Skip to content

Nešiojamieji ir stacionarūs kompiuteriai: kokį rinktis?

MI informacija

Atsiradus nešiojamiesiems kompiuteriams juos sau leisti galėjo toli gražu ne visi. Tačiau šiandien galime pasidžiaugti, kad dažnas pirkėjas turi plačias pasirinkimo galimybes, kompiuterių kainos patrauklios, todėl kone kiekvienas gali rinktis, koks kompiuteris tinkamiausias: nešiojamasis ar stacionarus.

Nešiojamasis kompiuteris

Nešiojamieji kompiuteriai labiausiai pavergia mobilumu – juo galite dirbti namuose, darbe, su juo galite keliauti, darbus atlikti tiesiog važiuodami viešuoju transportu ar pietaudami kavinėje. Tai suteikia itin daug galimybių, tad jei gyvenate aktyvų gyvenimą, nešiojamasis kompiuteris atitiks Jūsų poreikius.

Vertinant parametrus tai šie kompiuteriai puikiai tinka darbui su dokumentais, taip pat mokslams. Puiku ir tai, jog rinkoje rasite tiek mažesnį, tiek didesnį ekraną turinčių nešiojamųjų kompiuterių, tad tinkamą variantą atras ir tie, kuriems labai svarbus kompaktiškumas.

Turėkite omenyje, jog nešiojamieji kompiuteriai mažiau galingi – už tą pačią kainą stacionarus būtų daug galingesnis. Kitas aspektas – tokio tipo įrenginiai, palyginti su stacionariais, tarnauja kiek trumpiau.

Stacionarus kompiuteris

Kur kas masyvesnis ir daugiau vietos užimantis stacionarus kompiuteris bus naudojamas tik vienoje vietoje, pavyzdžiui, tik namuose ar tik biure. Prie šio tipo įrenginių privalumų visuomet paminimas galingumas – jie gali būti įspūdingos galios, kurios paprastai ieško žaidimų entuziastai. Tad jei domina  kompiuteriai žaidimams ar galingumas tiesiog Jums prioritetas, verta tinkamiausio varianto žvalgyti tarp stacionarių.

Taip pat turėtume paminėti ir tai, jog šio tipo įrenginys bus kur kas tinkamesnis tiems, kurie dirba su grafika, projektuoja ir pan. Šiems darbams atlikti pasiteisina kuo didesnis kompiuterio monitorius, o tokį pasiūlyti gali tik stacionarus įrenginys.

Prie stacionarių kompiuterių privalumų verta paminėti ir tai, jog jį galite susikomplektuoti išskirtinai pagal savo poreikius, ko tikrai negalėtumėte padaryti pirkdami nešiojamąjį.

technologijos.lt nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje