Skip to content

Regionų plaukimo taurėje – antra vieta ir net 22 medaliai!

Praėjusį savaitgalį Anykščiuose susirinko apie 300 plaukikų iš 15 Lietuvos miestų. Čia vyko atkakli kova dėl asmeninės įskaitos nugalėtojų ir prizininkų vardo bei dėl komandinių apdovanojimų. ,,Regionų taurės 2022“ varžybose galėjo dalyvauti visi Lietuvos miestai, išskyrus 5 didžiausius. 

Pirmąją varžybų dieną startavo vyresni plaukikai. Pagrindiniai mūsų 7 sportininkai tikrai šauniai kovėsi ir iškovojo net 16 medalių ir surinko liūto dalį komandinių taškų. Vyriausiųjų grupėje Ditas Šidlauskas iškovojo du aukso medalius, plaukdamas 100 m krūtine ir 200 m kompleksiniame plaukime. Matas Šurna buvo nepralenkiamas 50 m peteliške ir 100 m nugara rungtyse, o 200 m kompleksiniame plaukime tik keliomis šimtosiomis sekundės dalimis nusileido komandos draugui Ditui. Rokas Ervinas Česūnas nedaug pralaimėjo Matui plaukdamas 50 m peteliške ir 100 m nugara (liko antras), o 100 m rungtyje laisvuoju stiliumi, nuplaukęs per 56,80 sek., iškovojo bronzos medalį. Dar vieną aukso medalį vyriausiųjų grupėje iškovojo Emilija Vasiljevaitė, plaukdama 100 m krūtine. 

Jaunučių amžiaus grupėje tris medalius iškovojo Augustė Rakitinaitė. Ji buvo nepralenkiama, plaukdama 100 m nugara, antrąją vietą iškovojo 50 m peteliške rungtyje, pagerindama asmeninį rekordą (rezultatas 31,42 sek.). Augustė iškovojo sidabro medalį ir plaukdama 100 m kompleksiniame plaukime. Čia ji turėjo dalintis antrąją vietą su Varėnos plaukike, nes užfiksavo identišką rezultatą – 1 min. 13,60 sek. Puikiai pasirodė ir Deividas Žilėnas. Jis, plaukdamas 100 m krūtine, laimėjo aiškia persvara, o 100 m kompleksinio plaukimo rungtyje liko trečias. Prie komandos sėkmės prisidėjo ir Kornelija Jankovičiūtė, iškovojusi sidabro medalį, plaukdama 100 m krūtine. 

Pirmąją varžybų dieną vyko ir estafetinis plaukimas 4×100 m kombinuota mix estafetė, kurią turėjo sudaryti 2 mergaitės ir 2 berniukai. Komanda čia turėjo plaukti visais keturiais plaukimo stiliais. Iki paskutinių metrų vyko atkakli kova tarp Utenos ir Ignalinos komandų. Paskutiniame etape laisvuoju stiliumi plaukęs Rokas Ervinas išplėšė mūsų komandai aukso medalius, o Utena atsiliko 0,22 sek. dalimis. Kartu su Roku Ervinu šioje estafetėje dar plaukė Matas, Emilija ir Augustė. 

Visi septyni mūsų pagrindiniai plaukikai šį sezoną atsakingai ruošėsi startams. Aišku, daugiausia prakaito išlieta savame Ignalinos baseine, tačiau dalyvauta ir treniruočių stovyklose 50 m ilgio baseinuose Elektrėnuose ir Kipre.

Antrąją varžybų dieną prie komandinės sėkmės prisidėjo ir mūsų mažieji plaukikai. Čia asmeninėje įskaitoje medalius iškovojo Edvinas Vielys, Adrijus Krikščionaitis ir Dainius Vasiljevas. Mūsų berniukų komanda, plaukdama 4×50 m laisvuoju stiliumi, iškovojo antrąją vietą (pralaimėję Rokiškio plaukikams). Šią komandą sudarė Adrijus, Dainius, Arnas Slapšys ir Gvilijus Slavinskas. 

Susumavus abiejų dienų komandinius taškus, Ignalina, surinkusi 245 taškus, iškovojo antrąją vietą ir laimėjo taurę bei 400 eurų piniginį prizą plaukimo prekėms įsigyti. Nuo nugalėtojų – Rokiškio komandos – atsilikta 20 taškų, o trečiąją vietą iškovojo Utenos plaukikai, tik vienu tašku aplenkę Elektrėnų komandą. 

Šios varžybos didžiąja dalimi buvo finansuotos sporto rėmimo fondo lėšomis, o jas organizavo ir vykdė Ignalinoje veikianti asociacija „Aukštaitijos plaukimo-triatlono akademija“.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje