Skip to content

Kuo aliuminiai bokšteliai skiriasi nuo pastolių?

MI informacija

Ieškantiems pagalbinių priemonių statybų procesui gali tekti rinktis tarp poros variantų – aliuminių bokštelių bei pastolių. Nors abi šios priemonės yra itin naudingos, tačiau turi ir savitų skirtumų. Viskas priklauso nuo to, kokie jūsų poreikiai ir kokius darbus planuojate atlikti. Jeigu dirbsite trumpai ir nedideliame aukštyje, jums užteks aliuminio bokštelio, tačiau norint itin tvirtos ir aukštos konstrukcijos labiau tiktų pastoliai. Kai nesate tikri dėl savo darbų bei kurią priemonė pasirinkti, galite pasikonsultuoti su šias konstrukcijas išmanančiais specialistais. Gali būti, jog jie patars išsinuomoti vienų bei kitų priemonių tam, kad išbandytumėte skirtingus variantus ir įsitikintumėte, kas labiau tinka būtent jums. Svarbiausia, kad išsamiai papasakotumėte savo darbų pobūdį bei kokį tikslą norite pasiekti naudodami pastolius.

Aliuminiai bokšteliai gali būti lengvai perstumiami

Aliuminiai bokšteliai dar gali būti vadinami mobiliaisiais bokšteliais, nes pagrindinis jų privalumas yra tas, kad juos galima lengvai ir patogiai judinti iš vienos vietos į kitą. Šie bokšteliai turi įmontuotus ratukus, todėl perstumti gali ir vienas žmogus. Jeigu atliekate tokį darbą kaip kad langų valymas, pastolių pasidaryti tikrai neapsimoka, nes tai bus trumpalaikė užduotis, be to, tai darydami greitai judėsite ir turėsite dažnai keisti savo stovejimo vietą. Kai kurie baiminasi, jog tai, kad bokštelis turi ratukus gali būti nesaugu, tačiau tai nėra tiesa, nes ratukai užsifiksuoja ir kol stovėsite ant šios konstrukcijos ji niekur nejudės, išliks stabili. 

Pastoliai padės pasiekti aukštesnes pastato vietas

Žinoma, jeigu jums reikalinga pasiekti aukštesnes pastato zonas, tuomet pastoliai turi būti jūsų pasirinkimas. Ši priemonė negali būti pajudinama į šonus, todėl dažnai apjuosia visą pastatą ar jo vidines sienas, jeigu darbas vyksta viduje. Tai svarbu, kai pastatas dar tik yra statomas ir jam reikia atlikti visus darbus nuo pat pamatų iki elektros bei kitų sistemų suvedimo, dažymo, šiltinimo. Pastoliai praverčia ir kai vykdoma renovacija, tuomet pastatą dar galima apjuosti ir apsaugine plėvele, kuri apsaugos praeivius nuo atliekų nukritimo.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje