Skip to content

Kokios profesijos reikalauja vairuotojo pažymėjimo?

MI informacija

Kai vadovai ir žmogiškųjų išteklių specialistai darbo skelbimus naujoms pareigoms užimti, jie sudaro užduočių, kurias naujas darbuotojas atliks eidamas pareigas, sąrašą. Darbo skelbime taip pat pateikiami reikalavimai, kuriuos kandidatai turėtų atitikti prieš kandidatuodami į pareigas. Jei darbuotojui reikės vairuoti transporto priemonę darbo metu, vairuotojo pažymėjimas dažnai įtraukiamas į reikalavimų sąrašą. Jei vairuotojo pažymėjimo neturite –ne bėda, nes https://vairuoti.lt/ jums padės!

Šiame straipsnyje dalijamės kai kuriomis pareigomis, kurių įdarbinimui reikalingas vairuotojo pažymėjimas. Yra daug pareigų, kurioms reikalingas vairuotojo pažymėjimas, kad galėtumėte atlikti savo užduotis. Štai keletas darbų, kuriuose turite turėti teisę ir mokėti vairuoti transporto priemonę:

1. Taksi vairuotojas

Pagrindinės pareigos: taksi vairuotojas paima ir nuveža asmenis iš vienos vietos į kitą vietą. Jie dirba su dispečerine, kad nuvažiuotų į paėmimo vietą, gautų nurodymus iš klientų, valdo transporto priemonės GPS sistemas, kad surastų geriausią maršrutą klientams nuvežti iki kelionės tikslo, ir gali bendrauti su savo transporto priemonėje esančiais žmonėmis. Taksi vairuotojai taip pat apdoroja mokėjimus transporto priemonėje ir gali tekti sustoti maršrute pagal klientų pageidavimus.

2. Kurjeris

Pagrindinės pareigos: kurjeris yra atsakingas už pašto ar kitų dokumentų pristatymą žmonėms, įmonėms ir kitoms grupėms. Jie gali sekti maršrutą ir turės patvirtinti adresus, kad įsitikintų, jog į atitinkamą vietą pristato tinkamą prekę. Kurjeriai gauna gavėjų parašus ant pakuočių, kad patvirtintų pristatymą, ir gali dirbti pašto pristatymo tarnyboje arba advokatų kontoroje, kad pristatytų svarbius teisinius dokumentus asmenims ir teismams.

3. Socialinis darbuotojas/slaugas

Pagrindinės pareigos: soc. darbuotojas yra atsakingas už apsilankymą paciento namuose, kad galėtų jį prižiūrėti patogioje aplinkoje. Jie padeda pacientams, pavyzdžiui, maudytis, rengtis, valytis dantis, eiti į tualetą ir atlikti kitus priežiūros poreikius. Namų sveikatos pagalbininkai taip pat atlieka lengvas namų tvarkymo pareigas, tvarko savo pacientų pavedimus ir gali nuvežti pacientus į susitikimus, apsipirkti ir kt.

4. Parkavimo prižiūrėtojas

Pagrindinės pareigos: parkavimo prižiūrėtojas yra atsakingas už tvarkingą automobilių parkavimą ar nukreipimą aikštelėje, gatve ar garaže. Jie taip pat stebi automobilių stovėjimo aikštelę, kad įsitikintų, jog joje nėra jokios nusikalstamos veiklos, išduoda bilietus transporto priemonėms, kurios stovėjo nesilaikant aikštelės taisyklių, ir apdoroja mokėjimus už automobilių stovėjimo aikštelę, kai vairuotojai išvažiuoja iš vietos. Kai kurie automobilių stovėjimo aikštelės prižiūrėtojai gali dirbti įmonėje, kad teiktų profesionalias automobilio parkavimo paslaugas, kurios apima klientų transporto priemonių stovėjimą, o tada, kai klientai yra pasirengę išvykti, paima jas iš tam skirtos vietos.

5. Atliekų surinkėjas

Pagrindinės pareigos: šiukšlių surinkėjas yra atsakingas už važiavimą maršrutu surinkti šiukšles ir perdirbamas medžiagas. Jie gabena šiukšles į atitinkamą vietą, nesvarbu, ar tai būtų sąvartynas, ar perdirbimo centras. Be sunkvežimio įrangos naudojimo, šiukšlių surinkėjams taip pat gali tekti išlipti iš transporto priemonės, kad į sunkvežimį rankomis pakeltų tam tikras šiukšlių dėžes.

6. Autobuso vairuotojas

Pagrindinės pareigos: autobuso vairuotojas veža asmenis autobusu iš paėmimo vietos į paskirties vietą. Jie važiuoja konkrečiu maršrutu, įsitikina, kad visi vairuotojai laikosi transporto priemonėje nustatytų saugos priemonių, ypatingą dėmesį skiria kelio ar oro sąlygoms, kurios gali turėti įtakos transporto priemonės veikimui, ir gali atlikti pagrindinę transporto priemonės techninę priežiūrą, kad įsitikintų, jog autobusas išlieka tvarkingas. Autobusų vairuotojai gali dirbti mieste arba susirasti darbą mokyklos rajone vežti mokinius.

7. Paramedikas

Pagrindinės pareigos: paramedikas yra atsakingas už reagavimą į avariją, kuri įvyksta už sveikatos priežiūros įstaigos ribų. Jie teikia medicinines paslaugas, tokias kaip pirmoji pagalba, žaizdų tvarstymas ir kita pagalba sergantiems ar sužeistiems asmenims. Paramedikai įvykio vietoje nustato, ar dėl skubios medicinos pagalbos pacientą reikia vežti į netoliese esantį skubios pagalbos centrą ar ligoninę.

Tai tik keletas profesijų, kurių neįmanoma dirbti neturint vairuotojo pažymėjimo, todėl pasirūpinkite tokiu iš anksto čia: https://vairuoti.lt/a-kategorijos-vairavimo-kursai/

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje