Skip to content

Įranga norint išlaikyti švarų ir gaivų orą namuose

MI informacija

Tikriausiai esate pastebėję, kad gaivus, švarus oras teigiamai veika mūsų savijautą – tuomet jaučiamės žvalesni, galime geriau sukoncentruoti dėmesį ir lengviau atsipalaiduoti. Tokia atmosfera padeda išvengti ir papildomų sveikatos problemų, tačiau norint užtikrinti tokią aplinką, reikia įdėti šiek tiek pastangų. Švaresnį orą gali užtikrinti didesnis augalų kiekis ir dažnas patalpų vėdinimas, tačiau verta pagalvoti ir apie papildomą įrangą – siūlome susipažinti su populiariausiais įrenginiais, kurie namuose leis kvėpuoti gaivesniu oru.

Oro valytuvai

Tai – nedidelio dydžio prietaisai, kurie surenka patalpoje esantį orą, jį išvalo ir tuomet sugrąžina į aplinką. Kompaktiškas dydis netrukdo jiems surinkti net ir pačias smulkiausias daleles, sumažinant bakterijų ir dulkių kiekius bei panaikinant nemalonius kvapus. Dėl to oras tampa gaivesnis, švaresnis, sumažėja alerginių reakcijų rizika, galima geriau išsimiegoti, o kartais pavyksta netgi mažiau laiko skirti valymo darbams. Oro valytuvai gali tapti labai stilinga interjero detale – spauskite čia, jei norite su jais susipažinti.

Oro sausintuvai ir drėkintuvai

Tiek per didelis, tiek per mažas drėgmės kiekis gali turėti neigiamos įtakos patalpų orui ir bendrai mūsų savijautai, tad atsižvelgiant į konkrečią situaciją, reikėtų pasirinkti atitinkamą įrenginį, leidžiantį optimizuoti šiuos rodiklius. Oro drėkintuvai neretai yra komplektuojami su prieš tai aptartais valytuvais, tad galėsite išvengti papildomų pirkinių. Tačiau jei oras pernelyg sausas, atskirai teks įsigyti drėgmės surinkėją – jis prisidės ne tik prie mūsų būklės gerinimo, bet ir padės išvengti pelėsio ar grybelio susidarymo.

Vonios ventiliatoriai

Ne paslaptis, kad drėgmė ypač lengvai kaupiasi vonios kambaryje, tad reikėtų nepamiršti pagalvoti ir apie šią patalpą. Norint ją išsklaidyti, reikėtų nakčiai ar netgi dienos metu palikti praviras duris, tačiau jei norisi dar efektyvesnių rezultatų, turėtumėte pagalvoti ir apie vonios ventiliatorių. Daug išlaidų ir vietos tokiam prietaisui nereikės, tačiau pokyčiai bus akivaizdūs.

Plaunantys dulkių siurbliai

Kaip ir galime suprasti iš pavadinimo, tokie prietaisai ne tik išsiurbia, bet ir išplauna grindis. Šio proceso metu oras yra papildomai sudrėkinamas, o dulkės praktiškai negrįžta, tad aplinka tampa pastebimai gaivesnė. Tokius prietaisus ypač mėgsta tie, kuri turi alergijų, augina vaikus ar keturkojus draugus, tačiau iš esmės toks siurblys gali praversti kiekvienam, svajojančiam apie gaivesnį orą. Plovimo funkciją gali turėti standartiniai, šluotos konstrukcijos ir robotai dulkių siurbliai. Juos apžiūrėti galite Pigu.lt el. parduotuvėje arba paspaudę ant šios nuorodos: https://pigu.lt/lt/buitine-technika-ir-elektronika/namu-technika/plaunantys-siurbliai.

Gartraukiai

Nors gardžiai kvepiantis maistas byloja apie nepriekaištingą patiekalų skonį, susitelkę garai ir riebalai tikrai neprisideda prie to, kad galėtume kvėpuoti grynu oru. Dėl šios priežasties virtuvėje būtina pasirūpinti gartraukiu, kuris padės išvengti tokių problemų. Net ir tuomet, jei gaminate pakankamai retai, apie tokį prietaisą verta pagalvoti.

Rekuperatoriai

Pagrindinė jų paskirtis yra vėdinti patalpas, tad tikriausiai net nereikia pasakoti, kaip jie prisideda prie kambarių oro kokybės. Jie palaiko pastovią temperatūrą ir drėgmės lygį bei į patalpas įleidžia šviežią, išvalytą orą. Taip net nevarstant langų užtikrinama nuolatinė jo apykaita ir pašalinami nemalonūs aromatai.

Oro kondicionieriai

Dar kitaip vadinami šilumos siurbliais, tokie prietaisai iki atitinkamos temperatūros gali sušildyti ar atvėsinti patalpas. Tačiau jų dėka pagerėja ir oro kokybė, kadangi išsivalo patalpoje tvyrančios bakterijos, dulkės ir įvairiausi mikroorganizmai. Tad oras kambaryje bus ne tik pakankamai šiltas ar vėsus, bet ir švarus.

Apsirūpinę šiais įrenginiais, namuose galėsite mėgautis kur kas švaresniu ir gaivesniu oru. Teigiamų pokyčių nereikės laukti ilgai – tokia įranga efektyviai atlieka pagrindinį savo darbą.

https://orodrekintuvas.lt/

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje