Skip to content

Gaisro pėdsakais: padėka pareigūnui ir pagalba senolei

2022 m. sausio 25 d. MI puslapiuose rašėme apie gaisrą, kilusį Naujojo Daugėliškio kaime, Janinos Petrauskienės namuose. Senolė gyva, jaučiasi, kiek tai įmanoma, neblogai ir šiuo metu glaudžiasi pas Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Ignalinos skyriaus vadovę Stasę Kulvietienę. Ten ją ir aplankėme.

Seniūnas žmogiškai suklydo

Pirmiausia norime atsiprašyti MI skaitytojų ir patikslinti informaciją apie gaisro apinkybes. Kaip jau rašėme pirminėje informacijoje, seniūnas Gintautas Ruseckas buvo tik grįžęs iš atostogų ir, kalbėdamas telefonu (įrašas išsaugotas), pasidalino pirmomis seniūnijoje sužinotomis, deja, klaidingomis žiniomis. Informaciją patikslino Ignalinos rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnioji inspektorė Lina Baušienė. Jos pateiktą informaciją apie gaisrą patvirtino ir pati Janina, ir policijos pareigūnas Antanas Dervinis. 

Išgelbėjo pareigūnas 

Važiuodamas į namus Ignalinos policijos pareigūnas Antanas Dervinis pastebėjo iš namo vidaus keistai besiveržiančią šviesą. Sustojo apžiūrėti ir pastebėjo, kad viduje kilęs gaisras. Iškvietė ugniagesius ir tą pačią akimirką pastebėjo sniego griovyje, įsipainiojusią į krūmus basą senolę. Miegodama moteris pradėjo dusti nuo dūmų, pastebėjo ugnį palubėje virš krosnies, bet suprato, kad ugnies neužgesins. Išbėgo į lauką pagalbos, bet, būdama be akinių (labai silpnas regėjimas), senolė tamsoje pasiklydo. Pareigūnas A. Dervinis, ištraukęs senolę iš sniego ir krūmų gniaužtų, įsisodino į savo automobilį, iškvietė ir greitąją pagalbą. 

Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos komanda nuoširdžiai dėkoja pareigūnui Antanui Derviniui už išgelbėtą gyvybę, operatyvumą ir pilietiškumą. 

Primename, kad 2016 m. balandžio 22 d. tarnybos metu Antanas Dervinis su kolega Irmantu Staliausku Ignalinoje, Geležinkelio g. esančiame name kilus gaisrui, taip pat išgelbėjo žmogaus gyvybę. 

Pagalba senolei

Senolę jau aplankė L. Baušienė, atvežusi jai gaisro vietoje surastus asmens daiktus ir sušlapusius pinigėlius (pradėta suma rinkti sūnaus paminklui). Pagalbos ranką sutiko ištiesti ir Mielagėnų senelių globos namų direktorė Milda Žievienė, patikinusi, kad jei tik senolė apsispręstų, jai vietos nameliuose tikrai būtų. S. Kulvietienė patikino, jog su ja susisiekė seniūnas G. Ruseckas ir pažadėjo sutvarkysiąs atlaisvintą savivaldybei priklausantį būstą N. Daugėliškio kaime, kuriame gyveno seniūnijos socialinė darbuotoja. Būstas esą šiuo metu tvarkomas. 

Kadangi atsirado žmonių, jau dabar skambinančių ir norinčių padėti nukentėjusiajai Janinai, pasidomėjome, ar moteris sutiktų priimti pagalbą ir ko jai reikėtų. 

„Man nereikia jokių turtų, aš ir savo pirtelėje galėčiau gyventi, kad tik vasara greičiau ateitų. Man tik reikia akinukų, nes gi nieko nematau, o jie gaisre liko, ir sūnui paminklą pastatyti, daugiau nieko“, – sakė Janina. 

Kol kas senolė laukia galimybės apsigyventi seniūnijos sutvarkytame būste, tad jai reiks kažkokių baldelių, buities reikmenų, malkų. Nors neišsižada, kad pašlijus sveikatai gali tekti vykti į Mielagėnų globos namus. 

Skelbiame senolės sąskaitą ir kviečiame padėti surinkti pinigėlių būtiniausiems daiktams.

Janina Petrauskienė 

LT697300010020485990

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje