Skip to content

Poezijos valanda, dovanota vidiškiečiams 

Vidiškių bibliotekos informacija

Būna…

Sunku kalbėt, o dar sunkiau tylėt.
Ir laukt sunku, o dar sunkiau sulaukus.
Bet aš tikiu, kitam krante mažiau bangų,
kitam krante labiau žaliuojančios palaukės. 

Sunku pažint, o dar sunkiau pažinus.
Ir aiškintis sunku, o dar sunkiau, kai paaiškėja.
Bet aš tikiu, mes daugelį dalykų žinom, 
tik negalvojam, kad tai mūsų epopėja.

Sunku išgirst, o dar sunkiau išgirdus.
Ir patikėt sunku, o dar sunkiau, kai išsipildo.
Bet aš tikiu, kitam krante kitoks veikimas, 
kitam krante gerumo širdys prisipildo.

Jolanta Dasytė

Saulėtą balandžio 29 d. popietę poezijos mylėtojai, buvę klasės draugai, kaimynai ir svečiai susirinko į Vidiškių bibliotekos organizuotą susitikimą su mūsų krašto literate Jolanta Dasyte. Susitikimo metu norėjome išgirsti literatės skaitomą poeziją. Po sveikinimo žodžių, skirtų visiems susirinkusiems, bibliotekininkė Dalė padėkojo visiems, kurie atėjo ir palinkėjo gražaus pasibuvimo kartu.

Renginį vedusi mokytoja Zita Čičelienė apžvelgė literatės gyvenimo ir kūrybos vingius. Jolanta visada žavėjosi lietuvių poetų Jono Strielkūno ir Janinos Degutytės kūryba. Jai šie poetai yra išskirtiniai ir nepakartojami.

Jolantos kūryba įkvėpta jausmų: meilės artimam žmogui, gamtai, tėviškei, gimtam kaimui. Visa tai tarsi gyvenimo metraštis, nes yra vaikystės, jaunystės prisiminimų. Taip pat ir šių dienų gyvenimo apmąstymų.

Skaitomi eilėraščiai sukurti taip nuoširdžiai ir jautriai, kad negalėjo nesuvirpinti į renginį atėjusių širdžių. Žmonių veiduose buvo galima pamatyti susimąstymą, nejučia išriedėjusią ašarą… „Žmogaus likimas kiekvienam skirtingas…“ Jolanta tiki, kad kiekvienas žmogus turi savo likimą ir kas jau yra lemta, to neišvengsi. Reikia tikėti likimu.

Renginio metu literatė sulaukė įvairių klausimų, į kuriuos atsakė nuoširdžiai ir linksmai. Po poezijos pristatymo, viešnia sulaukė daug gražių sveikinimų ir palinkėjimų iš renginio svečių. Renginyje viešėjęs rėmėjas, kraštietis, teisininkas Vaidotas Židanavičius, įteikdamas asmeninę dovanėlę, linkėjo, kad kūrybos kelias išaugtų į dar platesnį kūrybinį kelią .

Buvęs klasės draugas, dailininkas Rimantas Rolia, įteikdamas pavasarinių gėlių puokštę, linkėjo didelės kūrybinės sėkmės ir svajonių išsipildymo. Bendruomenės pirmininkė Stasė Savičiūnienė linkėjo niekada neprarasti ryšio su tėviške, nes tik ši vieta brangiausia žmogui. Bibliotekininkė Dalė, įteikdama gėles, palinkėjo, kad kūrybinis įkvėpimas dažniau aplankytų poetę ir mes sulauktume naujų eilėraščių.

O vėliau visi buvo pakviesti pasivaišinti kava ir pabendrauti, pasidalinti įspūdžiais, pabūti kartu.

Vidiškių bibliotekos nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje