Skip to content

Atsisveikinimo vakaras su rezidencija IGNALINOS GELMĖS

VšĮ MENO BANGOS kūrėjus pakvietė į penktąją rezidenciją – IGNALINOS GELMĖS, kurios pagrindiniai tikslai skleisti giliąją kultūrą, suprantamą įvairaus meno gerbėjams, pasiilgusiems į klasiką besiremiančių kūrinių. Birželio 22-ąją, Ignalinos Miko Petrausko muzikos mokykloje įvyko rezidencijos dalyvių atsisveikinimo vakaras su ignaliniečiais. Susirinkusiems savo eiles skaitė poetė Jurgita Jasponytė, o iš ukrainiečių kalbos verstą poeziją pristatė poetas Marius Burokas. 

Jurgita gimusi ir augusi Zarasuose, studijavusi Vilniuje. Dirbo ir šiuo metu dirba Vilniaus miesto savivaldybės bibliotekoje, viename iš filialų. Dalyvauja literatūros renginiuose Lietuvoje, yra skaičiusi Latvijoje. Tekstai yra versti į latvių, rusų, kartvelų, ukrainiečių, baltarusių, anglų, vokiečių kalbas. Poetė išleidusi dvi eilėraščių knygas – „Šaltupė“ ir „Vartai Auštrieji“. Marius – poetas, vertėjas, literatūros kritikas. Dirbo lietuvių kalbos mokytoju, bendradarbiauja su daugeliu meno ir literatūros leidinių, Nuo 2015 m. lietuvių literatūros internetinio žurnalo anglų kalba „Vilnius Review“ redaktorius, taip pat skaitymo ir kultūrinio raštingumo asociacijos narys. Nuo 2016 m. – Lietuvos rašytojų sąjungos atstovas Baltijos šalių rašytojų taryboje. Poetas išleidęs ketvertą eilėraščių knygų – „Ideogramos“, „Būsenos“, „Išmokau nebūti“, „Švaraus buvimo“. Mariaus Burokas – daugelio poezijos almanachų sudarytojas, didelio sąrašo romanų vertėjas. 

Ieškantiems susitikimų su muzikos klasika, tikra staigmena tapo rezidencijos žvaigždės – dainininkės iš Ukrainos Julios Konoplitskos pasirodymas. Lvovo muzikos konservatorijos apsolventė, dabar studijuojanti Lietuvos teatro ir muzikos akademijoje, atliko arijas iš garsių operų. Atlikėjai akomponavo muzikos mokyklos mokytoja Laima Kutrienė. 

Talentinga atlikėja, kaip ir daugelis ukrainiečių, dėl vykstančio karo buvo priversta palikti gimtinę ir ieškoti tolimesnių studijų Lietuvoje. Rezidencijos vadovei rašytojai Gintarei Adomaitytei „krito į akį“ jaunos dainininkės prisistatymo aprašymas, todėl atlikėja ir buvo pakviesta į IGNALINOS GELMES. 

Rezidencijos draugai ir gerbėjai liko nustebinti, sužavėti jaunos atlikėjos talento. 

Rezidencija baigėsi, bet kūrėjų veikla tęsiama toliau. Rugpjūčio 5 d., penktadienį, 16 val., įvyks dailininko Romualdo Balinsko parodos atidarymas ir rezidencijoje gimusių kūrinių skaitymas Ignalinos krašto muziejuje (paroda veiks iki š. m. rugpjūčio 30 d.). 

Atsisveikindama, Gintarė Adomaitytė dėkojo visiems rezidencijos dalyviams, pagalbininkams, draugams ir meno gerbėjams, vildamasi tęsti kūrybininkų sąmbūrius, kurių misijai paliekamas tas pats vaidmuo – skleisti giliąją kultūrą. 

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje