Skip to content

Kaip gelbėtis nuo veido raukšlių?

MI informacija

Tikriausiai nė vienas nesiskubina pasenti, todėl nelabai mėgsta ant veido palaipsniui įsikuriančias raukšles. Jei sukate galvą dėl to, kaip bent kiek išvaduoti veidą nuo raukšlių, žinokite, kad tai nėra misija neįmanoma. Raukšlėms priveikti yra gausybė įvairiausių metodų ir prevencinių galimybių.

Dėl kokių priežasčių atsiranda raukšlės?

Raukšlės atsiranda dėl įvairiausių priežasčių. Vienos gali atsirasti dėl jos senėjimo, kai odoje ima trūkti elastino ir kolageno. Tada raukšlės ima kauptis aplink akis, burną ir ant kaktos. Jei žmogų kamuoja dehidratacija, kai organizme pritrūksta vandens, tada raukšlės atsiranda jam ant kaktos. Raukšles gali sukelti ir mimika, kai žmogus mėgsta dažnai juoktis. Tokios raukšlės įsikuria aplink burną, tarp antakių arba aplink akis. Dar raukšles gali suformuoti netikusi miegojimo padėtis, kai ilgai gulima ant pilvo arba šono. Šios raukšlės atsiranda aplink lūpas arba akis. Jei norite jų išvengti, miegodami gulėkite tik ant nugaros. Tik kažin ar visi taip sugebėtų?

Kaip išvengti nepageidaujamų raukšlių?

Moterims patariama nuolat daugiau dėmesio skirti savo odai po to, kai jos nusivalo makiažą. Ypač naudinga būna rytais odą tonizuoti, daug dėmesio skiriant toms kosmetinėms priemonėms, kuriose netrūksta drėkinamųjų ir senėjimą stabdančių sudėtinių dalių. Taip pat padeda ir odos saugojimas nuo saulės spindulių, naudojant apsauginius kremus nuo ultravioletinių spindulių, kurie aršiai sendina kiekvieno žmogaus odą. O šaltuoju metų laiku verta naudoti tokius kremus, kurie padeda išvengti odos sausumo, kurį gali sąlygoti šaltas ir atšiaurus oras.

Kokios yra populiariausios kremų nuo odos senėjimo sudedamosios dalys?

Kosmetikos priemonėse, kurios apsaugo nuo raukšlių susidarymo, pačios populiariausios sudedamosios dalys yra – hialurono rūgštis, kuri padeda sulaikyti vandenį ir skatina elastino skaidulų susidarymą, galingas antioksidantas retinolis, atsakingas už odos atsinaujinimą ir kolagenas, kuris išlaiko odos elastingumą ir tvirtumą.  Kremuose taip pat yra naudojamas ir vitaminas C, kuris apgina ląsteles nuo galimo kenksmingo laisvųjų radikalų poveikio. Taip pat šiuose kremuose rasite vitamino E, kofeino, afrikinio taukmedžio sviesto ir žaliosios arbatos ekstrakto. Visa tai irgi padeda atjauninti odą, gelbėja ją nuo raukšlių.

Daugiau: VEIDO SERUMAI

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje