Skip to content

Priežastys, kurios gali padidinti odos riebumą

MI informacija

Sveikai atrodanti oda – daugelio siekiamybė. Ypač daug dėmesio odai skiria moterys. Ir nors kalbant apie problemišką odą dažnai minima būtent sausos odos problema, tačiau riebi kelia ne ką mažesnį diskomfortą. Tad kas sąlygoja odos riebumą? Neretai žinant priežastis galima sėkmingai problemą pažaboti.

Hormonai

Ne paslaptis, kad hormonai stipriai veikia mūsų gyvenimą, kadangi turi įtakos nuotaikai, organizmo reakcijoms ir pan. Tad nestebina ir tai, jog tam tikrų hormonų padidėjimas ar sumažėjimas gali sąlygoti odos riebalų išsiskyrimą.

Kūno sritis

Kai kurios kūno sritys turi daugiau riebalinių liaukų, todėl odos riebumas gali būti nevienodas. Kur kas dažniau oda riebaluojasi galvos, veido srityse, taip pat pilvo zonoje, viršutinėje nugaros dalyje.

Amžius

Brendimo laikotarpiu abiejų lyčių atstovų oda gali būti stipriai linkusi į prakaitavimą. Tai paprastai susitvarko suaugus, o vėliau – moterims menopauzės metu, o vyrams įkopus į penktą dešimtį – riebalų gamyba gerokai mažėja, tad neretai ima varginti atvirkštinis procesas – odos sausumas.

Genetika

Odos riebumą gali sąlygoti ir genetiniai aspektai. Jei artimoje aplinkoje turite asmenų, kurie skundžiasi odos riebumu, gali būti, kad tai paveldėjote.

Maistas ir gėrimai

Daug cukraus turintis ir kitas nesveikas maistas skatina riebalų išsiskyrimą. Apskritai, odos riebumą gali lemti nesubalansuota mityba, taip pat alkoholio vartojimas. Galime paminėti ir medikamentus – kai kurie vaistai taip pat prisideda prie to, kad oda išskiria daugiau riebalų.

Kosmetikos priemonės

Kai kurios Jūsų odai netinkančios kosmetikos priemonės gali lemti padidėjusį jos riebumą. Makiažo pagrindas, kreminė pudra ar kitos priemonės gali turėti būtent tokį poveikį Jūsų odai.

Patarimai, kaip prižiūrėti į riebumą linkusią odą

Pirmiausia, visada nusivalykite makiažą, nepalikite jo nakčiai. Taip pat valykite odą – riebiai idealiai tiks rūgštiniai valikliai, prausikliai.

Antra, pasirūpinkite odos drėkinimu.

Trečia, rinkitės priemones, mažinančias riebalų išsiskyrimą. Tiks produktai su arbatmedžiu, rūgštimis.

Kartais odą palepinkite serumu, kuris padės kovoti su odos riebumu.

Kartą per savaitė šveiskite odą specialiu šveitikliu. Šveitimo metu ne tik valysite odą, poras, tačiau ir pašalinsite negyvas jos ląsteles.

Kartais nerimaujama, jog didesnis odos riebumas gali būti negeros ligos požymis. Siekdami nuraminti siūlome susipažinti, kokie yra onkologinių odos ligų simptomai – https://www.lazeriniscentras.lt/lt/naujienos/odos-vezio-simptomai.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje