Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

Promilės

Liepos 23 d., apie 21.07 val., Ignalinoje, Taikos g., automobilių stovėjimo aikštelėje, 60-metis vyras automobilį „Opel Ampera“ vairavo neblaivus (2,48 prom.). Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tą patį vakarą, apie 22.30 val., kelyje Strigailiškis–Meironys, automobilį VW SCIROCCO vairavo neblaivi 39-erių moteris (2,06 prom.). Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gaisras fermoje

Liepos 21 d., apie 16.42 val., pranešta apie Vasiulių gyvulių fermoje (N. Daugėliškio sen.) degantį teleskopinį krautuvą. Gaisro metu išdegė krautuvo elektros instaliacija, variklio skyrius, kabinos apdaila. Krautuvas su ūkininko traktoriumi ištemptas į lauką. 

Smurtas

Liepos 23 d., apie 18 val., Ignalinoje, Geležinkelio aklg. neblaivus vyras smurtavo 53-ejų moters atžvilgiu. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Laisvę kregždei!

Liepos 24 d. po pietų ugniagesiams gelbėtojams pranešta, kad Dūkšto kultūros namų pastate, tarp stogo gegnių, yra užstrigusi ir blaškosi kregždutė. Atvykę PGP kopėčiomis pakilo iki antro aukšto ir kregždę išlaisvino.

Sulaikyti cigarečių kontrabandininkai

Didžiasalyje pasieniečiai su įkalčiais sulaikė kontrabandines cigaretes gabenusius Vilniaus ir Šalčininkų r. gyventojus. Iš viso į VSAT pareigūnų rankas pateko 6 tūkst. pakelių neteisėtai į Lietuvą atgabentų rūkalų. Vilniaus pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pasieniečiai kartu su kolegomis iš Specialiosios paskirties skyriaus Vilniaus komandos Didžiasalyje užklupo 23-ejų vilnietį iš garaže stovėjusio automobilio „Volkswagen Caddy“ krovusį juoda polietileno plėvele aptrauktus ryšulius. VSAT pareigūnai jau turėjo informacijos, kad čia gali būti sandėliuojamos neteisėtai atgabentos prekės. Nuo vilniečio sulaikymo vietos iki sienos su Baltarusija – 2 km.

Iš viso į pasieniečių rankas pateko 6 tūkst. pakelių cigarečių, pažymėtų baltarusiškais akcizo ženklais. Toks rūkalų kiekis Lietuvoje, įskaičiavus visus privalomus sumokėti mokesčius, yra vertas daugiau kaip 21 tūkst. eurų. Tyrimą tęsę VSAT pareigūnai, netoliese aptiko dar vieną automobilį. Įtarimą sukėlusiame „Mercedes Benz E 270“ sėdėjo 23-ejų Šalčininkų r. gyventojas, o mašinos salone aptiktos iš „Volkswagen Caddy“ išimtos sėdynės.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Abu vyrai po apklausų Vilniaus rinktinėje paleisti. Jiems gresia baudos arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Neteisėti rūkalai ir automobiliai laikinai saugomi Tverečiaus pasienio užkardoje.

Pandemijos fronte

Liepos 25 d. duomenimis, vakar numanomas sergančiųjų skaičius rajone buvo 31 (liepos 20 d. – 28), iš viso nuo pandemijos pradžios patvirtinta 3772 pirminiai atvejai, o su antriniais ir tretiniais atvejais – 4081. 

Per praėjusią poilsio parą Lietuvoje patvirtint1 91 (liepos 20 d. buvo 1111) naujas koronaviruso atvejis, iš viso nuo pandemijos pradžios – 1 175 998. Šiuo metu serga – 13 125. Mirė 1 (iš viso Lietuvoje – 9201) žmogus. 

freepik.com nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje