Skip to content

Apie kuriozinį „palikimą“

Vidmantas ČEPULĖNAS

Interneto svetainėje www.ignalina.lt dvarelio propagandistė V. Gasparavičienė „Naujienų“ skyrelyje rašo: „2021-11-11 Savivaldybės vadovai susitiko su Linkmenų seniūnijos gyventojais. Meras Justas Rasikas atvirai kalbėjo apie susiklosčiusią sunkią finansinę situaciją savivaldybės įmonėje „Kompata“ ir Ignalinos šilumos tinkluose, aiškino to priežastis, svarstė perspektyvas. Kalbėjo ir apie kuriozinį „palikimą“: neįregistruotus kelius, gatves“.

Tenka įnešti aiškumą dėl kuriozinio „palikimo“.

2021 m. iš KPP (Kelių plėtros ir priežiūros) programos Vietinės reikšmės kelių inventorizacijai buvo planuota panaudoti 15 000 eurų (2021-03-26 savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymas Nr.VT-208). Vietinės reikšmės kelių inventorizacijai skirtos lėšos liko nepanaudotos. Iš suplanuotų 15 tūkst. eurų  beliko 1,3 tūkst. (2021-11-09 įsakymas Nr. VT-687). Administracija tik 2021-08-27 dieną su UAB „Inžinerija LT“ pasirašė vieną 10 kelių (gatvių) statinių kadastrinių matavimų sutartį (11 kadastro bylų) už 1 323,74 eurų. Ką administracija veikė nuo kovo mėnesio iki rugpjūčio 27 – lieka neaišku. Tikėkimės 2021- 11-30 kadastrinių matavimų bylos bus parengtos. Kodėl kurioziniam „palikimui“ spręsti buvo panaudota tik 1,3 tūkst. iš valstybės skirtų 15 tūkst. Eur? Peršasi išvada, kad taip nutiko dėl administracijos vadovų kompetencijos stokos, jeigu darysime prielaidą, kad meras čia ne prie ko.

Vadovų susitikime su Linkmenų seniūnijos gyventojais nedalyvavau, bet apie kuriozinį „palikimą“ akivaizdžiai nusišnekėta. Tik kuris nusišnekėjo, Justukas ar Vidutė?

„ Gyvename taupiai, racionaliai, nesame prasiskolinę, – užtikrino meras“, –  toliau straipsnelyje rašo V. Gasparavičienė. 

Apie „racionaliai ir skaidriai“ naudojamas savivaldybės biudžeto lėšas MI jau rašė (apie dotacijas laikraščiui „Ignalinos diena“ informacinei sklaidai vietinėje spaudoje ir Ignalinos rajono savivaldybės administracijos lengvųjų automobilių nuomą). Linkmeniškiams reikia šaligatvio nuo parduotuvės iki bažnyčios, merui – informacinės sklaidos. Yra toks liaudies patarlys: kiekvienam savos bėdos (arba Kožnam savo klapatai).

„Klaipėdos“ nuotr.

9 komantarai (-ų)

  1. Na ko norėjo tą ir turi,turbut bus visų laikų laikinas laikiniausias generalinis,kuriam labai norisi kuo greičiau begti iš jo pačio žodžių Ridiko laikraštuke 2021-09-10, ‘Ignalinos šilumos tinklai tvirtai stojasi ant savų kojų;kai Justukas sustabdo katilų pirkimą 2020 ir 2021m,nenorėdamas ,kad įmonė gerai dirbtu,nu o policinėje ‘Kompatoje ‘ žmogus nesupranta kur esas ir ką veikia.

    • kazin kiek laiko pagal DK straipsnius gali laikinaS generalinis būti????Šimkūnui nusibodo posto laukti”)))))))))Ir karjera per tą laiką prigeso, Vilkakalny nėra, į vado postą kito ieško.

      • Šimkūnui rojus,nuotoliniu dirba ŠT,tuo pačiu metu savanoriauna,dvigubas atlyginimas,jei laikinas paskiria laikina,tai tas laikinas dar paskiria laikiniausia,kam tie postai kai betvarkei esant gali durnių velt,čia ir laikinas generalinis bejegis ką padaryt,nes nieko nedarimas irgi gerai.

      • Tik nepavydit. Dovydui ir taip gal gerai, geriau neras niekur.Kaip suprantu, tai jam rojus ten kaip niekam kitam.

  2. Pas mus rajone kai Kubilinsko pasakoj „ten kur ėjo ten ir gyrės, moku malti…” O iš tikųjų nefiga nesigauna. Kažin dar kiek primals 😴

  3. Dvasios ubagų ir berazumiu valdžia

  4. Nu ir lojimo…gal imam ir kokį tikrai naudingą darbą padarom?

    • kas loja, kas triedžia….kalbėtis reikia argumentų kalba. Bet kalbėtis nėra su kuo…Vienas bukas, kita bukesnė

  5. Dekui už tiesą. Prisimenam Jus Vidma


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje