Skip to content

Daugėliškio krašto šviesuolei – 90

Daugėliškio krašto bendruomenės inf.

Gruodžio 8 d. Daugėliškio krašto šviesuolė, Lietuvos patriotė, ilgametė pedagogė Birutė Raginytė- Žemaitienė šventė 90-ąjį gimtadienį. Linkime jai sveikatos ir ilgų bei prasmingų gyvenimo metų.

„Niekad netikėjau, kad sulauksiu 90 -ies. Gal tiek ilgai gyvenu, kad mama mokino padėti kitiems, kad neturėjau jokių žalingų įpročių, kad darbas mane užgrūdino. Dar ir dabar šienauju, kai vasaromis grįžtu į Gerveliškės kaimą. Visą laiką dirbau pedagoginį darbą, iš kurių net 20 metų – Utenos pirmoje vidurinėje mokykloje. Išėjusi į pensiją, užsiėmiau kaimo švietimu. Dar ir dabar turiu 5,5 ha ekologinės gamybos ūkį. Auginu vaistažoles, bitininkauju. Tiesa, dabar daugiau išdovanoju viską, nei parduodu. Visur mielai dalyvauju, kalbas sakau. Man nereikia garsintuvų – Dievas dar neatėmė nei atminties, nei balso“, – priimdama sveikinimą telefonu, pasidžiaugė savo nueitu gyvenimo keliu jubiliatė.

Birutės sukaupta gyvenimiškoji ir profesinė patirtis yra tarsi istorinė knyga, kuri su neapsakoma meile ir energija liejasi iš amžininkės lūpų. Iš jų skamba pasakojimai apie draugystę su gamtininku Tadu Ivanausku (profesoriaus dovanotas kukmedis ir dabar auga Gerveliškėje), tapytoju ir visuomenės veikėju, buvusiu Šaulių sąjungos centro valdybos pirmininku Antanu Žmuidzinavičiumi, kitais žymiais žmonėmis. 

Stebina Birutės vidinė stiprybė, organizuotumas ir gebėjimas savo energija uždegti kitus. Atrodo, lyg burtų lazdele pamojus, jos iniciatyva įamžinami Daugėliškio krašto šviesuoliai, partizanai, organizuojami įdomūs renginiai.

Daugėliškio krašto nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje