Skip to content

Planuoju nėštumą. Kokius tyrimus atlikti?

MI informacija

Jeigu norite vaikų – supraskite, kad niekada nebus gero laiko jiems. Aplinkybės ne visada yra tobulos, tačiau turėti viską – kažkas nuostabaus, ko yra vertas kiekvienas žmogus. Labai gerai, kai moterys bei vyrai labai atsakingai vertina vaiko planavimą ir atlieka įvairius tyrimus, kurie padeda paruošti kūną pastojimui. Dėl to, žinoma, visada geriausia yra tartis su savo šeimos gydytoja, kadangi ji ir padės suprasti kas ir kaip. Medicinos centras yra ta vieta, kur ne tik atliekami tyrimai, tačiau ir pateikiami atsakymai į klausimus, kurie gali kilti planuojantiems vaikus.

Kraujo tyrimai

Pirmiausia visada siūlomi kraujo tyrimai. Juk kraujo kokybė padeda mums jaustis gerai arba ne taip gerai, tad ir tokie tyrimai turėtų būti prioritetas. 

Dėl konkrečių kraujo tyrimų, kurie dažniausiai siūlomi planuojančioms pastoti – visada siūlome kalbėtis su savo šeimos gydytoja.

Tačiau dažniausiai siūlomi yra:

Vitamino D tyrimas.

Vitamino A tyrimas.

Folio tyrimas.

Feritino.

Geležies.

Vitamino B12. 

Kuo daugiau bus atlikta – tuo ramesnė galite būti, kad Jūsų kūnas bus tinkamai pasiruošęs išnešioti vaisių.

Folio rūgštis

Būtinai reikia kuo daugiau dėmesio skirti folio rūgščiai, kadangi ji yra atsakinga už smegenų vystymąsi. Ją reikia gerti ne tik moteriai, tačiau taip pat ir vyrui. Perdozavimo tikimybė yra labai maža, tačiau jau geriausia pirmiausia išsitirti, kad tiksliai žinotumėte – kokie kiekiai reikalingi.

Nereikia per daug stengtis

Vaiko gaminimas neturi būti darbas. Tai yra meilės išraiška, tad ir nereikia ties tuo per daug susikoncentruoti. Juk gera, kai galima mylėti vienam kitą ir tuo pačiu dar pasiekti rezultatą, kuris bus naujo žmogaus pavidalu. Esate verti to, tad per daug nedirbkite, kadangi vaiko pradėjimui reikia meilės, o ne vargo.

Nepavykus pastoti reikia kreiptis į medikus tik tuomet, kai reguliarus seksas be apsaugų buvo 1-erius metus.

Vaikai daugeliui žmonių yra gyvenimo džiaugsmas. Jų susilaukti – tikrai verta. Jie yra šviesa, kurią turime puoselėti. Tad ne tik juos planuojant, tačiau ir auginant – gera klinika yra būtina. Juk patikimas šeimos gydytojas – pagalba numeris 1, kuri turi būti visada šalia.

Fotolia nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje