Skip to content

Dar kartą apie dugną

MI informacija

Po laikraščio „Mūsų Ignalina“ straipsniu „Kaip valdžia rajoną į dugną nutempė“ perskaičius skaitytojo vardu Roks (gal taip užsimaskavęs mero pavaduotojas Juozas Rokas) komentarą, esą rajoną „į dugną nutempė praeita valdžia, ši kol kas nespėjo iš dugno pakelti“, apėmė noras išsiaiškinti tikrąją situaciją. 

Daugiau nei dešimtmetį dirbu rajono savivaldybės finansais išlaikomoje įstaigoje ir tikrai objektyviai galiu palyginti įstaigos veiklą prie ankstesnės valdžios ir prie dabartinės. Susiradau Vilniaus politikos analizės instituto 2021 m. paskelbtą „Savivaldybių gerovės indeksą“ ir pasidarė visiškai aišku. Pagal visus rodiklius (socialinis saugumas, fizinis saugumas, gyvybinga ekonomika, švietimas, sveika demografija, savivaldybės gerovės indeksas) dabartinė valdžia net nesugebėjo išlaikyti praeitos valdžios pasiektų (pagal komentatorių Roks nutempto) lygio, o ką jau kalbėti apie prikėlimą iš dugno. Dabartinės valdžios valdymo metais visi rodikliai nugarmėjo žemyn. Vilniaus politikos analizės institutas gerovės rodiklius pateikė už praėjusius 6-erius metus. Tai labai lengva palyginti. Štai kaip atrodo Ignalinos rajono savivaldybės užimama vieta respublikos savivaldybių tarpe pagal pagrindinį suvestinį rodiklį „Savivaldybės gerovės indeksas“. Palyginkim: ankstesnės valdžios paskutiniai  trys valdymo metai – 2016 m.  užimta 45 vieta, 2017 m. – 41 vieta, 2018 m. – 52 vieta.

Nuo 2019 m. rajono valdymą perėmė dabartinė valdžia, tai pagal savivaldybės gerovės indeksą visus tris metus išlaiko pastovią 60 vietą. Tai, gerbiamasis Roksai, kiek dar metų prireiktų dabartinei valdžiai, kad pasiektų nors, anot jūsų,  ankstesnės valdžios į dugną nuvarytą savivaldybės gerovės indeksą?

Paskutiniu metu feisbuke, savivaldybės svetainėje ir invaziniame laikraštyje „Ignalinos diena“ pagrindinė tema – savivaldybininkų kelionė į Italiją ir iš ten parvežtas pažadas pastatyti mėsos rūkymo fabriką Kaniūkuose, kur esą būtų sukurta daugiau nei 50 darbo vietų. Man atrodo, kad ši žinia bus naujas arkliukas po keleto mėnesių  prasidedančioje naujoje rinkimų kampanijoje. Puikiai prisimenu, kaip 2018 m. rudenį prieš rinkimus socdemai rinko parašus po peticija, kad tuometinė valstybės valdžia neuždarytų ligoninės, o kiek žadėjo visokių verslų į rajoną pritraukti, kiek naujų darbo vietų sukurti, koks skaidrumas turėjo įsivyrauti valdžios koridoriuose… O kas pasiekta? Viskas atvirkščiai, visiškas sąstingis, atrodo, kad dalis priimamų sprendimų pagrįsti vien kažkokiais partiniais ar asmeniniais  interesais.

V. Ž. 

2 komantarai (-ų)

  1. Nu gražu, trys paskutiniai metai – rajonas paskutinėj vietoj. Didelis „pasiekimas”. Begalviams davėm valdžią ir turim ką turim. Už tat jie pliurpti bele ką moką dešimtukui.

  2. Šeip tai pirma reikia,kad būtu ką dėti į rūkyklą,verslas nuo žaliavos prasideda,na bet komunistinis buhalterinis mastymas ,,, bus sunku, na nebent makaronus nuo ausų.


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje