Skip to content

Baldiniai audiniai – ką verta žinoti?

MI informacija

Apmušalas – viena iš svarbiausių minkšto baldo dalių. Jis ne tik užtikrina patrauklią baldo išvaizdą, bet ir funkcionalumą ir ilgaamžiškumą. Rinkdamiesi minkštuosius baldus, būtinai atsižvelkite, kokiame kambaryje juos ketinate statyti. Nuo to priklausys medžiagos tipas, dizainas ir spalva. Tad toliau apie tai, ką verta žinoti apie kelis bene populiariausius baldinius audinius.

Austinis gobelenas

Šis audinys itin lengvai valomas, todėl patiks tiems, kurie turi mažų vaikų ir keturkojų draugų. Tvirtai suaustas audinys gali būti vienspalvis ar išmargintas įvairiais raštais. Juo dažniausiai apvelkami foteliai, pufai ar lovos. Beje, Magrės baldai siūlo platų kokybiškų lovų pasirinkimą. Atminkite, tik patikimas gamintojas užtikrins tiek unikalų stilių, tiek ilgaamžiškumą. 

Veliūras

Jau ilgą laiką minkštų baldų rinkoje karaliauja šis nuostabus audinys. Minkštas, pūkuotas ir švelnus – jis iš karto pakeri jaukaus interjero kūrėjus. Veliūru padengti lovų, sofų ar minkštų kampų paviršiai atrodo ne tik jaukiai, bet ir prabangiai. Vos įėję į patalpą, iš karto pajusite joje vyraujančią subtilią estetiką.

Monochrominis austinis gobelenas

Tai švelnesnis austinės medžiagos tipo pasirinkimas – audimo raštas smulkesnis ir subtilesnis už įprastą austinį gobeleną. Jo sudėtyje yra medvilnės, dėl to medžiaga „kvėpuoja“ ir yra maloni kūnui. Kaip ir paprasto austinio gobeleno atveju, dažniausiai šia medžiaga aptraukiami fotelių, pufų, sofų ir minkštų kampų paviršiai. Be to, tokio tipo gobelenas yra atsparus aplinkos poveikiams.

Anilino oda

Tai itin aukštos kokybės žaliava, iš kurios pagaminti baldai dvelkia išskirtine prabanga. Ši oda dengiama anilinu, paviršius išlieka natūralios tekstūros. Tokie baldiniai apmušalai pralaidūs orui ir išlieka vėsūs. Laikui bėgant, oda nesilupa ir netrūkinėja. Tiesa, per ilgą laiką ji gali pradėti tamsėti. Tačiau sunerimti neverta, nes tai natūralus procesas, suteikiantis medžiagai dar daugiau patrauklumo.

Koreguotoji oda

Kitaip dar žinoma, kaip pigmentuota oda. Ji pasižymi atsparumu vandeniui ir nešvarumams, nes yra lakuojama ir dažoma. Lengvai prižiūrima oda gali būti įvairių spalvų ir tekstūrų. Gamybos metu ji neretai poliruojama – taip pašalinami natūralūs įbrėžimai, spalvos ar tekstūros trūkumai.

Rinkdamiesi baldinį apmušalą, atsižvelkite į vyraujantį namų interjerą ir kasdienius įpročius. Tinkamai parinktas audinys džiugins ilgai ir stebins savo kokybe. Tvirto audinio baldas ne tik ilgaamžis – išskirtiniai raštai ir spalvos leidžia susikurti svajonių interjerą.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje