Skip to content

Vasaros projektai su ABF Tiekimas

Kas nesvajoja apie jaukius pasisėdėjimus su šeima ar draugais pačių susikurtoje naujoje ar atnaujintoje esamoje erdvėje? Žvalgydamasi po žystančią ir vasarai besipuošiančią Ignaliną, Ignalinos TV kūrybinė grupė Geležinkelio g. pastebėjo sujudimą: kažkas kažką naujo konstravo. Smalsumas nugalėjo ir užsukome į Bikulčių kiemą. Mus pasitikę draugiški šeimininkai aprodė valdas ir papasakojo apie savo vasaros projektus. Vienas iš jų – labai daili ir praktiška pavėsinė-malkinė.

Nuo idėjos iki praktiško ir dailaus kiemo statinio

Užkalbinę kiemo šeimininką Gedvidą Bikulčių ir su juo buvusį ABF Tiekimas direktorių Stasį Meškauską, ne tik atsakymą gavome… 

„Čia pat už tvoros turime kaimynus, kurių, regis, ir neturime. Su žmona pasitarę nusprendėme, kad kažką reikia sugalvoti, pridengiant tą liūdintį kaimynų kiemą, kad būtų naudinga ir praktiška mums ir, žinoma, tvarkinga. Taip gimė idėja pasistatyti pavėsinę kartu su malkine. Bet tai buvo tik pradžia. Pirmiausia susiprojektavome mintyse, paskui ėmėm ieškoti, kas tuos darbus padarys. Pasiderinome su Stasiu, jis primetė konkretų projektuką ir labai greitai pastatė sugalvotą statinį. Paprastai žmonės pradeda ir užmeta, tada lauki nežinia kiek. Praktiškai pas mus kieme jie dirbo tik dvi dienas, nors aš suprantu, kad jie juk viską pasiruošė savo darbo vietoje“, – džiaugėsi šeimininkas G. Bikulčius. 

ABF Tiekimas vadovas S. Meškauskas patikino, jog jie gerbia visus klientus ir stengiasi dirbti tvarkingai ir greitai. 

„Iš tikrųjų, kai atvežė, visko atrodė labai daug ir sudėtinga, bet akimirksniu tos į lego panašios konstrukcijos virto dailiu kiemo statiniu. Tik pažiūrėkite – viskas liuks“, – patikino G. Bikulčius. 

Tas liuks yra tikras eksperto liuks. G. Bikulčius yra chemijos mokslų daktaras, dirbantis Vilniaus chemijos institute, turintis Vokietijos akreditavimo sistemos eksperto kvalifikaciją, todėl viskam yra ypač reiklus, o rinkdamasis paslaugų teikėjus, juos vertina įvairiapusiškai. 

ABF Tiekimas komanda šią užduotį atliko nuo idėjos iki įkurtuvių. Pasak G. Bikulčiaus, patiko ir tvarkingai dirbantys žmonės ir kokybę atitinkanti gera kaina. „Mes ieškojome po visą Lietuvą, kas galėtų idėją įgyvendinti. Visko išgirdome, pamatėme ir … apsistojome ties ABF Tiekimas“, – tvirtina pašnekovas. 

Išties dailus, praktiškas kiemo statinys. Nors dar stogo ir nėra, bet šeimininkai jau po truputį įdarbina statinį. Vienoje pusėje sparčiai kyla malkų eilės, o pačioje pavėsinėje repeticijai suoliukas ir staliukas pastatyti, kad padėtų gurkšnojant arbatą galima būtų subrandinti vidaus įrengimo viziją. 

Populiariausias statinys – lauko tualetai

Žodis po žodžio ir… įsiprašėme svečių teisėmis į ABF Tiekimas direktoriaus Stasio Meškausko valdas. Labai norėtume perduoti svaiginantį ką tik išpjautos medienos kvapą, deja… Teks patiems vykti į įmonės dirbtuves. 

O tai, ką mes sužinojome dairydamiesi įmonėje –  ir suglumino, ir nustebino. Bet apie viską iš eilės…

„Mes teikiame įvairias paslaugas. Gaminame lauko baldus bei įvairius kitus dirbinius iš medienos: kam vartelių, kam šulinio dangčio ar smėlio dėžės ir pan. Žmonės prisigalvoja įvairių dalykų. Gaminame ir pavėsines, o jei reikia, atliekame įvairius smulkius remonto darbus tiek lauke, tiek viduje, kur dirbama su mediena. Žinoma, patys pjauname lentas, obliuojame. 

Žmonės labai skirtingi ir jų poreikiai skirtingi, vieniems tinka beveik viskas, o kiti yra išrankesni, o įmonei reikia rasti bendrą kalbą su visais klientais. 

Iš anksto daug neprigaminame visko. Matote, kiekvienas žmogus turi savo pageidavimų. Vienam keliais centimetrais plačiau reikia, kitam – siauriau, vienam durys – kairėje, o kitam – dešinėje, kažkam reikia stogo tokio, o kitam visai kitokio, tad sulaukiame užsakymo, suderiname ir tik tada gaminame. Mes prisideriname prie kiekvieno kliento norų. 

Netikėtų idėjų neteko dar išgirsti, tačiau būna, kad žmogui ne visada pavyksta įvertinti norus ir galimybes ar praktiškumą. Mes atvykę į vietą iškart matome, ar realus projektas, nes jei matome, kad rezultatas pagal žmogaus turimą projektą neduos tinkamo jam rezultato, iškart paaiškiname, kokie yra variantai ir kas bus vienu ar kitu atveju. Kompromisą randame visada. Visi nori, kad būtų ir gražu, ir kaina bei kokybė gera. Mums pavyksta tai suderinti. Kai didesnis statinys, važiuojame į vietą ir derinamės, o jei reikia šulinio dangčio ar smėlio dėžės, tai aptariame telefonu ir pristatome jau padarytą gaminį“, – sako S. Meškauskas.

Stebint, kaip šalia žmonės dirba prie lauko tualeto, truputį nustebino, nes juk Europa lyg ir nebepasitiki mumis ir netiki, kad galime tvarkingai prisižiūrėti lauko tualetus, nekenkdami gamtai ir tuščiai neeikvodami geriamojo vandens. Kažkaip įdomu būtų paskaičiuoti, kas gamtai naudingiau: ar didžiuliais kiekiais beprasmiai naudojamas vanduo nuotekoms, ar paprasčiausias bakterijų pabėrimas į lauko tualetą, kur visą turinį jos tvarkingai perdirbtų? Na, bet… kiekvienas dirbkime savo darbą ir gyvenkime savo galva. 

Pasak ABF Tiekimas vadovo, jau antrus metus populiariausias užsakymas – lauko tualetai. 

Taip, jūs teisingai supratote. Ši procesą, matyt, sureguliavo pandemija. Į kaimus ir sodybas pradėję plūsti miestiečiai suprato, kad lauko tualetas yra svarbesnis net už patogią lovą. O ši dailų, gan erdvų ir labai reikalingą statinį jūs savo kieme galite turėti už 300 Eur su pristatymu.

Trisdešimtmečio išvakarės

Įmonė ABF Tiekimas sėkmingai gyvuoja jau beveik tris dešimtmečius. Kitais metais – graži sukaktis. Įmonė turi 3 pagrindinius akcininkus ir dar mažesnių. Ji per visus tuos metus išgyveno visas krizes ir sunkumus. Darbuotojų yra 12. Pagal darbų apimtis dar vieno komandos nario trūksta, tad planuoja ieškoti. „Šiaip atrodo, kad nedaug pas mus tų žmonių, bet mes judame stabiliai, ramiai, atlyginimai mokami laiku ir tvarkingai. Pandemija mums kojos nepakišo. Kolektyvą išlaikėme ir dar vieną naują žmogų priėmėme. Kadangi yra ir lentpjūvė, darbai nestoja, o paklausa medienos gaminiams – išaugusi. Turime ir traktorių, tad klientų medieną ne tik iš miško atvežame, bet išpjovę pagal jo pageidavimus nuvežame į nurodytą vietą. Žinoma, galima įsigyti ir gatavos statybinės medienos. Pagal pirkimus atrodo, kad pandemija sugrąžino žmones į kaimus“, – svarsto pašnekovas. 

Nuo statybinės medienos dideliais, konkrečių baldų ar lauko statinių, smulkių remonto darbų su mediena tiek lauke, tiek viduje, iki lentų garažo duobės skylei uždengti ar vištidžių, gardų tvartelyje jūsų ūkyje – visur pagelbės šios įmonės komanda. 

„Mes dar šienaujame ar smulkiname žmonėms pievas. Kadangi žmonės susidūrė su tokia problema kaip pievų priežiūra, kad ir kelių hektarų, bet darbą atlikti tai reikia. Ūkininkai vos spėja savo darbus nudirbti. O mieste, ar sodininkų bendrijose taip pat pjauname žolę, tvarkome, genime gyvatvores. Tiesiog pastebėjome, jog reikia tokios paslaugos gyventojams“, – sako įmonės vadovas. 

Svajokime, planuokime ir drąsiai kurkime naujus vasaros projektus, o juos įgyvendinti padės tris dešimtmečius sąžiningai žmonėms talkinanti ABF Tiekimas komanda. 

Ignalinos TV nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje