsakymą surašo. Juk kiekvienas ignalinskas prieš pasirodant šitiems akcentams, jau žino kas vyko. Tokie patys akcentai – paistalai ir Ridiko laikraįty. Tai ką,- šita žurnalistė už 4 tokius rašinęlius per mėnesį atlyginimą gauna???

    • Naujos vagos tęsinys . tikros paklodės oficialioje savivaldybės svetainėje.

  3. Tai viskas tikriausisi suplanuota seniai. Nusamdyta tokia firma kuri žino kaip įmonę privesti iki bankroto, o po to kaip sutvarkyti sau naudingai dokumentukus ir paskelbti bankrotą. Tada subankrotintą vargšelę įsigyti, tai yra prichvatizuoti. O šiukšles vistiek reiks tvarkyti. Tik tą jau darys privati Kompata, oi Kompanija, ir kainas patys nustatys. Tokių pavyzdžių ant LT yra, prie jų prisidės ir Ignalina. Prie to einama laipsniškai. Gal ir ne. Bet tada kodėl viskas taip daroma ir nėra jokių ateities planų.

  4. Iš liaudies anekdotų
    Vyksta eilinis savaitės akcentų posėdis lapkričio 12 d.
    Žurnalistė- Ko linkėsi žmonėms?
    Meras – o kokia diena?
    Ž,- Ožio
    M.- o ko linkėti, juk negalima nesakyti,
    kad valstiečiai – ožiai?
    Ž.- tuoj paguglinsiu
    M.- paskubėk, juk pinigus už tai gauni
    Ž.- radau, kad piemenys iš 12 kiaušinių kiaušinienę kepdavo
    M. – nu tai ir palinkėk , kad ignaliniečiai kiaušinienę išsikeptų….
    Ž. – dieve, koks protingas palinkėjimas. Skubu rašyti.

  5. O kas nors skaito tai?


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje