Skip to content

Policijos pareigūnai atvėrė komisariato duris 

Formalumai ir protokolas bei įstatymo raidė yra aukščiau visko. Bet tik ne moksleiviams, kurie per labai trumpą laiką suminkštino policijos pareigūnų širdis, nejučia privertė juos atsipalaiduoti ir pasijusti tokiais pat šauniais, smagiais ir besidžiaugiančiais tuo, ką daro. 

Balandžio 27 d. moksleiviams ir visiems besidomintiems policijos pareigūno profesija buvo atvertos Ignalinos komisariato durys. Solidžias pareigas užimantys žmonės labai greitai tapo tiesiog Jurgita ir Jūrate bei Donatu, Erika, Artūru ir Luku, turinčiu keturkojį draugą. Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos, Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos bei Vidiškių gimnazijos jaunimas domėjosi Ignalinoje dirbančių pareigūnų veikla ir karjeros galimybėmis, Lietuvos policijos mokyklos veikla, stojimo sąlygomis bei kuo ir kaip gyvena patys pareigūnai? Kiek jie uždirba? Ką jie valgo? Kaip ilsisi? Ar šuo miega jų lovoje? 

Pareigūnė Erika prisiminė, jog jau šeštoje klasėje žinojo, kad bus policininke. Ji tikslingai to siekė, o išlaikiusi Ignalinos gimnazijoje abitūros egzaminus, nesiblaškydama išvyko studijuoti. Grįžusi iškart pradėjo darbą komisariate ir per keletą metų jau tapo Reagavimo skyriaus viršininke. O štai Artūras tarsi plaukė ten, kur jį nešė likimas. Po karinės tarnybos, pareigūno karjeros laipteliais pradėjo lipti Klaipėdoje, iš pradžių vis svajojęs apie pasieniečio ateitį, buvo nukreiptas į policininko vėžes ir štai… šiandien jis – Veiklos skyriaus viršininkas. 

Smagiai jaunimą pralinksmino Donato kančių kelias. Jis guodėsi, kaip ilgą laiką varė mamą iš proto, nes teigė būsiąs pats šauniausias Šiaulių krašto traktorininkas. Paskui truputį paskaičiavęs nusprendė, kad jis geriau bus elektriku… Deja, šioms nuostabioms jaunuolio svajonėms nebuvo lemta išsipildyti, nes paskutinę akimirką su vidurinio mokslo baigimo dokumentu, matyt, pateko į kažkokį aukštesniųjų jėgų, kurioms pabodo žiūrėti į visą tą spektaklį, sūkurį ir jos nunešė Donatą į Lietuvos policijos akademiją. Jau 22 metus Donatas gyvena ir dirba Ignalinoje. Šiandien jis yra Ignalinos policijos komisariato viršininkas.

Labai skirtingos, intriguojančios istorijos apie pasirinkimą. Nesvarbu, kuriame gyvenimo etape žmogus apsisprendžia, svarbu, kad išgirstų, ką jam kužda širdis. 

Pakilnoję pareigūnų svarmenis, pašniukštinėję automobiliuose, jaunuoliai sugrįžo į įprastą kasdienybę laukti ženklo. Kas žino, gal po kelerių metų jie patys Ignalinos policijos komisariate jau kitiems moksleiviams pasakos savo, kaip pareigūnų, pasirinkimo ir sėkmės istorijas. 

Jaunimo viešnagės komisariate akimirkas galėsite pamatyti Ignalinos kabelinės televizijos laidoje „Savaitė“ arba platformos YouTube kanale Ignalinos TV. 

Ignalinos TV nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje