Skip to content

Terasų dizaino tendencijos 2022-aisiais

MI informacija

Privačiame name ar kotedže, ypač šiltuoju metų laiku, terasa tampa traukos centru. Ar gali būti geresnis būdas atsipalaiduoti nuo darbų nei mėgautis poilsiu vėsiame gryno oro pavėsyje? Šiais metais pagrindinė tokių erdvių dizaino tendencija – komfortas ir nesenstantis dizainas. Interjero dizaineriai ragina grįžti prie neutralių spalvų, į aplinką įkomponuoti kuo daugiau žalumos.

Ribos tarp namo erdvių pamažu nyksta

Riba tarp vidaus ir išorės šiuolaikiniuose būstuose tampa vos matoma. Terasų baldai vis labiau primena namų baldus ir tuo pačiu išsaugo aukštą kokybę ir patvarumą. Vis dažniau terasa tampa pirmu dalyku, kurį svečiai sutinka apsilankę namuose. Būtent todėl lauko zonos erdvę verta papildyti namų dekoro elementais, kurie sujungs išorę su namo vidaus apdaila. Tai galima padaryti naudojant tuos pačius baldus ar aksesuarus, esančius tiek namuose, tiek lauke. Nebūtina išleisti daug pinigų siekiant sukurti harmoniją tarp skirtingų namo erdvių. Dizaineriai rekomenduoja terasose išlaikyti panašią spalvų paletę kaip ir namo viduje. Lauko pagalvėlės, pledai ar kiti aksesuarai greitai ir lengvai padės pagyvinti terasos išvaizdą.

Bohemiškas stilius grįžtą į madą

2022 m. bohemiško gyvenimo įkvėptas stilius vėl pakilo į populiarumo viršūnę. Interjero dizaineriai siūlo lauko terasas dekoruoti naudojant daug pagalvių, spalvingus piešinius, rytietiškus aksesuarus, įvairius baldus su medžio dekoru. Šių metų pagrindinis įkvėpimas dekoruojant lauko terasą yra tolimieji kraštai. Įvairiomis faktūromis ir raštais siekiama sukurti išskirtinę ir jaukią lauko erdvę į kurią visada būtų smagu grįžti. Terasų interjero dizaine pastebimas kontrastų žaidimas, kai grubūs kėdžių audiniai derinami su lengvomis pagalvėmis ir antklodėmis. Spalvų paletėje vyrauja žemės ir jūros atspalviai: ruda, rožinė, koralinė, žalia, mėlyna.

Susiliejimas su gamta

Lauko terasa išlieka erdve, kurioje žmogus gali susiliesti su gamta. Tai skatina kurti terasą, kaip pereinamąją zoną tarp namo ir gamtos. Rekomenduojama keisti savo kiemo ar terasos grindų tekstūrą tarp plytelių įterpiant eilę akmenų. Tokio dizaino grindys puikiai kontrastuos su žeme. Akmuo ir mediena yra pagrindinės lauko terasų dekoravimo medžiagos šiais metais. Pirmojo terasos dekorui suteiks prabangos ir didingumo jausmą, o mediena suteiks jaukumo. Siekiant atrasti lengvesnį ir pigesnį dekoravimo būdą rekomenduojama rinktis neįprastus medžiagų derinius imituojančias plyteles. Jos puikiai tiks skubančiam ir daug laiko terasos priežiūrai neturinčiam žmogui.

Palapinės imitacija

Jeigu norite sukurti rytietiškos palapinės stiliaus dizainą jūsų namų kieme, tuomet ant terasos stogo galima pritvirtinti užuolaidas. Šiais metais dizaineriai siūlo įsigyti minkštų ir kokybiškų audinių. Tam puikiai tinka linas, kuris kuria lengvumo ir švarumo pojūtį jūsų erdvei. Pakabinamų audinių pagalba terasai suteikiamas privatumas nuo aplinkinių žvilgsnių, bet tuo pat metu išsaugomas erdvumo jausmas. Dėl didelių orų pokyčių Lietuvoje vis dažniau pasirenkama įsirengti terasą su stogu. Apie tai galite daugiau sužinoti čia: https://terasustatyba.lt/terasos-stogines-irengimas/.Terasos stogas suteikia puikų pagrindą įvairių audinių ar dekoracijų kabinimui.

Modernių detalių įterpimas

Šių metų atradimu tapo kokono formos pakabinamos pintos sūpynės. Jos atrodo stilingai tiek lauke esančioje terasoje, tiek buto viduje. Netikėtų dizainų pakabinami krėslai lauko erdvei suteikia lengvumo jausmą. Dizaineriai pabrėžia, kad vis labiau populiarėja funkcionalūs lauko baldai, kurie yra ne tik gražūs, bet komfortabilūs. Siekiant dar didesnio patogumo sūpynes reikia papildyti minkštomis pagalvėmis ir antklode. 

Taigi, jaukus ir šiuolaikiškas lauko terasos dizainas padės iš naujo pamilti savo namų erdvę. Jeigu vis dar dvejojate dėl terasos įsirengimo, visą reikiamą informaciją sužinokite pas mus – terasustatyba.lt!

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje