Skip to content

Reanimacijos paslaugos atnaujintos

VšĮ Ignalinos rajono ligoninės administracija

Atsakymas į 2022-07-01 laikraštyje ,,Mūsų Ignalina“ spausdintą Jono Baltakio (Rajono savivaldybės tarybos nario) straipsnį ,,Situacija rajono ligoninėje balansuoja ant nusikaltimo ribos?“

Viešojoje įstaigoje Ignalinos rajono ligoninėje (toliau – Ligonėje), kaip ir kitose mažų savivaldybių ligoninėse, jaučiamas nuolatinis gydytojų, ypatingai anesteziologų-reanimatologų stygius, dėl kurio sudėtinga užtikrinti kokybiškas, nepertraukiamas reanimacijos ir intensyvios terapijos paslaugas. Lietuvos Respublikos darbo kodeksas garantuoja atostogas visiems darbuotojams, todėl ši problema tampa aktuali atostogų įkarščio metu. 

Susiklosčiusi situacija buvo aptarta su Panevėžio teritorinių ligonių kasų atstovais, rajono savivaldybės administracija, Ligoninės Stebėtojų, Gydymo, Slaugos tarybomis. Šiuo klausimu 2022 m. birželio 2 d. Ligoninės administracija inicijavo bendrą darbuotojų susirinkimą, dalyvaujant Ligoninės Stebėtojų tarybos nariams bei vicemerui. Atsižvelgiant į teisines išvadas ir įstatyminį reguliavimą, Ligoninei leidžiama užtikrinti vidaus ligų sveikatos priežiūros paslaugų teikimą, vietoje neteikiant reanimacijos ir intensyvios terapijos paslaugų. Šias paslaugas Ligoninė gali užtikrinti, sudarydama sutartį dėl intensyviosios priežiūros paslaugų teikimo su kita ASPĮ įstaiga. Šiuo tikslu 2022 m. gegužės 30 d. sudaryta sutartis su VšĮ Visagino ligonine dėl reanimacijos ir intensyvios terapijos (ar intensyvios priežiūros) paslaugų teikimo. Siekiant kuo operatyvesnio galimų sunkios būklės pacientų pervežimo, papildomai, šalia veikiančių Lietuvos Respublikos SAM teisės aktų, buvo sudaryta sutartis su Vilniaus GMP. 

Nuo 2022 m. birželio 15 d. iki 2022 m. birželio 30 d. imtinai Ligoninėje nebuvo teikiamos reanimacijos ir intensyvios terapijos paslaugos. Nuo 2022 m. liepos 1 d. reanimacijos ir intensyvios terapijos paslaugos Ligoninėje atnaujintos.

Asociatyvi nuotr.

1 komentaras

  1. Kai parašė ir skundėsi darbuotojai-tada jau atnaujino


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje