Skip to content

Treniruotė ant bėgimo takelio: svarbiausios taisyklės

MI informacija

Bėgimo takelis – tai vienas populiariausių sporto įrenginių, kuris yra skirtas treniruotėms patalpose. Toks treniruoklis leidžia palaikyti pakankamą fizinį aktyvumą ištisus metus, o mankšta ant bėgimo takelio gali būti dar efektyvesnė nei bėgiojimas lauke. Pasirinkus tokio tipo treniruotę svarbu laikytis tam tikrų principų, taigi, kurie jų yra patys svarbiausi?

Tinkamas pasiruošimas

Pirmiausia pasirinkite treniruotėms tinkamus drabužius, kurie nevaržo judesių, ir gali užtikrinti tinkamą termoreguliaciją. Mankštai ant bėgimo takelio puikiai tinka prigludę marškinėliai, šortai ir bėgimo bateliai. Tikėtina, kad treniruotės metu gausiai prakaituosite, todėl šalia bėgimo takelio pasidėkite rankšluostį, kuriuo galėsite nušluostyti prakaitą. Taip pat šalia bėgimo takelio pastatykite vandens buteliuką, kurį galėtumėte lengvai pasiekti.

Apšilimas

Neskubėkite. Pirmiausia atlikite nedidelio intensyvumo pratimus, ir palaipsniui didinkite tempą. Jei treniruotę pradėsite nuo bėgimo, tai gali lemti ne tik raumenų skausmus, bet taip pat ir rimtas traumas. Pradėkite nuo ėjimo, o bėgti pradėkite tik tada, kuomet jausite, kad raumenys yra įšilę. Apšilimui rekomenduojama skirti maždaug 10 proc. visos treniruotės trukmės.

Treniruotės trukmė

Treniruotės laikas priklauso nuo jūsų fizinio pasirengimo. Jei dar tik pradėsite sportuoti, pirmosios treniruotės turėtų trukti maždaug 20 min., o vėliau jas galėsite palaipsniui ilginti. Geriausių rezultatų galima pasiekti tada, jei bėgiojama 30–60 min. tris kartus per savaitę.

Treniruotės tempas

Treniruotės tempas turėtų būti toks, kad jos metu būtų stimuliuojama širdis, tačiau tikrai nėra reikalo persistengti. Jei dar tik pradedate bėgioti, pradėkite lėtai, ir palaipsniui bėgimo tempą didinkite. Manoma, kad geriausias bėgimo tempas yra trys žingsniai per sekundę, tačiau iš pradžių tempas turėtų būti lėtesnis.

Planuojate nusipirkti bėgimo takelį? Kokybišką sporto įrenginį galite įsigyti čia: jei kils dvejonių, koks bėgimo takelis tinka būtent jums, galėsite pasitarti su patyrusiais specialistais.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje