Skip to content

Mūsų darbai, skirti Ukrainai

Per visą šalį vilnija įvairių iniciatyvų banga, siekiant padėti Ukrainoje kovojantiems ir iš Ukrainos nuo karo pabėgusiems žmonėms. Ignalinoje tokių turime jau per 100. Vieni skiria maldą, eiles, muziką, piniginių lėšų, drabužių, medikamentų (štai vakar vaistinėse jau net trūko vienkartinių švirkštų, kada gausime papildymų – nežinia) ir kitų priemonių, o kiti – siunčia ginklus, karo sąlygomis tinkamus automobilius ir gamina tinklus. 

Pramogos Ukrainos vaikams

„Mūsų kvietimas jau buvo išgirstas! Nuoširdžiai dėkojame ignaliniečiams Romualdai ir Jauniui Bagdonams! Jie pirmieji sureagavo į kvietimą ir pas mus palydėjo šį gražų jaunimą iš Ukrainos!“, – sako Ignalinoje įkurtos žaidimų erdvės „Vaikų pasaulis“ savininkai Irina ir Andrius Kamarauskai, sekmadienio popietę sulaukę pirmųjų svečių iš Ukrainos. 

Jauni verslininkai pakvietė visus pabėgėlius nuo karo: vaikučius ir juos lydinčius asmenis, šeimas atitrūkti nuo patirto siaubo ir gerai bei aktyviai praleisti laiką „Vaikų pasaulyje“.„Norėtume būti naudingi ir tikimės, kad šiuo sunkiu metu mums pavyksta įnešti nors žiupsnelį džiaugsmo į mažytes ir dideles širdutes! 

Brangūs bičiuliai, kurie padedate ukrainiečiams Ignalinos krašte, mes solidarizuojamės su Jumis ir labai prašome paskleisti kuo plačiau šią žinutę arba tiesiog palydėti ukrainiečių šeimas iki Vaikų pasaulio! Dvi smagios valandos vaikams be jokio mokesčio! 

(Tik susisiekite dėl užimtumo tel.+370 653 55750)“, – kvietė I. ir A. Kamarauskai. 

Maskuojantys tinklai kovotojams

„Kažkaip taip… dar neseniai kalbėjom, kad taip neramu, kad gali nuslopt rūpestis, skausmas ir ta gili atjauta mūsų broliams, sesėms Ukrainoje… Kad kartais norisi kažkuo daugiau prisidėt, bet lyg ir nerandi galimybės, laiko… Ir nors išvakarėse skaitei žinutę, kad reikia pagalbos gaminant maskuojančius tinklus, bet darbo laiku ir t. t. O paskui knieti, jauti, kad kažkas ne taip, kažko nepadarei… Ir tada cinkt į Čiulbutės messengerį Ado žinutė: „Žinot, gal susibėgam į neeilinę repeticiją, REIKIA MUMS bent vieną gabalą tinklo surišt…“ 

Ką tik repeticiją baigėm. Su dainom ir palengvėjimu širdy. Gal šitas gabalėlis paslėps nuo priešo kulkos kareivėlio galvelę… Gal išsaugos motulei sūnelį… Bent tiek galim padaryt visi, tik pradėkim nuo savęs… AČIŪ visiems, tiesiogiai ir netiesiogiai prisidėjusiems“, – socialiniame tinkle FB rašoma folklorinio ansamblio „Čiulbutė“ paskyroje. 

Čia pat su didžiausiais tinklais pasirodė ir Regina Šatkauskienė, Lina Kondratavičiūtė ir kiti. Į šią iniciatyvą ignaliniečius paskatino įsitraukti Paulius Čiūdaras kartu su iš Bernotų kilusiu Gediminu Ivanausku (FB paskyra Ivanule drift). Norėčiau padėkoti visiems prisidėjusiems, visiems, kurie atsiliepė į pagalbos prašymą.

Šiandien prie ignaliniečių rajono gyventojų prisijungė ir atvykę vilniečiai, ukrainiečių šeimos su vaikais šiuo metu gyvenančios Ignalinoje.

Ignalinos krašto folkloro ansambli „Čiulbutė“, Alvydai Šumskai, Daivos siuvyklėle, Jūs esate šaunuoliai! Šiandien pagaminome beveik 4 komplektus maskuojančio tinklo. Gamyba nestoja, nes kiti juos gamina savarankiškai savo namuose! Prie mūsų jau prisijungė ir Vidiškių seniūnija, Ignalinos parapija. 

Dėkojame restorano „Žuvėdra“ savininkams, kurie dvi dienas mus vaišino skania sriuba. Didelis AČIŪ už tinklus ūkininkui Zigmantui Kajėnui ir Baidarių uostui. Būkime stiprūs kartu! Viskas jau sukomplektuota ir paruošta. Trečiadienį dalis pagamintų ignaliniečių tinklų jau keliaus į Ukrainą! Derinam logistiką su Gediminu Ivanausku. 

Pagalbos akcija vyks ir toliau! Planuojama kitą savaitę rinktis vėl dirbti toliau. Visa informacija bus paskelbta FB. Visus kitus, kurie nori dirbti savarankiškai, kreiptis tel. +370 601 66730 “, – sakė P. Čiūdaras.

Dovanotos šypsenos vaikams 

Visagino šeimos ir vaiko gerovės centras įsiliejo į iniciatyvų bangą. Visagine įsikūrę jau daugiau kaip 20 ukrainiečių vaikų iš globos namų šį savaitgalį mėgavosi geromis emocijomis. SBA bendrovės „Visagino linija“ savanoriai su geranoriškais partneriais surengė popietę, per kurią vaikai bendravo su kaniterapijos šunimis, stebėjo pasieniečių kinologų šunų pasirodymus, taip pat linksminosi kartu su pašėlusiais broliais TIMOHI, džiaugėsi tūkstančiais muilo burbulų, mėgavosi dešrainiais ir cukraus vata. 

„Padėti nuo karo bėgantiems žmonėms yra kiekvieno pareiga, tad nedelsdami ir vieningai imamės pozityvias emocijas sukeliančių iniciatyvų, kurios padės pamiršti patirtus sukrėtimus. Mažieji ukrainiečiai karo paliktas žaizdas greičiausiai jaus dar ilgai. Tačiau tikimės, kad dėmesys, šypsenos, žaismingi gyvūnai šį savaitgalį padėjo jiems užsimiršti, o kiekviena tokia iniciatyva leis greičiau atsigauti ir emociškai, ir psichologiškai. Tokia savanoriška mūsų komandos iniciatyva paremta visos SBA grupės vertybėmis, kurių esmė – žmogiškumas ir empatija“, – teigia SBA bendrovės „Visagino linija“ direktorius Raimondas Bakšys.

Esame dėkingi visiems prisidėjusiems.

Nuotr. iš socialinio tinklo FB.

1 komentaras

  1. Geri zmones daro gerus darbus tyliai ir jiems reklamu nereikia.


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje