Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

Vagystė

Gegužės 18 d., apie 9 val., pastebėta, kad iš 60-metei moteriai priklausančio ūkinio pastato, esančio Mielagėnų sen., Reketiškės k., pagrobtas traktoriukas-žoliapjovė. Padaryta žala – 500 eurų.  Pradėtas ikiteisminis tyrimas. 

Mirė vežamas į ligoninę

Gegužės 12 d., apie 6.34 val., Ignalinoje, Vasario 16-osios g., greitosios medicinos pagalbos automobilyje mirė 56-erių vyras, gyv. Vidiškėse. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mirties priežasties nustatymo.

Smurtas

Gegužės 13 d., apie 17.35 val., viešoje vietoje Vidiškių sen., Makniūnalaukės k., neblaivų (2,42 prom.) 57-erių vyrą sumušė 49-erių vyras. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gegužės 14 d., apie 8.10 val., Didžiasalyje 42-ejų vyras naudojo fizinį smurtą 47-erių moters atžvilgiu. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir patalpintas į Panevėžio aps. VPK areštinę. 

Tą pačią dieną, apie 8.30 val., Didžiasalyje 54-erių moteris sukėlė fizinį skausmą kitai 62-ejų moteriai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Brakonierių pašiūrėje

Gegužės 11 d. Aplinkos apsaugos departamento Utenos valdybos kontroliuojamoje teritorijoje, sraigtasparniu žvalgant Aukštaitijos nacionalinį parką, Asėko ežere pastebėtas pastatytas tinklas. Aplinkosaugininkai operatyviai surengė pasalą.Artėjant vidurnakčiui jie pastebėjo asmenį, iš medinės valties žvejojantį trimis statomaisiais tinklais. Nustatyta, kad tinklininkas sugavo lydeką, 9 lynus ir karšį.  

Utenos GGAI pareigūnai, sulaikydami pažeidėją, nustebo – jis už tokią veiką buvo sulaikytas visai neseniai, balandžio 10 d. Anykščių rajone. Be to, nuo 2015 m. šiam piliečiui administracinė atsakomybė už tokią veiką taikoma net aštuntą kartą: penkis kartus – Asėko ežere ir po kartą – Smulkio ir Mūšėjaus ežeruose Anykščių r.  

Pažeidėjui pateikta atlyginti gamtai padarytą žalą – 1240 eurų, surašytas administracinio nusižengimo protokolas, paimta valtis ir visi tinklai. Taip pat jam gresia 120–300 eurų bauda.  

xxx

Per tris mėnesius trukusią akciją „Lydeka“ Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai surengė 782 reidus ir patikrino 7991 žvejį. Per šį laikotarpį nustatyti 499 mėgėjų žvejybos pažeidimai ir vienas verslinės žvejybos pažeidimas, iš jų šiurkštūs – 122. Taip pat buvo išaiškinti 123 kito pobūdžio pažeidimai.

Daugiausiai mėgėjų žvejybos pažeidimų – 138 – buvo nustatyta Utenos valdyboje, iš jų 15 šiurkščių. Iš pažeidėjų buvo paimti 59 ne mėgėjiški žvejybos įrankiai, 57 mėgėjų žvejybos ir 9 kiti įrankiai.

Padėjo
Ugniagesiai gelbėtojai Didžiasalyje, Birvėtos g., padėjo medikams išnešti sunkiasvorį ligonį ir įkeltį jį į GMP automobilį.

Asociatyvi nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje