Skip to content

Loreta Aleknienė – geriausia šalyje metų bibliotekos vadovė

Kas nevengia užsukti į biblioteką, mato ją pasikeitusią. Kažkada biblioteka buvo tyli ir paslaptinga knygų šventovė. Besikeičiantis laikas tiesiog nebeleidžia, kad būtų taip, kaip buvo. Sakau laikas, nors puikiai žinome, kad už jo stovi žmonės. Labai įvairūs žmonės, diktuojantys pasauliui, koks jis turi būti, jei nori būti. Todėl visi šalies biudžetinių įstaigų vadovai privalo priimti sprendimą: arba jie priima jiems metamus iššūkius ir stengiasi būti geriausiais vadovais, arba atsisako ir kasdien kovoja prieš besiveržiančias permainas ir tampa geriausiais kovotojais, paliktais užribyje. Tai – kiekvieno pasirinkimas. Ignalinos viešosios bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė drąsiai priėmė pokyčių iššūkius ir tapo geriausia bibliotekos vadove šalyje. 

Balandžio 25-ąją Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vykusioje 22-ojoje Lietuvos bibliotekų savaitės iškilmingoje atidarymo ceremonijoje, tradiciškai pasveikintos labiausiai nusipelniusios bibliotekininkės. Geriausia šalies bibliotekininkė, jaunoji bibliotekininkė ir bibliotekos vadovė. 

Džiugu, kad 2021 m. geriausia bibliotekos vadove pripažinta rajono savivaldybės Viešosios bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė. Padėką įteikęs kultūros ministras Simonas Kairys akcentavo, jog įvertintas aktyvumas, kūrybinės bei vadybinės idėjos, puikūs vadovavimo komandai įgūdžiai bei projektinės veiklos iniciatyvos.

Atsiėmusi apdovanojimą, L. Aleknienė džiaugėsi komanda ir dėkojo už patikėjimą ja ir pasitikėjimą. „Sveikinu visus su švente. Lai tai būna švente visiems: ir ateinantiems į biblioteką, ir atveriantiems knygų puslapius, ir užsukantiems pailsėti.

Norėčiau padėkoti tiems, kurie prieš 15 metų patikėjo man bibliotekos vairą ir paskatino dirbti. Tai, kad Ignalinos vardas skamba čia ir dabar, aš esu dėkinga visiems man padedantiems ir palaikantiems. Kaip smagu, kada tvirtai jauti po kojomis žemė, kada kartu eini su ta komanda, kuri nebijo iššūkių. Tada ir jokios grėsmės, jokie pavojai nėra kliūtis. Dėkoju už pasitikėjimą, už sveikinimus. Didžiuliai ir nuoširdūs apkabinimai skrieja į Ignaliną ir visiems mūsų kolegoms visoje Lietuvoje!“, – dėkodama sakė L. Aleknienė. 

Bibliotekos direktorę sveikino ir renginyje dalyvavę Ignalinos atstovai: rajono savivaldybės mero pavaduotojas Juozas Rokas, Švietimo ir kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Juodagalvienė, bibliotekos direktorės pavaduotoja Vida Sekonienė. 

Virtualius sveikinimus bibliotekininkams atsiuntė Nacionalinės bibliotekų savaitės globėja, Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Nuotoliniu būdu į renginio dalyvius kreipėsi Ukrainos bibliotekų asociacijos pirmininkė Oksana Brui. Ji padėkojo Lietuvai už paramą ir pagalbą, o bibliotekininkams – už nuolatinį palaikymą. Lietuvos bibliotekininkų draugijos pirmininkė Jolita Steponaitienė džiaugėsi po pandemijos iššūkių vykstančiu gyvu renginiu, akcentavo didelį bibliotekų potencialą. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas bibliotekininkams linkėjo ambicingų svajonių ir atkaklumo realizuojant idėjas.

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vykusią šventę atliekamais muzikiniais kūriniais papuošė Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos auklėtiniai. 

Šventės ateina ir praeina, tačiau gražios akimirkos ir nuveikti darbai, pasiekti rezultatai, gauti įvertinimai pasilieka ilgam. 

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vykusią šventę ir atsinaujinusios bibliotekos erdvės galėsite pamatyti Ignalinos kabelinės televizijos laidoje „Savaitė“, o įrašą žiūrėkite YouTube platformoje  Ignalinos TV kanale. 

Ignalinos TV ir L. Kovalevskienės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje