Skip to content

Kokybiški baldai ofisui – kaip išsirinkti?

MI informacija

Šiai dienai, įsirengiant arba atnaujinat darbo vietą, labai svarbu sukurti komfortišką aplinką. Patogiai suorganizuota darbo erdvė padeda darbuotojams labiau susikaupti ir efektyviai atlikti darbus. Tiesa, prie patogumo prisideda ne tik baldų išdėstymas turimoje erdvėje, bet ir jų pačių kokybę – darbo stalai ir kėdės turi atitikti aukščiausius standartus, kad kiekvienam darbuotojui būtų patogu dirbti.

Kokie taikomi reikalavimai darbui prie stalo?

Ankšta darbo vieta, gali sukelti ne tik darbuotojų nepasitenkinimus, bet ir tam tikras sveikatos problemas. Nuo netinkamo aukščio stalo ir kėdės, darbuotojams gali atsirasti problemų su nugara bei laikysena. Būtent dėl to, reikėtų rinktis tik kokybiškus, darbui pritaikytus stalus, kad visiems būtų patogu. Šiai dienai, vienas iš populiariausių variantų yra automatiškai pakeliami stalai: jų dėka kiekvienas darbuotojas gali nusistatyti sau tinkamą aukštį arba esant norui net ir dirbti stovint (šis būdas padeda neužstingti raumenims). 

Svarbu ir tai, kad ant stalo būtų pakankamai vietos, darbo įrankiams. Faktas, kad jeigu jūsų darbovietėje yra reikalingas tik kompiuteris, tuomet nereikia pirkti gigantiško stalo. Na, bet jeigu naudojate ir kitas priemones, tuomet geriau pasirūpinti didesniais stalais.

Darbo kėdes ir stalus rekomenduojama įsigyti tik naujus ir iš tam specializuotų parduotuvių. Šie darbo elementai turi būti nesudėvėti ir pritaikyti naudoti kuo ilgesnį laiką. Žinoma, renkantis kitus ofiso baldus, kaip spinta, komodos, lentynos ir kt. gali būti jau dėvėtos. Naudota spinta biurui galite įsigyti tam specializuotose ofiso baldų parduotuvėse, o tai reiškia, kad jos bus puikio stovio, tik pigesnės nei naujos.

Kaip baldus pritaikyti esamoje darbo erdvėje?

Biuro baldų dydis turi orientuotis į tai, kokia yra jūsų ofiso erdvė. Jeigu erdvė yra maža, o joje naudosite labai daug daiktų, tuomet bendras vaizdas atrodys labai ankštas (ir atvirkščiai, jeigu per didelė ir mažai daiktų – per tuščia). Biuro baldai turi būti išdėstyti taip, kad visiems būtų patogu judėti ir pasiekti norimus daiktus – geriau kurti minimalistinį stilių nei perkauti bendrą erdvę nereikalingomis lentynomis ir stalčiais. 

Reguliuojamo aukščio stalas

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje