Skip to content

Rimšės gyventojams jau žadama greitai paleisti vandenį

MI informacija

Dar balandžio 15 d. rašėme apie bėdas Rimšėje, kur jau tuomet miestelis bemaž dvi savaites buvo be vandens, o rajono valdžia tik kažką žada ir su gyventojais net kalbėtis nenori. Žmonės iš Rimšės į redakciją skambino ir jau po Velykų, sakė situacija nepasikeitė, o administracijos direktorė esą mėto telefoną ir kalbėtis nenori. Bet, kaip rašoma savivaldybės tinklalapyje, problema, tikėkim, išsijudino iš mirties taško. Tik kai kas kažkaip keistai atrodo. Žmonės skundėsi iki šios savaitės pirmadienio, o, pasirodo, dar   „balandžio 8 d. UAB „Ignalinos vanduo“ sudaryta komisija situaciją aiškinosi vietoje. Buvo nustatyta, kad Rimšės miestelyje vandens gerinimo įrenginiuose dėl užsikimšusių vandens filtrų smarkiai padidėjo geležies kiekis vandenyje. Vandens kokybė sumažėjo dėl pakitusio skonio, kvapo ir vaizdo. Komisija surašė defektinį aktą“. Bet kodėl žmonės jokios komisijos nematė? 

Savivaldybės tinklalapyje rašoma, kad „savivaldybės direktorė Jūratė Balinskienė informavo, jog dar balandžio 12 d. buvo pradėtas vandens gerinimo įrenginių remonto paslaugų pirkimas, o balandžio 20 d. pasirašyta rangos darbų sutartis“. Ir nuramino, kad „Rimšės miestelio gyventojai artimiausiu metu vėl galės drąsiai atsukti vandens čiaupus“.

Dar informuojama, kad UAB „Ignalinos vanduo“ eksploatuoja 18 vandens nugeležinimo įrenginių. Geležies perteklius iš geriamojo vandens šalinamas Ignalinos ir Dūkšto miestuose, Dūkštelių, Taujūnų, Bernotų., Gilūtų., Ceikinių., Šiūlėnų, Palūšės, Mažėnų, Naujasodžio, Antalksnės,, Grikepelės, Meikštų kaimuose, Vidiškių., Kazitiškio, Naujojo Daugėliškio, Rimšės gyvenvietėse. Per  90 proc. viso patiekto į tinklus geriamojo vandens yra išvalytas vandens gerinimo įrenginiuose. Geriamojo vandens kokybę tikrina atestuotos laboratorijos.

UAB „Ignalinos vanduo“ direktorius Rimantas Adomėnas atsiprašo beveik šimtą Rimšės vartotojų už patirtus nepatogumus ir patikina, kad bus stengiamasi kuo greičiau atstatyti vandens filtrų darbą. 

MI inf.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje