Skip to content

Dar vieno karantino belaukiant

Kai kas sako, kad dar vieno karantino galime tikėtis artimiausiu metu. Kiti ramina: naujoji kovido atmaina švelnesnė, ne taip žmones pjauna, dar ligoninėse vietų yra. Bet vis viena Lietuvoje geriausiai girdimi tie, kurie linkę gąsdinti. Suprantama, juk žurrnališiams blogos žinios – tai geros žinios, o gerų žinių apskritai negali būti.

Verslininkai verkia: dar vieno karantino verslas neatlaikys. Na, sako jie, jeigu valdžia pinigų duos, tai gal ir atlaikys. Pinigai, žinoma, iš visų mūsų kišenės. Įsivaizduokite, kas bus, jeigu bankrutuos, sakysim, Maxima“. Galite įsivaizduoti?

Ir visų verslininkų gynėja Rūta Vainienė verkia: didžiuosiuose prekybos tinkluose kvitų (tai yra, apsipirkusiųjų) skaičius sumažėjo 20–30 proc. Tiesa, neseniai šnekėjo, kad taip yra todėl, jog žmonės vienu pirkimu daugiau perka, kad nereikėtų dažnai vaikščioti. Sakysim, jeigu mes anksčiau į parduotuvę ir du kartus per savaitę važiuodavome, tai dabar – kartą per dvi savaites…

Bet ne, verkia nuskurdę prekybininkai: „Oi, kaip reikia mažesnio PVM maisto produktams“.

Antivakseriai, turėdami tokį aukštą ir gražų (kiti sako – didelį ir …) užtarėją, nerimsta. Jiems skiepai – didžiausia blogybė. Įdomu, jeigu pas mus būtų taip, kaip Italijoje, kaip jie tada spiegtų? 

Italijoje įvedamas privalomas visų vyresnių kaip 50 metų piliečių skiepijimas. Ir baudos bus ne taip kaip pas mus už kaukių nenešiojimą: reikia su žmonėmis švelniai, pradžioje įspėti, pamokyti, ir tik tada bausti. Kažin, kiek buvo nubausta tokių, kurie kaukę pasmakrėje dėvėjo?.. 

O Italijoje bus labai paprasta: gyventojų registre įrašyti penkiasdešimtmečio pavardė turės būti ir pasiskiepijusių registre. Nėra pasiskiepijusių registre kurio nors piliečio – automatiškai suformuojamas pranešimas apie skirtą baudą. Pirmas kartas – 100 eurų. Per tam tikrą laiką nepasiskiepijai – bauda dvigubėja. Ir taip toliau.

Ar kas gali įsivaizduoti, kad pas mus taip būtų? Kad pas mus Seime bent dauguma partijų tokiam parėdymui pritartų, o Daukanto aikštė jo nevetuotų?

Jokiu būdu. Juk jeigu valdžia bando apsaugoti daugumos piliečių gyvybes nuo saujelės nupezusių piliečių, tai elgiasi antikonstituciškai. Tautą skaldo. Jeigu valdžia elgtųsi taip, kaip nori antivakseriai, tada neskaldytų. O kol kas – ir skiepai esąs blogis, o apie galimybių pasą jau nė šnekėti neverta: tai prievarta ir visų teisių suvaržymas. Ir tie, kurie turi galimybių pasą, tik visus kitus užkrečia, nes jie, būdami pasiskiepiję, simptomų nejaučia…

 Jeigu mąstysime taip, kaip mąsto antivakseriai, tai priežasčių seka būtų tokia: vištų protelis yra menkas – vienas žinomas galiūnas maitinasi vištų krūtinėlėmis – galiūno protas susilygino su suvalgytų vištų protu, ir jis nunešė aukščiausiai valdžiai parašus prieš galimybių pasą.

Nors žodis „mąsto“ antivakseriams nelabai tinka, nes antivakseriai – tai papūgos, jie kartoja tokių pat papūgų rašinius, kurie neretai nuo originalo skiriasi kaip diena nuo nakties, nes verčiant pridaroma klaidų. Todėl antivakseriui sunku suprasti, kad valdžia, įvesdama galimybių pasą, ne juo rūpinosi, ne jo sveikatą išsaugoti norėjo. Manau, valdžiai ne antivakseriai rūpi, bėda ta, kad antivakseriai susirgę ligonines užkemša, kovidiniai skyriai „praryja“ specializuotus skyrius kitokiems ligoniams, ir pasiskiepijusieji miršta nuo kitų ligų.

Kaip elgiasi antivakseris, nugirdęs, kad kažkur pasaulyje sukurti vaistai nuo kovido? Vaisto pavadinimą jis dar teisingai perrašo, bet pasidomėti, kaip tas vaistas veikia, nuo ko jis padeda – čia jau ne antivakserio jėgoms. Jis iš karto daro išvadą: štai jeigu visi tokius vaistus pirktų, skiepytis nereikėtų, bet va, neperka, nes vakcinos užpirktos, sunaudoti reikia. Ir apskritai čia esąs pasaulio farmacininkų sąmokslas, jie tik pinigus už vakcinas pumpuoja…

Argi antivakseriui įdomu, kad tie jo minimi vaistai „Ronapreve“ jau atkeliavo į Lietuvą, bet gydomi tais vaistais, deja, tik sergantys lengva forma, tai yra, daugiausia pasiskiepiję. O tiems, kurie atsidūrė reanimacijoje, kuriems skirta dirbtinė plaučių ventiliacija, jau jokie vaistai nepadeda. Kol kas nėra tokių vaistų. Ko gero, ir nebus, kaip nėra vaistų nuo gripo. Beliks skiepytis.

Tiesa, melas, kad nesiskiepijusieji antivakseriai, į reanimaciją patekę, atsiverčia į vakserius ir skiepo prašo. Kai tau vamzdis į gerklę įkištas – nebepakalbėsi. Ir dar – nelabai kam norisi žinoti, ir antivakseriai apie tai apskritai nešneka, kad iš patekusių į reanimaciją išgyvena tik apie 10 procentų. Tik kas dešimtas. Tad antivakserių mažėja natūraliai, ir gal nereikalinga Lietuvoje tokia tvarka kaip Italijoje? Nors – o kodėl ne? Ir surinktas baudas skirti ligoninėms.

Shutterstock nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje