Skip to content

Kaip išsirinkti indus biriems produktams?

MI informacija

Cukrus, įvairios kruopos, žirniai, ryžiai, riešutai ir t. t. yra tik dalis produktų, kuriuos dažnai perkame, iš kurių gaminame ir kuriuos lengvai galima rasti bet kuriuose namuose. Tikriausiai sutiksite, kad šių produktų sandėliavimas maišeliuose, kuriuose jie būna supakuoti, kai juos perkame, yra itin nepatogus: maišeliai dažnai plyšta ir produktai pabyra spintelėse. Tam, kad birių produktų sandėliavimas būtų patogesnis, verta įsigyti indus, skirtus biriems produktams laikyti.

Kokią funkciją atlieka indai, skirti biriems produktams laikyti?

Pagrindinė indų, skirtų biriems produktams laikyti, funkcija yra ilgiau išlaikyti birius produktus šviežiais, sausais ir aromatingais. Kita funkcija – padėti palaikyti tvarką jūsų spintelėse.

Iš ko gaminami indai biriems produktas?

Biriems produktams laikyti skirti indai yra gaminami iš įvairių medžiagų. Vienos populiariausios iš jų yra keramika (porcelianas), metalas, plastikas ir stiklas. Pasirinkdami indus biriems produktams galite pasirinkti ne tik indo dydį, talpą, bet ir medžiagą, iš kurios jis pagamintas. Birių produktų indai, pagaminti, pavyzdžiui, iš plastiko arba stiklo, turi sandarius dangtelius, kurie nepraleidžia į indą nei drėgmės, nei oro. Plastikas ir stiklas yra permatomas, todėl jums nereikės nuolat atidaryti indo, kad pažiūrėtumėte, koks produktas yra indo viduje. Iš tvirto ir aukštos kokybės plastiko pagaminti birių produktų indai yra lengvai atidaromi, t. y., jų atidarymo mechanizmas yra toks lengvas, kad indą lengvai atidarysite ir viena ranka. Stikliniai indai, skirti biriems produktams, dažniausiai turi dangtelius, pagamintus iš nerūdijančio plieno, medienos arba stiklo. Kai kurių stiklinių birių produktų indų dangteliai turi specialų mechanizmą, garantuojantį stabilų ir sandarų indo uždarymą. Labai dažniai tokie stikliniai birių produktų indai yra net lengvesni už kitus tokio tipo stiklinius gaminius. Keramikiniai birių produktų indai yra nepermatomi, tačiau jie tarnauja ne tik kaip indas biriems produktas laikyti, bet, atsižvelgiant į jų dizaino vingrybes, puikiai atlieka ir funkcionalaus dekoro elemento funkciją. Tokie birių produktų indai dažniausiai turi medinius dangtelius.

Iš ko gaminamos cukrinės?

Cukrinės yra gaminamos iš stiklo, porceliano ir kitų medžiagų. Porcelianinės cukrinės gali būti visiškai baltos arba spalvotos. Jos taip pat gali būti dekoruotos įvairiais pieštiniais elementais ir aukso krašteliais. Itin gražiai atrodo glazūruotos porceliano cukrinės.

Kokias cukrines galima šildyti mikrobangų krosnelėje?

Klausimas, greičiausiai, sukels nuostabą, bet, taip, yra cukrinių, kurias galima šildyti mikrobangų krosnelėje. Tokios cukrinės yra pagamintos iš porceliano ir padengtos glazūra. Jų būna įvairaus dizaino ir spalvų, todėl tikrai išsirinksite tokią, kuri tiktų prie jūsų namų interjero. Tokia iš porceliano pagaminta ir glazūra dengta cukrinė lengvai prižiūrima, ją galima plauti indaplovėje.

Kokios talpos būna indai biriems produktams ir cukrinės?

Gerduva.lt galima rasti įvairios talpos indų, skirtų biriems produktams laikyti. Mažiausios talpos birių produktų indai būna vos 0,4 l talpos, o didžiausių talpa siekia 1,6 l. Populiariausi birių produktų indai yra tie, kurių talpa yra 1 l, 1,2 l arba 0,8 l.

Cukrinių talpa gali būti įvairi. Galite rasti cukrinių, kurių talpa vos 130 ml, taip pat ir tokių, kuriuose telpa ženkliai daugiau cukraus (200 ml, 250 ml, 330 ml ir t. t.). Kokios talpos cukrinę pasirinkti, yra jūsų skonio ir norų reikalas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje