Skip to content

Ignaliną įvertino ir FK (futsal) Kauno „Žalgirio“ komanda

Praėjusį savaitgalį Ignalinos sporto ir pramogų centre vyko jaunimo salės futbolo turnyras, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai.  Jau dvidešimt devintą kartą vyko šalies salės futbolo turnyras, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai. Ne pirmus metus šis turnyras organizuojamas Ignalinoje. Kaip sakė Justinas Zagurskas, FK (futsal) Kauno „Žalgiris“ žaidėjas ir vaikų treneris, Ignalina puiki vieta rengti turnyrams ir stovykloms. 

Nuo sekmadienio ryto Ignalinos sporto ir pramogų centre sukiojosi ne tik futbolo klubo (futsal) Kauno „Žalgirio“ komandos sportininkai, bet daugybė futbolo žaidėjų bei sirgalių iš įvairių šalies kampelių.

Jaunimo salės futbolo turnyre susitiko vaikinų komandos iš Trakų, Pagėgių, Tauragės, Kybartų, Druskininkų, Ukmergės, Vilniaus, Pabradės. Ignalinai salės futbolo turnyre atstovavo Tado Bernoto treniruojama jungtinė Ignalinos ir Didžiasalio jaunimo komanda. Treneris labai džiaugėsi abiejų mokyklų vadovybe, padedančia įgyvendinti vaikų norą sportuoti kartu kelis kartus per savaitę tiek Didžiasalyje, tiek Ignalinoje. 

Šiame turnyre Ignalinos komanda iškovojo aštuntąją vietą. Na, o prizines vietas susižėrė Druskininkų ir Tauragės komandos, o aukso medalius išsivežė Tauragės futbolininkai.

Geriausiu puolėju pripažintas Matas Siaurusevičius iš Trakų, geriausiu gynėju – Tomas Černiauskas iš Druskininkų, geriausiu vartininku – Kristupas Lankauskas iš Tauragės. Absoliučiai geriausio žaidėjo vardą pelnė tauragiškis Simas Petraitis.

Rajono savivaldybės mero pavaduotojas Juozas Rokas ir administracijos direktoriaus pavaduotoja Lina Gladkauskienė įteikė Kauno „Žalgirio“ komandai atminimo dovanų. 

Trakų rajono vaikų ir jaunimo futbolo klubo „Trakai“ prezidentas Vidmantas Zagurskas dėkojo ir Kauno „Žalgirio“ komandai už galimybę jaunimui, o ignaliniečiams – už pagalbą organizuojant šį turnyrą ir įteikė atminimo dovanėles Darginui Mikėnui, Gintautui Guobiui, Aušrai Čeponienei, Genrikui Rudakui.

Salės futbolo jaunimo rinktinės treneris Edvinas Alimkinas išrinko ir geriausius turnyre pasirodžiusius kiekvienos komandos žaidėjus ir dovanojo jiems simbolines varžybas su Kauno „Žalgirio“ salės futbolo komanda. Savo jėgas šiose varžybas išbandė ir Ignalinos komandos atstovas Rimas Veršickas. 

Kaip sakė Lietuvos futbolo jaunimo rinktinės treneris Edvinas Alimkinas, kiekvienoje komandoje pastebėjęs perspektyvesnių žaidėjų. Laikas parodys, ar kam nors bus pasiūlyta atstovauti Lietuvai, bet kad šis turnyras daugeliui paliko neišdildomų įspūdžių – tai faktas.

Reportažą iš turnyro ir interviu su Tadu Bernotu, Edvinu Alimkinu bei Justinu Zagorsku žiūrėkite Ignalinos TV laidoje „Savaitė“ 2022-02-20, o įrašų ieškokite platformos YouTube kanale Ignalinos TV. 

Ignalinos TV nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje