Skip to content

Kaip į namus įnešti jaukumo?

MI informacija

Kai lauke karšta, norite, kad jūsų namai būtų minimalistiniai ir vėsūs, be papildomų sluoksnių drėgmei fiksuoti ar šilumai palaikyti. Tačiau kai atšals, norisi, kad tie sluoksniai būtų grąžinti, kad namas jaustųsi šiltas ir jaukus. Laimei, nereikia daug, kad jūsų erdvė būtų patraukli ir patogi žiemai. Mini judesiai tokie paprasti, kaip šlepečių pritvirtinimas prie priekinių durų arba perjungimas į švelnų apšvietimą gali paversti jūsų namus žiemai paruoštu poilsiu. Čia yra aštuoni maži būdai, kaip jaukinti savo namus.

Atnaujinkite savo patalynę

Traški medvilnė ir linas puikiai tinka vasaros mėnesiams, tačiau flanelė labiau tinka žiemai. Iškeiskite traškius satino paklodes į tokias, kurios sulaikys šilumą, pavyzdžiui, flanelę ar megztinį. Tuo metu sulenkite antklodę arba užmeskite antklodę ant lovos kojūgalio, kad būtų patogu šalčiausiomis naktimis.

Pakeiskite patogias pagalves.

Galiausiai, pasiteisinimas pasilepinti viena iš tų didelių pūkuotų pagalvių. Pridėkite vieną ar dvi tekstūruotas pagalves prie savo sofos (arba tiesiog pakeiskite esamų pagalvių užvalkalus), kad jūsų erdvė atrodytų ir jaustųsi jaukesnė. Kiti variantai: Nubby boucle, vilnonis kabelis arba sodrus aksomas. Nepamirškite ir dirbtinio kailio!

Apsvarstykite švelnų apšvietimą

Kai naktys tamsėja anksčiau, norisi eiti miegoti apie 19 val. Atsispirkite, bet be atšiauraus viršutinio apšvietimo, įstatydami stalines lempas su šiltų atspalvių LED lemputėmis, kad jaukus žvakių švytėjimas neleistų jums miegoti.

Sušildykite savo langų apdailą

Jei paprastai turite permatomas linines užuolaidas, apsvarstykite galimybę jas iškeisti į aksomines užuolaidas arba bet kokias sunkias užuolaidas su termo pamušalu. Be to, kad erdvė atrodytų šilta ir jauki, jie iš tikrųjų izoliuos kambarį, nes naktį šaltas oras nepratekės pro senus langus.

Sluoksniuokite virtuvės audinius

Pradėkite nuo apačios į viršų: ant grindų, priešais kriauklę, padėkite šiek tiek virtuvinio kilimėlio, ant pusryčių stalo – bėgiko arba staltiesės, o ant medinių ar metalinių kavinės kėdžių – lininius užvalkalus. Bet kada, kai galite pasidėti audinio sluoksnį tarp savęs ir pliko medžio ar plytelių, jis jausis šiek tiek šilčiau.

Parodykite savo prisiminimus

Jie techniškai nepadarys jūsų erdvės šiltesnio, tačiau šventinių atvirukų pilna židinys arba praėjusių metų nuotraukų pilna siena liks jūsų širdžiai kupina šiltų prisiminimų, kai išgyvensite kelis ateinančius pilkus mėnesius.

Norint peržvelgti daugiau įdėjų, užsukite į muresta.lt

Daugau: patalynės komplektas

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje