Skip to content

Ultragarso vonelės privalumai

MI informacija

Kaip veikia ultragarsinės vonios?

Ultragarsinės vonelės – tai specializuoti valymo įrenginiai, kurie pašalina teršalus naudodami garso bangas, kurias sukuria energija. Juose taip pat yra specialių skystų tirpalų, skirtų medicinos instrumentams sterilizuoti, dezinfekuoti ir nukenksminti. Paprasčiau tariant, aparato elektros energija generuoja garso bangas, kurios keliauja per skystą valymo tirpalą ir pradeda visą valymo procedūrą. 

Ultragarsinės vonelės privalumai

Foto Ultragarso vonelė iš Salonams.eu

Medicinos įstaigose yra daug sudėtingų, subtilių ir įmantrių instrumentų, kuriuos tektų valyti rankomis, o tai užima daug laiko ir turi įtakos efektyvumui, jei nebūtų įdiegta automatizuota valymo procedūra.

Naudojant ultragarso voneles, ši užduotis tampa veiksminga ir saugi. Taip pat vienu metu galima valyti kelis instrumentus, taip sutaupant brangaus personalo ir medicinos įstaigos laiko. Dėl sudėtingo sterilizacijos ir dezinfekavimo proceso, kurį atlieka ultragarsinės plovyklos, jos gali pasiekti ir išvalyti netaisyklingus paviršius, nedidelius plyšius ir vidinius kanalus, nepadarydamos jokios žalos prietaisui.

Joks kitas valymo įrenginys negali taip išnaikinti sudėtingų nešvarumų nuo medicinos aparatų paviršiaus kaip ultragarsiniai plovikliai.

Dėl šių privalumų ultragarso vonelės naudojamos įvairiose pasaulio pramonės šakose, įskaitant mediciną, elektroniką, grožio industriją ir t. t

Kadangi detalės tampa vis mažesnės ir sudėtingesnės, o įmonės siekia sumažinti verslo sąnaudas, ultragarsinės vonelės tampa „geriausiu detalių valytuvu“

Kodėl svarbu ultragarsinės vonios?

Ultragarsinės vonios svarbu todėl, kad jos užtikrina efektyvų ir savalaikį darbo atlikimą. Be jų medicinos ir grožio  įstaigoms būtų sunku veikti, dažnai joms pritrūktų laiko, taip pat ir įrangos vien dėl to, kad ji dar nebuvo išvalyta. Be to, vonios sunaudoja mažiau energijos, o tai reiškia, kad ligoninės ir klinikos, juos turėdamos, galėtų sutaupyti daug finansinių išteklių.

Pacientų sauga visada yra svarbiausias prioritetas, o naudodamos ultragarso vonias medicinos įstaigos gali užtikrinti, kad pacientai gaus neužkrėstą, švarią ir patikimą medicinos įrangą. Įrangą, kuri gali būti naudojama šimtams gyvybių išgelbėti!

Laiko taupymas

Laiko taupymas – ultragarsinės vonelės skleidžia iki 40 tūkst. garso impulsų per sekundę, o kiekvienas impulsas, paveikdamas detalės paviršių, atlieka valymo veiksmą. Dėl tokio aukšto dažnio bangų poveikio ultragarso valymas vyksta greičiau ir geriau.

Švelnus valymas

Švelnus valymas – ultragarsinės vonelės pašalina teršalus be trinties, šiurkštaus šveitimo ar aukšto slėgio purškimo, todėl jie idealiai tinka valyti net pačias jautriausias detales. Todėl jie naudojami mikroschemoms, kompiuterių dalims, dengtoms detalėms ir nepakeičiamoms šeimos relikvijoms valyti.

Tikslus valymas

Ultragarsiniai valymo įrenginiai nuo detalės paviršiaus gali pašalinti beveik begalę įvairių teršalų, įskaitant alyvą, riebalus, vašką, drožles, purvą, dulkes, molį, smėlį, suodžius, anglį ir oksidaciją iki mikroskopinio dydžio dalelių. Jokia kita detalių valymo sistema nesuteikia tokio lankstumo galimybių.

Jokia detalė nėra per sudėtinga – ultragarsiniai valytuvai tikrai „išblizgina”, kai reikia valyti sudėtingas detales. Kadangi valymo priemonė ir aukšto dažnio bangos prasiskverbia į visus paviršius, net paslėpti praėjimai, siauros angos, plyšiai, įtrūkimai ir aklai išgręžtos skylės tampa tokie pat švarūs, kaip ir matomi paviršiai, ir nereikalauja intensyvių rankinio valymo išlaidų.

salonams.eu nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje