Skip to content

Jeigu tu mane prisijaukinsi

Parengė Sigita TELYČĖNAITĖ

Glaudžiantis gyvūną prie savęs, niekada nenuskriaus savo artimo, – sako Marijampolės krašte gimusi ir jau daugelį metų Ignalinoje gyvenanti Albina BIELIAUSKIENĖ.

Liaudiškos muzikos kapelos „Ringė“ narė, aktyvi senjorė keletą metų savo gerumą dalina alkstantiems, nelaimingiems ir pamestiems mūsų mažiesiems broliams. Jaunystėje pasirinkta zootechniko specialybė suteikė daugiau žinių apie gyvūnus ir įtvirtino gebėjimus suprasti juos be žodžių, jausti ir išgyventi dabartyje kartu jų praradimų skausmą, kuriame sutelpa dažniausia buvusių šeimininkų egoizmas, ambicijos ir neatsakingumas

„Bet jei tu mane prisijaukinsi, mudu būsime vienas kitam reikalingi. Tu man tada būsi vienintelis pasaulyje. Aš tau būsiu vienintelė pasaulyje“, – sakė Antuano de Sent Egziuperi lapė mažajam princui. Duotybė matyti širdimi – suteikiama ne kiekvienam, bet išrinktųjų visada laukia ypatingas kelias ir ypatingi pasirinkimai. 

„Meilę visam supančiam pasauliui nešuosi iš tėvų namų. Mama buvo gailestinga, užjaučianti, guodžianti visus. Nuo mažumės mokė – nedaryk kitam blogo, niekada neskriausk mažesnių ir silpnesnių. Jei supratai padaręs netyčia blogai, visada atsiprašyk.

Prisimenu vieną nutikimą vaikystėje, kuomet motina atidavė pažįstamiems vaikingą katelę, o ji, po keleto mėnesių, įveikusi atstumą ir kliūtis, visa suvargusi grįžo į gimtuosius namus. Verkė mama, verkiau ir aš… 

Kiekvienas pamestas gyvūnėlis prašo meilės ir dėmesio, ar gali jį atstumti ir nematyti jo nevilties?.. Ar gali ramiai praeiti pro verkiantį ir pasiklydusį mažąjį mūsų draugą… Nepavyksta…“, – sako Albina Bieliauskienė, rinkdama Ignalinos miesto daugiabučių kiemuose besiblaškančius pamestinukus – kažkieno buvusius augintinius, staiga virtusius nereikalinga našta savo šeimininkų gyvenime. Ieškodama jiems namų, glausdama po savo stogu, moteris neskaičiuoja jokių išlaidų, tik dalinasi šiluma ir gerumu. Jau antri metai, kiekvieną savaitę keliauja su kuprine maisto į Meironis, kur jos davinio laukia šešetas globotinių. Albinai patinka ilgi pasivaikščiojimai, juo labiau, kai yra visada laukiama, pasitinkama su dideliu džiaugsmu savo mažųjų išminčių. 

„Mane stebina pikti žmonės, sakantys – kam tu maitini, kam neši čionai ir pratini juos?.. Argi aš darau blogą darbą maitindama alkanus?.. Konstruodama iš putplasčio namelius bedalėms katytėms, kur gali prisiglausti nuo šalčio?.. Ar tai yra gyvenimo blogis?.. Jos supranta mano rūpestį, ilgisi, už gerumą moka gerumu. Tokio kilnumo reikėtų iš jų mokytis mums, žmonėms.

Kaip norisi paprašyti visų – BŪKITE GERESNI VIENAS KITAM. Mylėkite vienas kitą trumpame žemės laike, dalinkite meilę supančiam pasauliui ir būkite gailestingi mūsų mažiesiems draugams“, – kartoja pašnekovė. 

Albinos namuose kartu gyvena katytė Murka, katinas Mikas ir šunelis Pifas. Visos trijulės ypatingi likimai, bet dabar, geraširdės moters globoje, jie tapo laimingesni, drąsesni, nes mylimi. 

Seniai kalbama apie grožį, kuris išgelbės pasaulį, bet gyvenimo praktikos rodo, kad gelbėtojais bus tyraširdžiai, nesveriantys išdalintos meilės ir be jokių argumentuotų skaičiavimų. 

Autorės nuotr.

1 komentaras

  1. Dažnai dabar gyvūnai labiau mylimi nei žmonės.


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje