Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

Sužvejoti brakonieriai

Utenos gyvosios gamtos apsaugos pareigūnai naktį iš penktadienio į šeštadienį Dūkšto ežere sulaikė du asmenis, iš guminės valties žvejojusius septyniais statomaisiais tinklais. Asmenys neteisėtai sugavo 1 lydeką, 52 karšius, 3 lynus, 1 kg raudžių. Nenuostabu, kad karšių pagauta daugiausia – šiuo metu prasideda jų nerštas. Būtent todėl ir žala žuvų ištekliams padaryta didelė – 5755 Eur.

Asmenims surašyti administracinio nusižengimo protokolai, paimti 7 tinklai, guminė valtis, žuvys. Gresia administracinė atsakomybė nuo 120 iki 300 eurų su minėtų įrankių ir priemonių konfiskavimu, taip pat teks atlyginti gamtai padarytą žalą. Šie asmenys už tokią veiką sulaikomi nebe pirmą kartą.

Paskendo briedis

Gegužės 30 d. ryte pastebėta, kad Rimšėje, Ilgių ežere, 15 m nuo kranto plūduriavo negyvas briedis. Atvykę PGP žvėrį ištraukė į krantą ir perdavė medžiotojams.

Mirtys
Gegužės 31 d., apie 18 val., Kazitiškyje, namo kambaryje, rastas 45-erių vyro kūnas be išorinių smurto žymių. Pradedamas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Birželio 1 d., apie 15 val., N. Daugėliškio sen., Andrikavo k., namuose rastas 58-erių vyro kūnas be išorinių smurto žymių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje