Skip to content

Matote, mus skriaudžia

Nesuprantu, kodėl reikia piktintis, kad mes, bendruomenė, nepatenkinti, kai mūsų vaikams liepia į slėptuves lįsti. Mūsų nuomone, prieš ką nors darant, reikia su mumis, bendruomene, pasitarti. Mūsų vaikai ar ne mūsų? Gal valdžios, a ne? Todėl kiekvienoje mokykloje pati bendruomenė turėtų spręsti, ko vaikams mokytis ir kokių dalykų jiems gyvenime neprireiks. Kas geriau žino, kažkokie profesoriai ar mes, turintys tokią gyvenimo patirtį?

Kai valdžia sprendžia, matote, kokios nesąmonės gaunasi. Kad ir su tuo karu. Aš čia ir apie save asmeniškai galiu pasakyti. Druskos prisipirkau, turguje jau po tris eurus už pakelį mokėjau, galvojau pardavęs iš tų, kurie kvailesni, bent dvigubai uždirbsiu, o kas išėjo? Matote, pats kieno vietoj likau? Kas kaltas? 

Aišku, Šimonytė, Tegul Šimonytė sumoka, kam čia reikėjo tos druskos privežti.

O visos tos pašalpos ukrainiečiams? Mums, užsitarnavusiems bedarbiams, to, ką valdžia moka, degtinei neužtenka. O jiems,  matote, reikia. O iš kur pinigai? Karas juk nebuvo biudžete numatytas, o biudžeto pažeidinėti nevalia.

Dar dabar čia ant visko gatavo atvažiavę ukrainiečiai ir dirbti pradėjo. Aš už tokius pinigus piršto nepajudinčiau, o jie, matote, dirba. Jiems, matote, užtenka. Aš tai dirbti negaliu, neturiu laiko, man reikia prieš valdžią protestuoti. Ir jeigu taip bus, žinote, kuo tai gali baigtis? Ogi ta valdžia gali nustoti mums, patry-y-otams, pašalpas mokėti.

Apskritai ta valdžia man nepatinka. Visokias nesąmones priiminėja. Dabar, dar, matote, nutarė nuo dvidešimt vienerių į Seimą rinkti. O kodėl ne nuo aštuoniolikos? Sako, čia labai paprasta. Matote, toks seimūnas dar negalėtų gerti, o kaip tada degtinės dėžutėje neši specialiąją finansinę operaciją, kaip dabar rekomenduojama vadinti kyšį?  

Beje, visokie buki politologai klausinėja, kodėl toje dėžutėje nebuvo degtinės ir kas ją išgėrė? Vėlgi labai paprasta. Kas vykdė  specialiąją finansinę operaciją, tas ir išgėrė, juk seimūnams pagal amžių gerti leidžiama. Čia tik Veryga seimūnų amžiaus sumažinimui prieštaravo, girdi, 21-erių jaunuolis dar galvoja, kad gyvens amžinai, Nesuprantu, kodėl jis taip pasakė, gal jaunystę prisiminė, o gal ir dabar tiek proto, kaip tas jaunuolis, turi.

Iš dabartinės valdžios man tik „Laisvės“ partija arčiau dūšios. Va, dabar jos vyrai tarp „kosiakų“ sukimo čempionato teisėjų buvo. Kas nežino, „kosiakas“ – tai kanapių suktinė. Tiesa, kol kas chebra „kosiakus“ iš tabako lapų suko, bet partija pasistengs, narkotikai Lietuvoje turi būti legalizuoti, Atsiprašau, dekriminalizuoti, bet tai tas pats. Kanapių tabako dūmas turi laisvai sklisti Seimo rūmuose. Visuose, ir pirmuose, ir antruose, ir kiek ten jų dar yra ar bus.

Tokią partiją apskritai paprasta suprasti: laisvė antram galui ir narkotikams. Morgana Danielė (buvusi Dalia Kulikauskaitė) ne šiaip sau tokį vardą išsirinko. Visi turbūt girdėjo pasakymą „fata Morganą“. Reikšmė: fėja Morgana – apgaudinėjanti keliautojus netikrais reginiais, kitaip tariant, miražas. Prisirūkei – net ir iš iš Seimo išėjus gyvenimas gražesnis atrodys. Gal numatė, kad nebeilgai valdžioje prabus, tad reikia skubėti narokotikus dekriminalizuoti, partnerystę įteisinti… 

Kodėl valdžia dar man nepatinka? O kam benziną pabrangino, ir dujas. Galėtų naftos pigiau nusipirkti. Bet ne, matote, pigiau neparduoda. 

Būtų valdžioje Skvernelis, viskas būtų kitaip. Pigiau būtų, o pašalpos didesnės. Na ir kas, kad Skvernelio partiją vadina PPP – politinių prostitučių partija. Sako, kad ten visi perbėgėliai susirinko, tokie kaip buvęs liberastas Šilgalis arba buvusi neokomunistė Targamadzė… Kiek eksvalstiečių, kiek ekskomunistų. Visų neišvardinsi, lengviau būtų išvardinti, kas dar jokioje partijoje prie lovio nebuvo. Tai ir vadinkite  perbėgėlių partija, o dabar…

O kokie vyrai pas Skvernelį susirinko – ąžuolai. Vien Romasis Vaitiekūnas ko vertas: ne kartą buvęs vidaus reikalų ministras, ir mokslus mentų (nepainioti su policininkais) kalvėje Volgograde baigęs. Dabar ta buvusi Volgogrado tardymo mokykla vadinasi Rusijos Federacijos vidaus reikalų ministerijos Volgogrado akademija. Žodžiu, akademikus rengia. 

Romasiaus ir amžius valdžiai tinkamas – 79-ieji eina. Pensijų gal ir nedidins, jis ir taip veikiausiai valstybinę gauna. O gal ir negauna, čia jau valstybės paslaptis, dabar tai asmens duomenų apsauga vadinasi.

O apskritai – man daugiau teisių reikia. Mums. Bent tokių, kaip gyvuliams. Kad mumis taip pat rūpintųsi, kaip visokiais ciuckiais. O tai, matote, juos visi saugo, o į mus jau beveik nusispjauti. Matote, mes ne žmonės…

www.vilmantinas.eu pieš.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje