Skip to content

Vonios kambario sienų apdailos idėjos

MI informacija

Nesvarbu, koks yra Jūsų namų interjero dizaino stilius, vonios sienų dekoravimas yra daug daugiau, nei tiesiog gražaus paveikslo pakabinimas. Daugeliu atžvilgių vonios kambarys gali būti puiki vieta, kur galite tyrinėti ir išbandyti įvairias sienų dekoravimo idėjas, nes jos paprastai būna beveik tuščios, neskaitant vieno kito rankšluosčių kabliuko ir elektros lizdo, todėl jas dekoruoti būna paprasčiausia.

Vonio kambario sienų apdailos patarimai

Šiame kambaryje, visų pirma, galite pasiduoti savo vaizduotei, nes Jums nereikės per daug sukti galvą dėl to, kaip Jūsų vonios sienų dekoras derės su svetainėje esančia sofa ar valgomajame stovinčia indauja. Atminkite, kad sienų dekoras ne visada prilygsta paveikslų pakabinimui, o norint pasiekti geriausių rezultatų, svarbiausia pasitelkti vaizduotę, derinant ją su funkciniais vonios kambario elementais. Žinoma, reikia nepasimesti apdailos medžiagų gausoje. Pagalvokite apie plytelių idėjas vonios sienoms ir net tapetų variantą – visa tai gali padėti sukurti nuostabios išvaizdos sienas, kurios bus unikalios.

Nebijokite kabinti meno dirbinių ant vonios sienų vien dėl to, kad čia drėgna – vonios kambarys kaip tik gali būti puiki vieta pakabinti kokią nors meno išraišką, jei tai yra gerai vėdinama erdvė su langais ir ištraukimo ventiliatoriais.

Kalbant apie sienų dekoro išdėstymą, rekomenduojama kabinti sienų dekorą virš didelės vonios, idealiai tiktų ir prie lango. Panašūs meno kūriniai, pakabinti abejose vonios veidrodžio pusėse, suteiks gilumo jausmą ir vizualiai didesnį erdvės suvokimą.

Tapybos darbai – mažiau yra daugiau

Meno galerijos sienų idėjos gali būti naudingos vonios kambaryje, ypač jei Jūsų siena yra tuščia, visiškai balta arba neutralios spalvos. Tačiau jei Jūsų pageidaujamas vonios kambario sienų dekoro tipas yra tikras paveikslas, Jums nereikia persistengti, kad padarytumėte įspūdį. Pakanka kruopščiai parinkto kūrinio gražiame rėmelyje, kad vonios kambarys taptų elegantišku. Svarbiausias patarimas – pamėginkite paveikslo spalvas suderinti su bendra vonios kambario spalvų schema, kad efektas būtų harmoningas.

Papuoškite erdvę virš kriauklės

Yra daugiau nei vienas būdas papuošti vonios kambario sienas, ir daugelis iš tų būdų nereikalauja nieko kabinti ant pačių sienų. Vonios kambarys suteikia Jums šiek tiek laisvės ir erdvės turėti vaizduotę, kalbant apie tai, kas laikoma sienų dekoru. Pavyzdžiui, jei turite plytelėmis išklotą plotą virš kriauklės, galite jį paversti sienų dekoro trafaretu. Tai nebrangus ir neįprastas pasirinkimas, kuris ypač tinka mažo vonios kambario dekoravimui.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje