Skip to content

Utenos Kamerinis teatras kviečia ignaliniečius

Parengė Sigita TELYČĖNAITĖ

Tikras teatras visada kviečia žiūrovą į kitokią gyvenimo kokybę, verčia mąstyti ir jausti, judina sielą iš apatijos ir sąstingio. Apie Utenos Kamerinį teatro trupės ir erdvės aurą kalba daugelis žiūrovų, jau pabuvojusių jų spektakliuose ir atradusių tokį teatrą, kokio Utenoje neįsivaizdavo esant. Gegužės 4 d., 19 val.,Ignalinos kultūros centre Utenos Kamerinio teatro trupė ignaliniečiams pristato vieno veiksmo pokštą – „Ponia nieko nepriima!“, pagal A. Čechovo pjesę „Meška“, kuriame nestigs nei aistros, nei kovų ir meilės. Susitiks JI ir JIS, ir deja, pateks į jos didenybės MEILĖS spąstus. Spektaklio režisierius – Šarūnas Kunickas. Vaidina: Justina Mandrijauskaitė, Valdas Laurinavičius Algirdas Barčys.

Utenos Kamerinis teatras duris atvėrė 2019 m., kovo 27 d., Šaulių namuose. Prieš tai didžioji dalis aktorių ir režisierius kūrė Utenos kultūros centro Žaliaduonių teatre. Taigi, scenoje jie ne naujokai, bet savo drąsa tikrų tikriausi standartų laužytojai.

Režisierius ir aktoriai kuria įvairaus žanro kamerinius spektaklius vaikams ir suaugusiems. Organizuoja meno renginius, akustinius koncertus ir susitikimus su aktoriais, režisieriais ir kitais žymiais Lietuvos veikėjais. Savo Teatro mokykloje ugdo vaikus ir jaunimą, mokydami juos Teatro meno.

Trupės tikslas – būti kuo arčiau prie žiūrovo, kelti klausimus ir kartu su žiūrovu, ieškoti atsakymų. Aktoriai nori augti ir siekti profesionalumo, paliesdami viską, kas džiugina, liūdina ir verčia susimąstyti.

Režisierius Šarūnas Kunickas, kalbėdamas apie darbą mėgėjų teatre sako, kad tai – begalinis džiaugsmas ir privilegija. Privilegija stebėti kaip aktoriai, atėję iš savo kasdienės rutinos keičiasi, auga, peržengia tam tikras, savo įsivaizduojamas ar susikurtas ribas, pakyla aukščiau kasdienybės. Kiekvieną kartą, prieš spektaklį jausti nenusakomą susikaupimo, atsidavimo tam ką darome atmosferą. Kiekvieną kartą jausti drugelius, savo gležnais sparneliais raižančius pilvą. Tai lyg visą laiką būtum įsimylėjęs. Ir tas neapsakomas jausmas, kai daliniesi nematoma energija su žiūrovais.

Trupės repertuare skirtingi spektakliai, saviti pristatymais ir siužeto vystymu – amžinoji lietuvių scenos klasika – Vilkutaičio-Keturakio „Amerika pirtyje“, V. Veršulio „Už durų“, D. Fuassi „Laikas pakalbėti“, J. Šarkausko „Už tave to padaryti negaliu“, 

Š. Kunicko „Laiškas smėlyje“, P. Širvio, S. Nėries „Girdėjau tavo atdūsį“, R. Abukevičiaus „Hermeticum, trečias kelias iš dviejų galimų“, pasaka vaikams „Raganiukė, kuri labai norėjo šokti“. Spekltaklių įvairovė nusako kūrybinės trupės paieškas savęs išsakymams-savirealizacijai.

Pasak vieno meno kritiko, kūryba būdinga žmogiškumui. Mes stengiames patys kurti savo gyvenimą, norėdami kad jis būtų gražus, prasmingas, vertingas. Mes įsijungiame į gyvenimą, pats gyvenimas mus veikia, pažindami gyvenimą mokomes gyventi.

Gražių akimirkų ir išgyvenimų spektaklyje. 

Utenos Kamerinio teatro nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje