Skip to content

Kaip išsirinkti kanapių produkciją?

MI informacija

Kanapės ir jų produkcija žinomi jau nuo senų laikų, kuomet žmonės jas atrado, iškart suprato jų naudą ir naudojimo galimybes. Kanapės yra naudojamos plačiai, galima rasti ir kanapių aliejų, CBD, kanapių arbatas ir net kanapių sėklas. Visa produkcija yra praturtinta vitaminais ir geriausiomis savybėmis, jas galite rasti ,,strazdų žaliasis auksas“.

Kanapių aliejus yra puikus baltymų šaltinis

Kanapių aliejus yra puikus baltymų šaltinis – 3 šaukštuose yra 10 gramų augalinių baltymų. Kanapių sėklų baltymų miltelius taip pat galima labai sėkmingai naudoti – kokteiliuose, kepant „baltyminius“ blynus ar kada tik norisi. Kanapių sėklose ir jų baltymuose turi būti visų būtinų aminorūgščių. Pavyzdžiui, gama-linoleno rūgštis (GLR), kuri yra svarbi kontroliuojant organizmo uždegiminę būseną, temperatūros pokyčius ir kitas reakcijas. Remiantis Europos klinikinės farmakologijos žurnale aprašytas tyrimas: maistas, kuriame gausu GLR, slopina dėmesio trūkumo sutrikimą, krūtų skausmą, diabetinę neuropatiją, širdies ligas, hipertenziją, nutukimą, sklerozę, artritą ir tokius simptomus, kaip odos alergija. Kanapių sėklose taip pat gausu ALR (alfa-linoleno rūgšties), kurios dalis paverčiama aktyviomis Omega-3. Kanapių sėklos ir jų aliejai išsiskiria 3:1 Omega 6:3 santykiu, kuris idealiai tinka mūsų sveikatai (1:1–3:1).

Kanapių aliejaus ir kanapių sėklų nauda:

Apie 4–5 proc. ALR paverčiama aktyvia Omega-3 r.r. forma, tačiau ALR yra labai naudinga ir pati! Jis turi stiprių priešuždegiminių savybių ir veikia kaip antioksidantas. Ypač vertingas širdžiai ir kraujotakai, mažina kraujospūdį ir aterosklerozę (arterijų gleivinės sustorėjimą dėl uždegiminių procesų). Kanapių sėklos padeda atsikratyti riebalų perteklių. Kanapių sėklų vartojimas mažina bendrą apetitą ir suteikia sotumo jausmą. Kadangi juose yra daug skaidulų ir sveikųjų riebalų, jie natūraliai mažina užkandžių troškimą ir didina sotumo jausmą po valgio. Tai paties maisto poveikis, bet ir mūsų organizmo (hormoninė) reakcija. Kanapių sėklose gausu tirpių ir netirpių skaidulų, kurios žarnyne atlieka keletą funkcijų. Jie skatina peristaltiką, o tai gerina žarnyno veiklą.  Netirpios skaidulos maitina mūsų gerąsias bakterijas ir padeda augti jų kolonijoms, taip padidindamos bakterijų:grybelio santykį ir stiprindamos imuninę sistemą (dabar tai ypač svarbu)! Kanapių sėklų aliejus gali sumažinti sąnarių, kaulų, reumatoidinio artrito simptomus.

Norite pagerinti širdies ir kraujotakos būklę?

Kadangi kanapių sėklose gausu skaidulų, baltymų, sveikųjų riebalų ir augalinės medžiagos, svarbios mūsų širdžiai ir kraujui. Tad drąsiai į rytinį kokteilį įdėkite kelis šaukštus kanapių sėklų, ypač jei norite sumažinti uždegiminius procesus, kraujospūdį, oksiduotą cholesterolį ir pagerinti bendrą trigliceridų santykį. Kanapių sėklos gerina plaukų, odos ir nagų būklę. Valgomosios kanapių sėklos ir jų aliejus suteikia svarbių maistinių medžiagų, tokių kaip magnis, cinkas, manganas, vitaminas E ir fosforas. Kanapių sėklų aliejus gali pagerinti hormonų būklę! Kanapių produktai sėkmingai naudojami ir kosmetikoje, net ir jautriems žmonėms, sergantiems žvyneline ir egzema.

Kanapės – nuo ​​seno lietuvių auginamas augalas, kurio tikrai verta nepamiršti ir grąžinti į savo racioną. Tai ypač maistingas ir sveikas produktas, galintis pagerinti jūsų sveikatą ir savijautą.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje