Skip to content

Tuščias puodas skamba garsiau už kitus, bet naudos iš to – jokios 

Liudmila ČEMAKINA

Valdžia mums vėl siūlo susiveržti diržus – mažiau valgyti, rečiau naudotis automobiliu, mažiau sirgti. Jau daug metų vyksta diskusijos ir apie rajono ligoninės optimizavimą. Seniai uždaryti trys skyriai – Chirurginis, Vaikų ir Ginekologijos. Žmonėms tapo sunkiau gauti šių skyrių teiktas paslaugas. Kol kas dar veikia Priėmimo ir Terapinis skyriai. Bet ir juose problemų daugiau, nei norėtųsi. Dauguma jų kilo dėl ilgai užsitęsusios koronaviruso pandemijos. Reikia jiems valdžios finansinės paramos, bet, kaip man atrodo, su ja neskubama.

Su Priėmimo skyriaus darbu neseniai pati susidūriau. Skyrius visada perpildytas. Ligoniai talpinami įvairiose patalpose, kurios skirtos visai ne ligoniams. Tarkim, aš kovido testo rezultatų, kad vėliau patekčiau į Terapijos skyrių, net 12 valandų laukiau ūkinėje patalpoje tarp dezinfekcinio skysčio talpų, dėžių nuo vienkartinių švirkštų ir sistemų, tarp kitos taros nuo medikamentų.

Koridorius buvo pertvertas polietileno užuolaida, už kurios taip pat gulėjo ligoniai. Sanitarinis kambarys vienas visiems, jame aiškiai reikalingas remontas, bent jau kosmetinis. Grindys išklotos murzinai rudomis plytelėmis, apsilupę sienos, tekantis čiaupas ir keistas kablys ant durų vietoje spynos. Žmonės tokioje aplinkoje praleidžia po kelias ir keliolika valandų, jie nemaitinami ir net negali maisto patys nusipirkti. Kai paklausiau, kodėl taip, man niekas negalėjo atsakyti. Ir neatsakė.

Pagarba medikams, nualintiems ilgos pandemijos, stokoja didesnės bent jau moralinės valdžios paramos jiems. O ką veikia ta rajono valdžia, kai tokia ligoninėje situacija? Savivaldybės internetiniame tinklalapyje skaitau, kad savivaldybės delegacija su dviem pirmaisiais asmenimis viešėjo saulėtoje Italijoje. Ar ta kelionė buvo tokia būtina? Gal lėšomis, išleistomis tai kelionei, geriau buvo sutvarkyti bent tas mano aprašytas patalpas?

O kiek pinigų dar anksčiau buvo išleista naujiems savivaldybės automobiliams pirkti. Jie įsigyti lizingu (išsimokėtinai) ir dabar nuolat mokami nemaži išperkamieji pinigai.

O kaip su tais priešrinkiminiais socialdemokratų pažadais, taip lengvai ir apsčiai žertais rinkėjams prieš trejus metus? Ar kas nors apčiuopiamo iš žadėto padaryta? Deja, tai buvo tik gražūs žodžiai? Ne veltui sakoma, kad pažadai yra artimi špygos giminaičiai. Arba kita liaudies išmintis, kad tuščias puodas skamba garsiau už kitus, bet naudos iš to – jokios. 

R. Daukanto pieš.

1 komentaras

  1. Visi supranta, kokia valdžia…bet niekas nieko nedaro. Abejingumas baisus.


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje