Skip to content

Kaip ceikinietės sąskaitos už atliekas į Kauną keliavo

Jonas BALTAKIS (Rajono savivaldybės tarybos narys)

Antradienį rašiau, kaip „Kompata“, tarsi aklas kačiukas, klaidžiojo pasiklydusi tarp dviejų atliekų konteinerių („Kompata“ pasiklydo tarp dviejų konteinerių“). Vieno žmogaus sąskaitas už atliekų išvežimą kelis mėnesius siuntė kitam žmogui, kuris tų atliekų nevežė. Mat pardavimo vadybininkė S. S. galimai nepažįsta skaičių ir supainiojo konteinerių numerius. 

Straipsnio pabaigoje rašiau, kad tokių kuriozų atliekų išvežimo apskaitoje – nors grėbliu grėbk, o žmonės teisybės „Kompatoje“ neranda: arba savaitėmis neprisiskambina, arba, kaip viena skaitytoja sakė, „apdurnina“, kad esą žmogus nieko nesupranta ir tuo viskas baigiasi. Straipsnyje pateikiau dar vieną konkretų pavyzdį, kaip „profesionaliai dirba“ „Kompatos“ darbuotojai: „Štai anądien paskambinusi Ceikinių gyventoja Anastazija Krikštulienė, sako, jau keturis mėnesius negaunanti sąskaitos už atliekų išvežimą. „Tai ką, jie man už metus sąskaitą pateiks, iš kur aš tuomet gausiu pinigų viskam apmokėti. Kelias savaites, kartais po kelis kartus per dieną, skambinu į „Kompatą“, kad nors kas atsilieptų, paaiškintų… „Ką gi, „Kompatos“ profesionalai, matyt, ponios Anastazijos sąskaitas taip pat KAM KITAM SIUNČIA“. 

Taip teigdamas, pasirodo, kaip pirštu į dangų pataikiau. Išėjus straipsniui, antradienio vakare paskambino viena Rimšės gyventoja. Sako, turiu tęsinį išspausdintam straipsniui. Ir papasakojo, kad jos brolis, gyvenantis Rimgauduose prie Kauno, el. paštu vis gauna kažkokios moteriškės, gyvenančios Ceikiniuose, sąskaitas už šiukšlių išvežimą. Man vis skambina ir juokiasi, kaip „šauniai“ dirba Ignalinos komunalininkai. „Kai šiandien perskaičiau straipsnį, supratau, kad brolis kalbėjo būtent apie ponios Anastazijos sąskaitas“, – sakė rimšiškė. Beje, šios klounados autorė – ta pati pardavimo vadybininkė S. S.

Tas Rimgaudų gyventojas atsiuntė gautas sąskaitas, pagal jas poniai Anastazijai už šiukšles jau prikapsėjo 44,35 Eur. Moteris sakė, kad po straipsnio išspausdinimo dukra nuvyko į „Kompatą“ ir pagaliau išsiaiškino, gavo sąskaitą šiai sumai ir ją sumokėjo. Dar pridūrė, kad panaši istorija yra nutikusi ir jos kaimynei, kai ši apie pusę metų negavo sąskaitų už atliekas, mat tos sąskaitos, matyt, taip pat popieriniais balandžiais po pasaulį skrajojo.

Sovietmečiu ėjo toks sąjunginis satyrinis žurnalas „Krokodilas“, jame buvo rubrika „Narošno nepridumajieš“ („Tyčia nesugalvosi“). Ši istorija – kaip tik tam žurnalui būtų.

Dar keisčiau, kad sąskaitos į Rimgaudus siųstos el. paštu, kai A. Krikštulienė niekada neturėjo kompiuterio ir nėra su juo draugavusi. Tai iš kur tuomet atsirado el. adresas? Tą vakarą dėl šio absurdo mane buvo ištikęs net juoko priepuolis, dievaži, vos greitukės kviesti nereikėjo.

Jeigu rimtai, tai galimai ši klounada vyksta ir dėl to, kad „Kompata“ dar prieš metus atsisakė buhalterijos, dabar šias paslaugas atlieka įtartinos reputacijos Panevėžio firma (apie tai MI rašė), o jai, panašu, ne itin ir rūpi tokie popieriniai reikalai. Kaip ir skolų išieškojimu rūpinasi ne patys, o taip pat pasamdyti iš nežinia kur. Turbūt žmonėms pagąsdinti, nes naudos iš jų, kaip iš S. S. darbo. Už paslaugas galimai pasiima išieškotų pinigų liūto dalį, „Kompatai“ palikdami tik skolų trupinius.

Pabaigai – pora atsiliepimų internete į antradienio straipsnį.

„Ir aš gaunu sąskaitas su prirašytais kartais. Veža dukart per mėnesį, sąskaitoje rašo, kad išvežė triskart. Taip ir moku. Ieškojau tiesos, bet kur tu, žmogau. Durnino apdurnino, kad nieko nesuprantu. Rodau jų pačių grafiką, sakau, žiūrėkit, ir grafike nurodyta, kad iš mano kaimuko šiukšlių konteinerius ištuštinote kas antrą savaitę ir tai buvo po du kartus per mėnesį, išskyrus liepą, kai buvo trys kartai. Reiškia, per šiuos metus aš už 9 prirašytų konteinerių šiukšles sumokėjau apie 20 eurų. Už orą, kurio „Kompata“ nei nuvežė į Uteną, nei sumokėjo tą vartų mokestį, nei degalų šiukšliavežė sudegino, nei darbuotojai už tai atlygį gavo. O „Kompatos“ vadas vis mykia, kad kainų didinimo priežastis – vartų mokestis. Apgaudinėdami žmones vis tiek nesugeba galo su galu sudurti. Jaučiu, kad čia šuo pakastas giliau. Mero draugeliui, matyt, kitos sąlygos.“

Janina

Na taip sudarkyti įmonių darbą gali tik kažkokių psichologinių problemų turintys vadukai.

Neabejinga

Jei kas dar turite noro „Kompatoje“ ieškoti teisybės, bandykite skambinti tel.: (8 386) 60285, (8 386) 52107, (8 386) 52207.

4 komantarai (-ų)

  1. Visiems skaitantiems linkiu gražių švenčių. O dvarelio žmonėms proto matyti ŽMOGŲ.

  2. Geras linkėjimas, bet ar žmonės neturintys proto gali kažką protingo matyti?????

  3. Pasirodo, kad ir dvarelio nemoksliai ir jiems padlaižaujantys mažvaikiai komentuoja. Nesuvokia teksto ir nemoka reikšti minčių.


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje